Πολιτική

Με 3 αντιπροτάσεις απαντά η κυβέρνηση στην απαίτηση του ΔΝΤ για “τσεκούρι” στις συντάξεις!

Αντιμέτωπη με τη σκληρή γραμμή του ΔΝΤ βρίσκεται η κυβέρνηση και κρατάει χαμηλούς τόνους στη διαπραγμάτευση που ξεκινά σήμερα με τους εκπροσώπους των θεσμών. Στην απαίτηση του Ταμείου για περικοπές στις κύριες συντάξεις, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, το οικονομικό επιτελείο θα απαντήσει με τρεις αντιπροτάσεις!
 

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, δεν υπάρχει σαφές χρονοδιάγραμμα για την ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης και δεν αποκλείεται να διαρκέσει έως και 4 εβδομάδες, κάτι που είχε επισημάνει πρόσφατα και ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Αυτό σημαίνει πως μένει πίσω και η αξιολόγηση, που σε πρώτη φάση θα αφορά το Ασφαλιστικό, τα “κόκκινα” δάνεια και το δημοσιονομικό. Κυβερνητικές πηγές εκτιμούν, μάλιστα, πως η αξιολόγηση θα διαρκέσει έως και δύο μήνες! Όσον αφορά τη συζήτηση για το φορολογικό, πιθανότατα θα ολοκληρωθεί την άνοιξη, αλλά οι βασικοί άξονες θα μπουν τώρα.
Οι επικεφαλής των Θεσμών, θα αναχωρήσουν την Παρασκευή και θα επιστρέψουν στην Αθήνα την επόμενη εβδομάδα, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές.

Όσον αφορά τα νούμερα του μεσοπρόθεσμου προγράμματος, πιθανότατα θα οριστικοποιηθούν το προσεχές διάστημα και θα έρθουν στη Βουλή αργότερα.

Τέλος, στο ζήτημα των αγροτών, η κυβέρνηση επιμένει στο διάλογο, ενώ όπως επισημαίνουν, το φορολογικό τους θα έρθει στην Βουλή, στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Ο Αυλωνίτης «μαζεύει» τα περί συνεργασιών με ΕΛΑΣ, ΣΥΡΙΖΑ και Πλεύση Ελευθερίας: «Μόνο με το ΠΑΣΟΚ πρώτο κόμμα μπορεί να ηττηθεί η ΝΔ»
«Χωρίς πολιτική αυτονομία δεν μπορεί να υπάρξει πραγματική πολιτική αλλαγή», τονίζει ο βουλευτής Κέρκυρας και καλεί τον «δημοκρατικό κόσμο» να συσπειρωθεί γύρω από τον Νίκο Ανδρουλάκη
Αλέξανδρος Αυλωνίτης 5
Φαραντούρης μετά τις καταγγελίες Σδούκου και το «χαριεντιζόσασταν σε υπουργούς»: «Απάντησα πολιτικά και μόνο»
Ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ απορρίπτει την καταγγελία περί σεξιστικής αναφοράς και υποστηρίζει ότι απάντησε σε αντίστοιχη φράση της εκπροσώπου Τύπου της ΝΔ
Νικόλας Φαραντούρης
25
Γεωργιάδης για την γιατρό της Καρνεάδου: Απατεώνισσα, στους ελέγχους έκρυβε το μηχάνημα για να μην εντοπίζεται
Ο υπουργός Υγείας απέρριψε τις επικρίσεις για τους ελέγχους στο παράνομο ιατρείο του Κολωνακίου - Τι απάντησε για το Σώμα Επιθεωρητών, τα «νανογιλέκα» και το MedWatch
Άδωνις Γεωργιάδης 33
Ο Μάριος Σαλμάς θέτει ζήτημα σύγκρουσης συμφερόντων για τη Singular Logic ενόψει εκλογών: «Να μην μπορεί να αμφισβητηθεί το αδιάβλητο»
Ο πρώην βουλευτής της ΝΔ ζητά εξηγήσεις από τον υπουργό Εσωτερικών και ρωτά αν εξετάζεται εναλλακτική λύση για την πληροφορική υποστήριξη της διαδικασίας
Μάριος Σαλμάς 9