Πέμπτη, 2 Μαΐ
22oC Αθήνα

Μάχη με το χρόνο δίνουν στον ΣΥΡΙΖΑ – Στο τραπέζι των υποψηφιοτήτων δυνατά και το όνομα της Όλγας Γεροβασίλη

Μάχη με το χρόνο δίνουν στον ΣΥΡΙΖΑ – Στο τραπέζι των υποψηφιοτήτων δυνατά και το όνομα της Όλγας Γεροβασίλη

Προβλήματα και εμπόδια που πρέπει να αντιμετωπιστούν προκειμένου να προχωρήσουν στις διαδικασίες για την εκλογή προέδρου στον ΣΥΡΙΖΑ συναντούν διαρκώς μπροστά τους τα στελέχη του μετά την παραίτηση του Αλέξη Τσίπρα.

Η συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ θα διεξαχθεί την Κυριακή στις 12 και θα ορίσει την συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος και την ημερομηνία για την εκλογή νέου προέδρου. Όπως έχει ήδη γράψει το newsit.gr ως πιθανότερη φιγουράρει η 16η Ιουλίου.

Τα σενάρια δίνουν και παίρνουν ενώ πρέπει να οριστεί και το συνέδριο.Αυτό όμως που επίσης προβληματίζει πολύ τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ είναι το θέμα της αποχής καθώς μέρος των 170.000 που ψήφισαν τον Αλέξη Τσίπρα την προηγούμενη φορά είναι πολύ πιθανόν να λείπουν διακοπές αφού είναι η καρδιά του καλοκαιριού.

Αν συμβεί αυτό και η αποχή είναι μεγάλη αυτό επίσης θα είναι πολύ αρνητικό για την εικόνα του κόμματος.

Ο χρόνος πιέζει πολύ και αυτό που εξετάζουν πολύ σοβαρά για να αποφύγουν την αποχή είναι να γίνει η ψηφοφορία και με φυσική παρουσία αλλά και ηλεκτρονικά από το κινητό τηλέφωνο. Και εδώ όμως πρέπει όλα να είναι έτσι μελετημένα ώστε και να γίνουν έγκαιρα και να μην μπορεί κανείς να αμφισβητήσει το αδιάβλητο της διαδικασίας.

Οι υποψήφιοι

Οι τελευταίες πληροφορίες δείχνουν ότι τρία στελέχη θεωρούνται ως επικρατέστερα για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ. Η Έφη Αχτσιόγλου, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος και ο Αλέξης Χαρίτσης χωρίς όμως να αποκλείονται και άλλοι όπως η Ρένα Δούρου, ο Παύλος Πολάκης και ο Διονύσης Τεμπονέρας. Ωστόσο, τις τελευταίες ώρες έχει πέσει στο τραπέζι και το όνομα της Όλγας Γεροβασίλη.

Οι διεργασίες είναι διαρκείς και αυτό που επιδιώκεται είναι να καταλήξουν με δυο υποψήφιους έναν από κάθε κορυφαία τάση μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό που θεωρείται βέβαιο είναι ότι σε καμία περίπτωση δεν θα φτάσουμε στην κάλπη με 6 -7 υποψήφιους.

Οι προεδρικοί πάντως εμφανίζονται ακόμα να μην έχουν αποφασίσει ποιον υποψήφιο θα στηρίξουν στις εσωκομματικές διαδικασίες. Πηγές από το περιβάλλον Τσίπρα έλεγαν μάλιστα ότι τις επόμενες μέρες ή ώρες δεν αποκλείεται να υπάρξει και άλλη υποψηφιότητα αυτή την φορά από την δική τους τάση.

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις