Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

«Μάχη» για τον κεντρώο χώρο και τις μετεκλογικές συνεργασίες – Η στρατηγική της ΝΔ

«Μάχη» για τον κεντρώο χώρο και τις μετεκλογικές συνεργασίες – Η στρατηγική της ΝΔ

«Μάχη» στα… «χαρακώματα» δίνουν ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, με στόχο την «κατάκτηση» των ψηφοφόρων του κεντρώου χώρου.

Στο κυβερνητικό στρατόπεδο επικεντρώνουν τη στρατηγική τους στην ενίσχυση του «αντι-ΣΥΡΙΖΑ μετώπου», εκτιμώντας ότι ένα σημαντικό ποσοστό των αναποφάσιστων ψηφοφόρων (κοντά στο 30%) έχει κεντρώες «ρίζες» και στέκεται απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ και στην τακτική της όξυνσης και της τοξικότητας που καλλιεργεί.

Είναι χαρακτηριστική η τοποθέτηση του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, στο Υπουργικό Συμβούλιο, όταν επεσήμανε στα κυβερνητικά στελέχη ότι «όσο απαραίτητο είναι να απαντάμε σε αυτές τις ακραίες συμπεριφορές, τόσο είναι να εστιάζουμε στον δικό μας θετικό προγραμματικό και πολιτικό λόγο. Είναι πάρα πολύ σημαντικό να μην επιτρέψουμε στη χώρα να συμπαρασυρθεί σε αυτόν τον κατήφορο του ΣΥΡΙΖΑ».

Αναζητώντας τη…  «χρυσή» ισορροπία.

Στο «γαλάζιο» στρατόπεδο εκτιμούν ότι το κλίμα πόλωσης και ο τοξικός λόγος ίσως δημιουργήσει μεγάλο χώρο για ψήφο διαμαρτυρίας, κάτι που πιστεύεται ότι μπορεί να οδηγήσει σε ενίσχυση του κόμματος του Κυριάκου Βελόπουλου.

Έτσι, στην τελική ευθεία προς τις κάλπες. προκρίνεται η ισορροπία ανάμεσα στην ανάδειξη του κυβερνητικού έργου και στις… ηχηρές απαντήσεις προς τον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος πορεύεται με υψηλούς καταγγελτικούς τόνους.

Στα «ύψη» η αντιπαράθεση για τις μετεκλογικές συνεργασίες.

Την ίδια ώρα μαίνεται η πολιτική αντιπαράθεση για τις μετεκλογικές συνεργασίες.

«Πολύφερνη νύφη» το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, με τον υπουργό Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη να προχωρά ένα βήμα παρακάτω και να «προειδοποιεί» με νόημα ότι, αν στις δεύτερες εκλογές η Ν.Δ. δεν έχει αυτοδυναμία και το ΠΑΣΟΚ αρνηθεί να μπει σε κυβέρνηση συνεργασίας, τότε θα στηθεί και τρίτη κάλπη.

«To μόνο κόμμα. αν δεν υπάρχει αυτοδυναμία στις δεύτερες εκλογές, που θα μπορούσαμε να κάνουμε συγκυβέρνηση είναι το ΠΑΣΟΚ. Αν το ΠΑΣΟΚ λέει «όχι» θα πάμε σε τρίτες εκλογές» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Γεωργιάδης (στον τηλεοπτικό σταθμό Attica).

Το σενάριο συγκυβέρνησης ΝΔ και ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ επιχειρεί σταθερά να «κάψει» ο  ΣΥΡΙΖΑ.

«Θεωρούμε αδιανόητο να συνεργαστεί ο θύτης με το θύμα των υποκλοπών. Θεωρούμε είναι αδιανόητο να συνεργαστεί το κόμμα που ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου με τη Ν.Δ.του  Μητσοτάκη…” δήλωσε η Εκπρόσωπος Τύπου της Κουμουνδούρου, Πόπη Τσαπανίδου.

Όσο για το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ;

Η σταθερή του θέση είναι ότι θα λάβει την 3η διερευνητική εντολή και θα επιδιώξει σχηματισμό κυβέρνησης από την πρώτη Κυριακή, με βάση τις προγραμματικές του θέσεις.

«Όποιος επιζητά ειλικρινά συγκλίσεις και συνεργασίες, τις επιδιώκει από τις πρώτες εκλογές. όταν και αποτυπώνεται η αυθεντική βούληση του ελληνικού λαού. Όλα τα άλλα είναι υποκριτικά» δηλώνει ο στενός συνεργάτης του Νίκου Ανδρουλάκη, Στέφανος Ξεκαλάκης (Alpha Tv).

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις