Τετάρτη, 8 Μαΐ
18oC Αθήνα

Με μαντινάδα απάντησε ο Πολάκης στην πρόταση για άρση της ασυλίας του

Με μαντινάδα απάντησε ο Πολάκης στην πρόταση για άρση της ασυλίας του

Απάντηση στην εισήγηση της Επιτροπής Δεοντολογίας της Βουλής για άρση της ασυλίας του έδωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Παύλος Πολάκης.

Ο Παύλος Πολάκης μια δήλωση και μια… μαντινάδα αναφέρθηκε στην μη παρουσία του στην Επιτροπή Δεοντολογίας στην Βουλής, τονίζοντας πως αποτελεί συνειδητή απόφαση.

Η δήλωση έχει ως εξής: Σήμερα συνειδητά δεν παρευρέθηκα στην Επιτροπή δεοντολογίας της Βουλής όπου η κυβερνητική πλειοψηφία αυτο-εξευτελίστηκε, συρόμενη από την Ακροδεξιά της φράξια και τον Κουρτάκη, αποφάσισε να ψηφίσει να εισηγηθεί στην Ολομέλεια την άρση της ασυλίας μου για τη νέα μήνυση για «εξύβριση και συκοφαντική δυσφήμιση» που κατέθεσε ο Κουρτάκης, την επόμενη μέρα που δεν άρθηκε η ασυλία μου στη Βουλή τον Σεπτέμβριο για την προηγούμενη μήνυση που είχε κάνει ο ίδιος!

Δηλώνω λοιπόν τα εξής:

Πρώτον: Δεν μπορούν να καταπιούν τα Ακροδεξιά γκρουπούσκουλα την ήττα που υπέστησαν τότε και σπεύδουν να κάνουν έμπρακτη τη συγγνώμη προς τον κοντορεβυθούλη της λασπο-δημοσιογραφίας!


Δεύτερον: Μακάρι η Δικαιοσύνη να είχε κινηθεί με τέτοια ταχύτητα που κινήθηκε τώρα για μένα, για όλες τις υποθέσεις διασπάθισης δημοσίου χρήματος που της έχουμε στείλει και καρκινοβατούν η είναι συρταρομένες από τον Δεκέμβριο του 2015 και εντεύθεν

Τρίτον: Υπόσχομαι τεράστιο ρεζιλίκι άλλη μια φορά στη συζήτηση και ψηφοφορία της άρσης ασυλίας μου στην Ολομέλεια της Βουλής, σε όλον τον ακροδεξιό εσμό που μας κυβερνά και στα πληρωμένα «νεροπίστολα» της διαπλοκής!

Ό,τι και να κάνετε, σας έχω, δεν με έχετε! Γιατί όπως λέει κι η μαντινάδα:

«Πάντα τσι πιο ψηλές κορφές δέρνει η οργή τ´ ανέμου

γι’ αυτό κι εγώ παράπονα δεν έκανα ποτέ μου»

Τι αποφάσισε η Επιτροπή Δεοντολογίας

Υπέρ της άρσης της ασυλίας του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Παύλου Πολάκη τάχθηκε κατά πλειοψηφία η Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής σχετικά με δικογραφία που διαβιβάστηκε στην Ολομέλεια.Η άρση της ασυλίας αποφασίστηκε μετά από μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση  που έχει υποβληθεί από τον εκδότη Γιάννη Κουρτάκη. Υπέρ της άρσης ασυλίας τάχθηκαν ΝΔ, ΚΙΝΑΛ και Ελληνική Λύση, ενώ καταψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ και Μέρα 25.

Ο Παύλος Πολάκης δεν προσήλθε στην Επιτροπή, ούτε έστειλε κάποιο υπόμνημα, ενώ νωρίτερα της συνεδρίασης ο βουλευτής της ΝΔ και μέλος της Επιτροπής Θάνος Πλεύρης με επιστολή του ζήτησε την εξαίρεσή του από την Επιτροπή Δεοντολογίας επειδή είναι συνήγορος του δημοσιογράφου – εκδότη Γιάννη Κουρτάκη.

Η επανακατάθεση της μηνυτήριας αναφοράς από τον εκδότη – δημοσιογράφο Γιάννη Κουρτάκη κατά του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ έγινε μετά την αρχική απόρριψη της αίτησης άρσης ασυλίας του Παύλου Πολάκη από την Ολομέλεια (10/9/2020) εξ αιτίας της απουσίας 88 βουλευτών της ΝΔ από την ονομαστική ψηφοφορία. Τότε είχαν προσέλθει και είχαν ψηφίσει 165 βουλευτές, εκ των οποίων 80 τάχθηκαν «υπέρ» ενώ οι 84 «κατά» ενώ ένας είχε ψηφίσει «παρών».

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις