Πολιτική

Με μαντινάδα απάντησε ο Πολάκης στην πρόταση για άρση της ασυλίας του

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Απάντηση στην εισήγηση της Επιτροπής Δεοντολογίας της Βουλής για άρση της ασυλίας του έδωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Παύλος Πολάκης.

Ο Παύλος Πολάκης μια δήλωση και μια… μαντινάδα αναφέρθηκε στην μη παρουσία του στην Επιτροπή Δεοντολογίας στην Βουλής, τονίζοντας πως αποτελεί συνειδητή απόφαση.

Η δήλωση έχει ως εξής: Σήμερα συνειδητά δεν παρευρέθηκα στην Επιτροπή δεοντολογίας της Βουλής όπου η κυβερνητική πλειοψηφία αυτο-εξευτελίστηκε, συρόμενη από την Ακροδεξιά της φράξια και τον Κουρτάκη, αποφάσισε να ψηφίσει να εισηγηθεί στην Ολομέλεια την άρση της ασυλίας μου για τη νέα μήνυση για «εξύβριση και συκοφαντική δυσφήμιση» που κατέθεσε ο Κουρτάκης, την επόμενη μέρα που δεν άρθηκε η ασυλία μου στη Βουλή τον Σεπτέμβριο για την προηγούμενη μήνυση που είχε κάνει ο ίδιος!

Δηλώνω λοιπόν τα εξής:

Πρώτον: Δεν μπορούν να καταπιούν τα Ακροδεξιά γκρουπούσκουλα την ήττα που υπέστησαν τότε και σπεύδουν να κάνουν έμπρακτη τη συγγνώμη προς τον κοντορεβυθούλη της λασπο-δημοσιογραφίας!


Δεύτερον: Μακάρι η Δικαιοσύνη να είχε κινηθεί με τέτοια ταχύτητα που κινήθηκε τώρα για μένα, για όλες τις υποθέσεις διασπάθισης δημοσίου χρήματος που της έχουμε στείλει και καρκινοβατούν η είναι συρταρομένες από τον Δεκέμβριο του 2015 και εντεύθεν

Τρίτον: Υπόσχομαι τεράστιο ρεζιλίκι άλλη μια φορά στη συζήτηση και ψηφοφορία της άρσης ασυλίας μου στην Ολομέλεια της Βουλής, σε όλον τον ακροδεξιό εσμό που μας κυβερνά και στα πληρωμένα «νεροπίστολα» της διαπλοκής!

Ό,τι και να κάνετε, σας έχω, δεν με έχετε! Γιατί όπως λέει κι η μαντινάδα:

«Πάντα τσι πιο ψηλές κορφές δέρνει η οργή τ´ ανέμου

γι’ αυτό κι εγώ παράπονα δεν έκανα ποτέ μου»

Τι αποφάσισε η Επιτροπή Δεοντολογίας

Υπέρ της άρσης της ασυλίας του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Παύλου Πολάκη τάχθηκε κατά πλειοψηφία η Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής σχετικά με δικογραφία που διαβιβάστηκε στην Ολομέλεια.Η άρση της ασυλίας αποφασίστηκε μετά από μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση  που έχει υποβληθεί από τον εκδότη Γιάννη Κουρτάκη. Υπέρ της άρσης ασυλίας τάχθηκαν ΝΔ, ΚΙΝΑΛ και Ελληνική Λύση, ενώ καταψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ και Μέρα 25.

Ο Παύλος Πολάκης δεν προσήλθε στην Επιτροπή, ούτε έστειλε κάποιο υπόμνημα, ενώ νωρίτερα της συνεδρίασης ο βουλευτής της ΝΔ και μέλος της Επιτροπής Θάνος Πλεύρης με επιστολή του ζήτησε την εξαίρεσή του από την Επιτροπή Δεοντολογίας επειδή είναι συνήγορος του δημοσιογράφου – εκδότη Γιάννη Κουρτάκη.

Η επανακατάθεση της μηνυτήριας αναφοράς από τον εκδότη – δημοσιογράφο Γιάννη Κουρτάκη κατά του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ έγινε μετά την αρχική απόρριψη της αίτησης άρσης ασυλίας του Παύλου Πολάκη από την Ολομέλεια (10/9/2020) εξ αιτίας της απουσίας 88 βουλευτών της ΝΔ από την ονομαστική ψηφοφορία. Τότε είχαν προσέλθει και είχαν ψηφίσει 165 βουλευτές, εκ των οποίων 80 τάχθηκαν «υπέρ» ενώ οι 84 «κατά» ενώ ένας είχε ψηφίσει «παρών».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
«Είμαστε στη θέση να πατήσουμε το κουμπί» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για το τελευταίο αίτημα πληρωμής στο Ταμείο Ανάκαμψης
Για «τιτάνιο έργο», που αποτελεί σημαντική παρακαταθήκη για την αξιοποίηση των επόμενων ευρωπαϊκών προγραμμάτων έκανε λόγο ο πρωθυπουργός και τόνισε ότι «δεν χάθηκε ούτε ένα ευρώ»
Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης στα γραφεία της Ειδικής Υπηρεσίας Συντονισμού Ταμείου Ανάκαμψης, στην Πανεπιστημίου την Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2026
128
Πολάκης σε Γεωργιάδη για Πατούλη: «Ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανάγκασε να στείλεις το φιλαράκι σου στην Εθνική Αρχή Διαφάνειας»
Στην πίεση του ΣΥΡΙΖΑ αποδίδει ο Παύλος Πολάκης την απόφαση του υπουργού Υγείας να διαβιβάσει στοιχεία για τις εταιρείες του προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών στην Εθνική Αρχή Διαφάνειας. Ο Γιώργος Πατούλης δηλώνει ότι ζήτησε ο ίδιος να ελεγχθεί
Παύλος Πολάκης
ΠΑΣΟΚ κατά Γεωργιάδη για την παραπομπή Πατούλη στην Εθνική Αρχή Διαφάνειας: «Εμπαιγμός, πριν λίγες ημέρες τον υπερασπιζόταν»
Η Χαριλάου Τρικούπη διευρύνει την επίθεσή της, συνδέοντας την υπόθεση με την εποπτεία των ιδιωτικών δομών υγείας και καταλογίζοντας στην κυβέρνηση πολυετή αδράνεια
Γραφεία του ΠΑΣΟΚ
Τσίπρας από την Ολυμπία: «Να φύγει ο Φλωρίδης» – Μετωπική επίθεση σε Μητσοτάκη για Τέμπη, ακρίβεια και διαφθορά
Η δικαστική εξέλιξη για τους χειρισμούς στον τόπο του πολύνεκρου σιδηροδρομικού δυστυχήματος βρέθηκε στο επίκεντρο της παρέμβασης του πρώην πρωθυπουργού και προέδρου της ΕΛΑΣ στο Olympia Forum
Αλέξης Τσίπρας, ΕΛΑΣ
Δόμνα Μιχαηλίδου: Η προσβασιμότητα, η εξαίρεση και το «να μη χρειαστεί να ξανάρθω»
Η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας επέλεξε να δώσει το «παρών» σε εκδήλωση του ιδιωτικού τομέα και εξήγησε γιατί στόχος είναι τέτοιες πρωτοβουλίες να μη θεωρούνται στο μέλλον… είδηση
Δόμνα Μιχαηλίδου