Πολιτική

Μάτι: Ελεύθερη χωρίς όρους η Ρένα Δούρου μετά από 12ωρη απολογία

Μετά από πολύωρη απολογία η οποία διήρκησε 12 ώρες η πρώην περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, αφέθηκε ελεύθερη χωρίς κανέναν περιοριστικό όρο, για την τραγωδία στο Μάτι, τον Ιούλιο του 2018, όπου βρήκαν τραγικό θάνατο 102 άνθρωποι.

Η Ρένα Δούρου περιλαμβάνεται στη λίστα των 20 κατηγορουμένων στην υπόθεση που αντιμετωπίζουν πλημμεληματικές κατηγορίες, κατά περίσταση, για εμπρησμό από αμέλεια, ανθρωποκτονία από αμέλεια κατά συρροή και διά παραλείψεως και σωματικές βλάβες κατά συρροή, δια παραλείψεως και από αμέλεια από υπόχρεους και μη.

Τι υποστήριξε η Ρένα Δούρου

Η πρώην Περιφερειάρχης Αττικής στο υπόμνημα με τις εξηγήσεις της που είχε καταθέσει στο πλαίσιο της εισαγγελικής έρευνας είχε υποστηρίξει ότι η ίδια έπραξε το καθήκον της υπογραμμίζοντας παράλληλα πως η Περιφέρεια δεν φέρει ευθύνη για την τραγική κατάληξη της πυρκαγιάς.

Ήδη, για την υπόθεση έχει απολογηθεί και αφεθεί ελεύθερος με εγγύηση 20.000 ευρώ ο πρώην δήμαρχος Μαραθώνα, Ηλίας Ψινάκης, ενώ στον δήμαρχο Ραφήνας- Πικερμίου Ευάγγελο Μπουρνούς δεν επιβλήθηκε κανένας περιοριστικός όρος.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Νίκος Ανδρουλάκης: «Οι μέρες της ασυδοσίας της ΝΔ σε λίγο τελειώνουν» - Η ομιλία του από το Ζάππειο για τα 51 χρόνια ΠΑΣΟΚ
51 χρόνια μετά τη δημιουργία του Πανελληνίου Σοσιαλιστικού Κινήματος, έγινε το βράδυ της Τετάρτης η επετειακή εκδήλωση στο Ζάππειο με κεντρικό ομιλητή τον Νίκο Ανδρουλάκη
Νίκος Ανδρουλάκης
5