Πολιτική

Με άρωμα ΠΑΣΟΚ και Ανδρέα και στόχο τη συσπείρωση το συνέδριο του Κινήματος Αλλαγής

Τεστ συνοχής και συσπείρωσης αποτελεί για το Κίνημα Αλλαγής το συνέδριο που θα πραγματοποιηθεί το Σαββατοκύριακο στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Το σύνθημα του συνεδρίου είναι «Ξανά μπροστά κι όχι νέες περιπέτειες» και αποτυπώνει το στίγμα που θέλει να δώσει το ΚΙΝΑΛ εν όψει των εκλογικών μαχών που ακολουθούν. Όμως, ένα από τα βασικά θέματα συζήτησης αναμένεται να είναι η… επιστροφή στις ρίζες. Αν, δηλαδή, υπάρχει περιθώριο να επιστρέψει το έμβλημα και το όνομα του ΠΑΣΟΚ στη μετώπη.

Όπως έγκαιρα έχει γράψει το newsit.gr, το ζήτημα θα τεθεί από αρκετά στελέχη, ωστόσο δεδομένη είναι η απάντηση της Φώφης Γεννηματά και η απόφαση που θα επικυρώσει το συνέδριο: ότι, δηλαδή, ο ήλιος του ΠΑΣΟΚ και το όνομά του θα υπάρχει στο ψηφοδέλτιο των ευρωεκλογών – πιθανότατα και των εθνικών – κάτω από το έμβλημα και το όνομα του ΚΙΝΑΛ και δίπλα σ’ αυτά των άλλων συνιστωσών (ΚΙΔΗΣΟ, ΕΔΕΜ κτλ.). Όπως ακριβώς είχε γίνει, δηλαδή, με την Ελιά στις προηγούμενες ευρωεκλογές και τη Δημοκρατική Συμπαράταξη στις εθνικές εκλογές.

Το μήνυμα, άλλωστε, της επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ είναι πως «δεν μπορούμε να προχωρήσουμε χωρίς το ΠΑΣΟΚ, αλλά ούτε μόνο με το ΠΑΣΟΚ». Παράλληλα, η δεύτερη μέρα του συνεδρίου θα είναι αφιερωμένη στον Ανδρέα Παπανδρέου και τα 100 χρόνια από τη γέννησή του, καθώς θα πραγματοποιηθεί η επετειακή εκδήλωση που είχε προαναγγελθεί, με την προβολή βίντεο από τη ζωή και το έργο του ιδρυτή του Κινήματος και συναυλία.

Στόχος του ΚΙΝΑΛ και τους συνεδρίου, μέσα από τη συσπείρωση στελεχών και ψηφοφόρων και την αντίσταση στα «καλέσματα» του ΣΥΡΙΖΑ για τον προοδευτικό πόλο, είναι το διψήφιο ποσοστό σε πρώτη φάση στις ευρωεκλογές και στη συνέχεια στις εθνικές εκλογές. Επισήμως πάντως, η Φώφη Γεννηματά αποφεύγει να βάλει πήχη για το εκλογικό αποτέλεσμα του ΚΙΝΑΛ, όμως τόσο η ίδια όσο και οι συνεργάτες της επικαλούνται τις γεμάτες αίθουσες και το ενθουσιώδες ακροατήριο κατά τις ομιλίες και περιοδείες της στην επαρχία.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Η ΕΛ.Α.Σ. ζητά νέο πλαίσιο για τις φυσικές καταστροφές με μόνιμο ταμείο και μηχανισμό αποκατάστασης
Στον σχεδιασμό προτείνεται να περιλαμβάνονται επίσης μέτρα στήριξης της οικονομικής δραστηριότητας στις πληγείσες περιοχές και έργα που μειώνουν τον κίνδυνο από μελλοντικά καταστροφικά φαινόμενα
O Αλέξης Τσίπρας 9
Πυρά Παππά κατά της κυβέρνησης: «Ένα ευρώ στην κοινωνία, επτά στους δανειστές»
Στο στόχαστρο του μπαίνει η πολιτική των πρόωρων αποπληρωμών του δημόσιου χρέους και υποστηρίζει ότι η κυβέρνηση εξοφλεί δάνεια χαμηλού επιτοκίου την ώρα που η χώρα δανείζεται ακριβότερα από τις αγορές
Ο Νίκος Παππάς 11