Πολιτική

Με άρωμα ΠΑΣΟΚ και Ανδρέα και στόχο τη συσπείρωση το συνέδριο του Κινήματος Αλλαγής

Τεστ συνοχής και συσπείρωσης αποτελεί για το Κίνημα Αλλαγής το συνέδριο που θα πραγματοποιηθεί το Σαββατοκύριακο στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Το σύνθημα του συνεδρίου είναι «Ξανά μπροστά κι όχι νέες περιπέτειες» και αποτυπώνει το στίγμα που θέλει να δώσει το ΚΙΝΑΛ εν όψει των εκλογικών μαχών που ακολουθούν. Όμως, ένα από τα βασικά θέματα συζήτησης αναμένεται να είναι η… επιστροφή στις ρίζες. Αν, δηλαδή, υπάρχει περιθώριο να επιστρέψει το έμβλημα και το όνομα του ΠΑΣΟΚ στη μετώπη.

Όπως έγκαιρα έχει γράψει το newsit.gr, το ζήτημα θα τεθεί από αρκετά στελέχη, ωστόσο δεδομένη είναι η απάντηση της Φώφης Γεννηματά και η απόφαση που θα επικυρώσει το συνέδριο: ότι, δηλαδή, ο ήλιος του ΠΑΣΟΚ και το όνομά του θα υπάρχει στο ψηφοδέλτιο των ευρωεκλογών – πιθανότατα και των εθνικών – κάτω από το έμβλημα και το όνομα του ΚΙΝΑΛ και δίπλα σ’ αυτά των άλλων συνιστωσών (ΚΙΔΗΣΟ, ΕΔΕΜ κτλ.). Όπως ακριβώς είχε γίνει, δηλαδή, με την Ελιά στις προηγούμενες ευρωεκλογές και τη Δημοκρατική Συμπαράταξη στις εθνικές εκλογές.

Το μήνυμα, άλλωστε, της επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ είναι πως «δεν μπορούμε να προχωρήσουμε χωρίς το ΠΑΣΟΚ, αλλά ούτε μόνο με το ΠΑΣΟΚ». Παράλληλα, η δεύτερη μέρα του συνεδρίου θα είναι αφιερωμένη στον Ανδρέα Παπανδρέου και τα 100 χρόνια από τη γέννησή του, καθώς θα πραγματοποιηθεί η επετειακή εκδήλωση που είχε προαναγγελθεί, με την προβολή βίντεο από τη ζωή και το έργο του ιδρυτή του Κινήματος και συναυλία.

Στόχος του ΚΙΝΑΛ και τους συνεδρίου, μέσα από τη συσπείρωση στελεχών και ψηφοφόρων και την αντίσταση στα «καλέσματα» του ΣΥΡΙΖΑ για τον προοδευτικό πόλο, είναι το διψήφιο ποσοστό σε πρώτη φάση στις ευρωεκλογές και στη συνέχεια στις εθνικές εκλογές. Επισήμως πάντως, η Φώφη Γεννηματά αποφεύγει να βάλει πήχη για το εκλογικό αποτέλεσμα του ΚΙΝΑΛ, όμως τόσο η ίδια όσο και οι συνεργάτες της επικαλούνται τις γεμάτες αίθουσες και το ενθουσιώδες ακροατήριο κατά τις ομιλίες και περιοδείες της στην επαρχία.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Ο Αδριανός Γολέμης, ο πρώτος Έλληνας αστροναύτης που θα ταξιδέψει στο διάστημα – Στο Παρίσι γράφτηκε ιστορία
Κυριάκος Μητσοτάκης: «Πιστεύω ότι ο Αδριανός, πέρα από τα πολύ ενδιαφέροντα πειράματα που θα διεξάγει στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, θα αποτελέσει επίσης πηγή έμπνευσης για τα μικρά ελληνόπουλα»
διάστημα
Παύλος Μαρινάκης: «Δεν υπάρχει καμία πιθανότητα συνεργασίας με Σαμαρά – Στόχος η αυτοδυναμία της Νέας Δημοκρατίας»
Η Νέα Δημοκρατία έχει ως στόχο την αυτοδυναμία και χαρακτήρισε τη συγκεκριμένη επιλογή τη μόνη «καθαρή πρόταση διακυβέρνησης» ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
Ο Παύλος Μαρινάκης
Ένταση ανάμεσα σε Κωνσταντίνο Κυρανάκη και Κατερίνα Παπακωστοπούλου: «Εάν σας αρέσει να προσβάλλετε γυναίκα, δεν έχω πρόβλημα, θα σας ανταπαντήσω»
«Δεν θα συζητήσουμε δημόσια τον μισθό μου. Είναι προσωπικό δεδομένο, δεν σας αφορά», είπε η δημοσιογράφος στον βουλευ΄τ
Kατερίνα Παπακωστοπούλου και Κωνσταντίνος Κυρανάκης
9
Αύξηση της νόμιμης μετανάστευσης μετά τον νέο νόμο – Στις 64.095 οι εγκρίσεις μετακλήσεων το πρώτο οκτάμηνο
Σημαντική αύξηση στις εγκρίσεις μετακλήσεων εργαζομένων από τρίτες χώρες καταγράφεται το πρώτο οκτάμηνο του 2026 σύμφωνα με πηγές του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ (Πηγή: Αντώνης Νικολόπουλος)
Αμάλ Κλούνεϊ και Κωνσταντίνος Τασούλας συναντιώνται 12 χρόνια μετά – Ο καλός σκοπός για τον οποίο έρχεται στην Ελλάδα η σύζυγος του Τζορτζ Κλούνεϊ
Δεν είναι η πρώτη φορά που η Αμάλ Κλούνεϊ επισκέπτεται την χώρα μας - Είχε αναλάβει συμβουλευτικό ρόλο για την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα
Κλούνεϊ