Τετάρτη, 24 Απρ.
25oC Αθήνα

Μαυρωτάς: Κάποιοι πολιτικοί είναι προοδευτικοί μέχρι να… χτυπήσει η καμπάνα!

Μαυρωτάς

«Τα θρησκευτικά δόγματα δεν μπορεί να είναι πάνω από τα ανθρώπινα δικαιώματα» δήλωσε ο Γιώργος Μαυρωτάς.

Υπέρ της διασφάλισης και κατοχύρωσης «αυτονόητων ατομικών δικαιωμάτων», που δίνουν τη δυνατότητα σε μια ομάδα συμπολιτών μας να αποφύγουν την περιθωριοποίηση, τον στιγματισμό, την ταπείνωση και τον αποκλεισμό, τάχθηκε ο ειδικός αγορητής του Ποταμιού, Γιώργος Μαυρωτάς.

Μαυρωτάς: Η ελληνική οικογένεια δεν κινδυνεύει από το δικαίωμα στην αξιοπρέπεια μιας μερίδας ανθρώπων

Υπεραμυνόμενος των ρυθμίσεων του νομοσχεδίου για τη νομική αναγνώριση ταυτότητας φύλου, κατά τη συζήτησή του στην ολομέλεια της Βουλής, και απαντώντας σε όσους αντιδρούν, ο κ. Μαυρωτάς επισήμανε ότι:

«μεταξύ προόδου και συντήρησης είναι οι έννοιες του ανοικτού-εξωστρεφούς εναντίον του κλειστού-φοβικού και αυτή η διαχωριστική γραμμή διατρέχει οριζόντια όλους τους πολιτικούς χώρους».

Ακόμα, έκανε λόγο για «πολιτικούς που είναι προοδευτικοί μέχρι να χτυπήσει η καμπάνα». Ταυτόχρονα κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι «ξαφνικά αγάπησε τους φιλελεύθερους», προσθέτοντας ότι «δεν μπορεί να υπάρχει φιλελευθερισμός α λα καρτ».

Τέλος, σχολιάζοντας τις αντιδράσεις της Εκκλησίας, υπογράμμισε ότι «η ελληνική οικογένεια δεν κινδυνεύει από το δικαίωμα στην αξιοπρέπεια μιας μερίδας ανθρώπων». Ο Γιώργος Μαυρωτάς κατέληξε λέγοντας ότι «τα θρησκευτικά δόγματα δεν μπορεί να είναι πάνω από τα ανθρώπινα δικαιώματα».

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις