Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Με ευρεία πλειοψηφία «πέρασε» το νομοσχέδιο για τις αναδυόμενες τεχνολογίες

Με ευρεία πλειοψηφία «πέρασε» το νομοσχέδιο για τις αναδυόμενες τεχνολογίες

Με ευρεία πλειοψηφία «πέρασε» από την Ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης για τις αναδυόμενες τεχνολογίες, καθώς εκτός από τη Νέα Δημοκρατία, υπερψήφισαν ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ με τον Κυριάκο Πιερρακάκη να υπογραμμίζει πως το μεγάλο στοίχημα της κυβέρνησης είναι να φέρει το μέλλον στο σήμερα.

«Η φιλοσοφία μας είναι να απλουστεύσουμε το Κράτος και να το κάνουμε φιλικό στον πολίτη», επεσήμανε και πρόσθεσε πως «κάνουμε το παν, ώστε αυτό που φανταζόμαστε να μετουσιωθεί σε πράξη τώρα και να μην το καθυστερούμε, γιατί είναι κάτι το οποίο γίνεται», είπε χαρακτηριστικά.

Η κυβέρνηση έχει εστιάσει σε όλες εκείνες τις «εφαρμογές» που αφορούν όλους, οριζόντια στην καθημερινότητα. «Οι αναδυόμενες τεχνολογίες όπως αποκαλούνται και αφορούν την τεχνητή νοημοσύνη, τα drones, αλυσίδες στοιχειών, τρισδιάστατη εκτύπωση, το διαδίκτυο των πραγμάτων κ.λπ. στην πραγματικότητα έχουν πια μια δεσπόζουσα θέση σε διεθνείς εφαρμογές», ανέφερε και πρόσθεσε πως «είναι αναγκαίο και εξαιρετικά σημαντικό να παρέμβουμε στο πεδίο και να μπορέσουμε να τις ρυθμίσουμε, δηλαδή να κάνουμε όλες εκείνες τις απαραίτητες ενέργειες για να μπορέσουμε να θεμελιώσουμε ότι η τεχνολογική εξέλιξη θα είναι υπέρ του πολίτη και της κοινωνίας».

Ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης κατέθεσε σειρά νομοθετικών βελτιώσεων σχετικά με την προστασία των προσωπικών δεδομένων, σύμφωνα με τις παρατηρήσεις των φορέων και των κομμάτων, λέγοντας πως «σε θέματα υποδομών χρειάζεται να υπάρχει μια κοινή ώσμωση, πέρα από τις κομματικές αντιπαλότητες, γι’ αυτό προχωράμε σε σειρά ενσωματώσεων».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις