Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

Με ελβετικό “βρώμικο” μελάνι θα τύπωναν δραχμές ή IOU!

Με ελβετικό “βρώμικο” μελάνι θα τύπωναν δραχμές ή IOU!

Σχεδίαζαν Grexit… μέσω Ελβετίας. Την τύπωση είτε δραχμών είτε IOU (παράλληλου νομίσματος) θα αναλάμβανε ελβετική εταιρεία που έχει εμπλακεί σε σκάνδαλο, σύμφωνα με ελβετικά ρεπορτάζ.

Όπως αποκάλυψε η δημόσια ραδιοτηλεόραση της Ελβετίας η ελβετική εταιρεία παραγωγής μελανιών για εκτύπωση χαρτονομισμάτων SICPA ήταν έτοιμη να αναλάβει την έκδοση δραχμών.

Άρθρο στην επίσημη ιστοσελίδα της Radio TélévisionSuisse με τίτλο «Η επιστροφή στη δραχμή θα μπορούσε να περάσει μέσω Ελβετίας» κάνει λόγο για συνεργασία της SICPA με την Τράπεζα της Ελλάδος για την προμήθεια της δεύτερης με μελάνια ασφαλείας για την εκτύπωση χαρτονομισμάτων του ευρώ.

Προσθέτει, ωστόσο, ότι σε ενδεχόμενο Grexit είχε μεθοδευτεί η συνέχιση της συνεργασίας, εξασφαλίζοντας στην ελβετική εταιρεία ένα συμβόλαιο για το απαραίτητο υλικό παραγωγής του νέου ελληνικού νομίσματος, είτε αυτό λεγόταν δραχμή είτε IOU.

Η SICPA δραστηριοποιείται σχεδόν αποκλειστικά σε χώρες του αναπτυσσόμενου κόσμου. Πρόσφατα, πάντως, ενεπλάκει σε σκάνδαλο στη Βραζιλία. Αξιωματούχοι των οικονομικών υπηρεσιών της χώρας φέρεται να δωροδοκήθηκαν με ποσά συνολικού ύψους 100 εκατ. ρεάλ (περί τα 32 εκατ. δολάρια) για να επιλέξουν την εν λόγω εταιρεία σε διαδικασία ανάθεσης δημοσίου συμβολαίου ιχνηλασιμότητας αξίας δισεκατομμυρίων…

Πληροφορίες από Euro2day

ΟΛΕΣ ΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε