Τρίτη, 19 Μαρ.
13oC Αθήνα

Με εκπροσώπους του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου συναντήθηκε ο Μητσοτάκης

Με εκπροσώπους του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου συναντήθηκε ο Μητσοτάκης
photo eurokinissi

Με εκπροσώπους του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου συναντήθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ενόψει και της παρουσίασης του προγράμματος του κόμματός του για την υγεία.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι στο πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας δίνεται έμφαση στην πρόληψη και την πρωτοβάθμια φροντίδα, τομείς στους οποίους τα φαρμακεία θα μπορούσαν να διαδραματίσουν αποφασιστικό ρόλο υπό την προϋπόθεση ότι θα επιλυθούν σημαντικές νομικές εκκρεμότητες.

Ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε πως αν και στο παρελθόν υπήρξαν αναταράξεις ανάμεσα στις σχέσεις της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΦΣ, αυτές έχουν αποκατασταθεί και υπογράμμισε ότι τα φαρμακεία μπορούν να επιτελέσουν σημαντικό έργο στην παροχή καλύτερων υπηρεσιών υγείας.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ΠΦΣ επισήμανε, μεταξύ άλλων, ότι τα φαρμακεία δεν είναι εκλογικά κέντρα, αλλά υγειονομικά κέντρα, ενώ συμφώνησε πως έχουν τη δυνατότητα να συμβάλλουν στην πρόληψη και την ενημέρωση των πολιτών και μπορούν να έχουν πιο ενεργό ρόλο στον εμβολιασμό των πολιτών.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις