Πολιτική

Με μαντινάδα απάντησε ο Πολάκης στην πρόταση για άρση της ασυλίας του

Απάντηση στην εισήγηση της Επιτροπής Δεοντολογίας της Βουλής για άρση της ασυλίας του έδωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Παύλος Πολάκης.

Ο Παύλος Πολάκης μια δήλωση και μια… μαντινάδα αναφέρθηκε στην μη παρουσία του στην Επιτροπή Δεοντολογίας στην Βουλής, τονίζοντας πως αποτελεί συνειδητή απόφαση.

Η δήλωση έχει ως εξής: Σήμερα συνειδητά δεν παρευρέθηκα στην Επιτροπή δεοντολογίας της Βουλής όπου η κυβερνητική πλειοψηφία αυτο-εξευτελίστηκε, συρόμενη από την Ακροδεξιά της φράξια και τον Κουρτάκη, αποφάσισε να ψηφίσει να εισηγηθεί στην Ολομέλεια την άρση της ασυλίας μου για τη νέα μήνυση για «εξύβριση και συκοφαντική δυσφήμιση» που κατέθεσε ο Κουρτάκης, την επόμενη μέρα που δεν άρθηκε η ασυλία μου στη Βουλή τον Σεπτέμβριο για την προηγούμενη μήνυση που είχε κάνει ο ίδιος!

Δηλώνω λοιπόν τα εξής:

Πρώτον: Δεν μπορούν να καταπιούν τα Ακροδεξιά γκρουπούσκουλα την ήττα που υπέστησαν τότε και σπεύδουν να κάνουν έμπρακτη τη συγγνώμη προς τον κοντορεβυθούλη της λασπο-δημοσιογραφίας!


Δεύτερον: Μακάρι η Δικαιοσύνη να είχε κινηθεί με τέτοια ταχύτητα που κινήθηκε τώρα για μένα, για όλες τις υποθέσεις διασπάθισης δημοσίου χρήματος που της έχουμε στείλει και καρκινοβατούν η είναι συρταρομένες από τον Δεκέμβριο του 2015 και εντεύθεν

Τρίτον: Υπόσχομαι τεράστιο ρεζιλίκι άλλη μια φορά στη συζήτηση και ψηφοφορία της άρσης ασυλίας μου στην Ολομέλεια της Βουλής, σε όλον τον ακροδεξιό εσμό που μας κυβερνά και στα πληρωμένα «νεροπίστολα» της διαπλοκής!

Ό,τι και να κάνετε, σας έχω, δεν με έχετε! Γιατί όπως λέει κι η μαντινάδα:

«Πάντα τσι πιο ψηλές κορφές δέρνει η οργή τ´ ανέμου

γι’ αυτό κι εγώ παράπονα δεν έκανα ποτέ μου»

Τι αποφάσισε η Επιτροπή Δεοντολογίας

Υπέρ της άρσης της ασυλίας του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Παύλου Πολάκη τάχθηκε κατά πλειοψηφία η Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής σχετικά με δικογραφία που διαβιβάστηκε στην Ολομέλεια.Η άρση της ασυλίας αποφασίστηκε μετά από μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση  που έχει υποβληθεί από τον εκδότη Γιάννη Κουρτάκη. Υπέρ της άρσης ασυλίας τάχθηκαν ΝΔ, ΚΙΝΑΛ και Ελληνική Λύση, ενώ καταψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ και Μέρα 25.

Ο Παύλος Πολάκης δεν προσήλθε στην Επιτροπή, ούτε έστειλε κάποιο υπόμνημα, ενώ νωρίτερα της συνεδρίασης ο βουλευτής της ΝΔ και μέλος της Επιτροπής Θάνος Πλεύρης με επιστολή του ζήτησε την εξαίρεσή του από την Επιτροπή Δεοντολογίας επειδή είναι συνήγορος του δημοσιογράφου – εκδότη Γιάννη Κουρτάκη.

Η επανακατάθεση της μηνυτήριας αναφοράς από τον εκδότη – δημοσιογράφο Γιάννη Κουρτάκη κατά του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ έγινε μετά την αρχική απόρριψη της αίτησης άρσης ασυλίας του Παύλου Πολάκη από την Ολομέλεια (10/9/2020) εξ αιτίας της απουσίας 88 βουλευτών της ΝΔ από την ονομαστική ψηφοφορία. Τότε είχαν προσέλθει και είχαν ψηφίσει 165 βουλευτές, εκ των οποίων 80 τάχθηκαν «υπέρ» ενώ οι 84 «κατά» ενώ ένας είχε ψηφίσει «παρών».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Βίντεο Μαρινάκη για τα μέτρα στήριξης: «Δεν θα αφήσουμε την κοινωνία αβοήθητη»
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επιχειρεί να εξηγήσει γιατί η κυβέρνηση επέλεξε τις παρεμβάσεις που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, τι όφελος προκύπτει για βενζίνη και diesel και γιατί δεν προκρίθηκε η μείωση του ΕΦΚ
Βίντεο Μαρινάκη για τα μέτρα στήριξης: «Δεν θα αφήσουμε την κοινωνία αβοήθητη»
Κωνσταντίνος Κυρανάκης για τη δίκη των Τεμπών: «Υπήρξε προσπάθεια να δυναμιτιστεί η διαδικασία»
Ο αναπληρωτής υπουργός Μεταφορών επιτέθηκε στη Ζωή Κωνσταντοπούλου για τη στάση της και παρουσίασε το κυβερνητικό σχέδιο για τον σιδηρόδρομο, με αιχμή «νέα τρένα, νέα υποδομή, νέους σταθμούς»
Δίκη για τα Τέμπη
Μαρινάκης κατά Ανδρουλάκη για τη φορολόγηση των τραπεζών: Πρόταση στη λογική των «εύκολων λύσεων»
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απέρριψε την πρόταση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, υποστηρίζοντας ότι η κυβέρνηση επιλέγει στοχευμένες παρεμβάσεις, χωρίς να διακινδυνεύεται η σταθερότητα του χρηματοπιστωτικού συστήματος
Παύλος Μαρινάκης