Τρίτη, 16 Απρ.
19oC Αθήνα

Με μυστικές δημοσκοπήσεις «μετρά» κέρδη και απώλειες η κυβέρνηση

Με μυστικές δημοσκοπήσεις «μετρά» κέρδη και απώλειες η κυβέρνηση
Φωτογραφία αρχείου Eurokinissi

Δημοσκοπήσεις σε όλη την Ελλάδα κάνει η κυβέρνηση.
Θέλει να “μετρήσει” τις αντιδράσεις από τη Συμφωνία των Πρεσπών και τα μέτρα που φέρνει στη Βουλή.
Εξορμήσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ στη Βόρεια Ελλάδα το επόμενο διάστημα.
Πρώτος ο Πάνος Σκουρλέτης, πάει το Σαββατοκύριακο στην Κοζάνη.

Τις συνέπειες της συμφωνίας των Πρεσπών αλλά και την αντίδραση των πολιτών στα θετικά νομοθετήματα που έφερε η κυβέρνηση τους δυο τελευταίους μήνες μετράει το Μέγαρο Μαξίμου με δημοσκοπήσεις που διεξάγονται σε όλη την Ελλάδα.

Στόχος της κυβέρνησης είναι, μέσα απ’ αυτές τις δημοσκοπήσεις, να διαπιστώσει εάν τα θετικά μέτρα που ψηφίζει στη Βουλή το τελευταίο διάστημα και τα οποία αφορούν συνολικά 3,5 εκατομμύρια πολίτες έχουν καταφέρει να συγκρατήσουν τις απώλειες που έχει το κυβερνών κόμμα εξ αιτίας της συμφωνίας των Πρεσπών.

Ταυτόχρονα πάντως τα στελέχη της Κουμουνδούρου αναμένεται να βρεθούν το επόμενο διάστημα στην Βόρεια Ελλάδα προκειμένου να εξηγήσουν τις θετικές συνέπειες της συμφωνίας στους πολίτες που αντιδρούν και σε ένα βαθμό να προσπαθήσουν να εκτονώσουν το κλίμα που υπάρχει στην περιοχή. Αυτό άλλωστε είναι και το μεγαλύτερο στοίχημα του ΣΥΡΙΖΑ μέχρι τις εκλογές.

Στο πλαίσιο αυτό ο Γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης θα πραγματοποιήσει αύριο και μεθαύριο διήμερη επίσκεψη στην Κοζάνη όπου θα δώσει και συνέντευξη στα τοπικά μέσα ενημέρωσης προκειμένου να εξηγήσει όλες τις πτυχές της συμφωνίας.

Στην κυβέρνηση ωστόσο παρακολουθούν με ενδιαφέρον την αντιπαράθεση που υπάρχει στην ΝΔ ανάμεσα στους εκφραστές των δυο τάσεων – της μετριοπαθούς καραμανλικής και της ακραίας δεξιάς – καθώς όπως λένε αυτή η αντιπαράθεση θα έχει και συνέχεια.

Έτσι θα επιχειρηθεί από την πλευρά της κυβέρνησης η ανάδειξη του θέματος καθώς στο Μέγαρο Μαξίμου πιστεύουν ότι η εσωκομματική αντιπαράθεση στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει βαθιές ρίζες γεγονός που μπορεί να τους οδηγήσει σε “εμφύλιο”.

Ο Πάνος Σκουρλέτης αναφέρθηκε στο θέμα λέγοντας: «Στη Νέα Δημοκρατία είναι προφανές ότι υπάρχουν διαφορετικές προσεγγίσεις, αλλά από την άλλη υπήρξε και η συνειδητοποίηση ότι αυτή η σκληρή γραμμή υιοθέτησης της διχαστικής ακροδεξιάς ρητορικής, μπορεί να επέφερε κατ’ αρχήν συσπείρωση, αλλά κατ’ ουσίαν άνοιξε το δρόμο για την ενίσχυση της ακροδεξιάς. Πλέον βλέπουμε να ενισχύονται δυνάμεις έξω από την Νέα Δημοκρατία, δεξιότερα από αυτήν. Κάποιοι επιλέγουν να κατεβάσουν τους τόνους, αλλά η κυρίαρχη επιλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι η υιοθέτηση των απόψεων στελεχών από τον ακροδεξιό χώρο».

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις