Πολιτική

Με τι άραγε θα αντικαταστήσουν οι δανειστές τις Δ.Ο.Υ;

Αυτά που συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα με τα φοροεισπρακτικά , από τις επιχειρούμενες αναδιατάξεις προσωπικού και στελεχών στις εφορίες μέχρι τις συγχωνεύσεις και την πλήρη αποδόμηση των σαθρών μηχανισμών ελέγχου, μοιάζουν με επεισόδια ενός πρόχειρα σκηνοθετημένου πολιτικού θεάτρου .

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Μοιάζουν με σπασμωδικές και απεγνωσμένες κινήσεις της κυβέρνησης που επιχειρεί να πείσει τον εαυτό της και την τρόικα ότι κινείται στις κατευθύνσεις που της δίνουν οι δανειστές για την εκταμίευση των δόσεων .

Παραπλεύρως μέσα στην σπουδή και στον πανικό χωρούν όπως πάντοτε τα κομματικά χειρουργεία που στήνονταν για να πλουτίζουν και να διευκολύνονται οι εκάστοτε ημέτεροι στον δοξασμένο δρόμο προς την χρεοκοπία .

Η πρόσφατη έκθεση της τρόικα για τα φοροεισπρακτικά στην Ελλάδα ,που υποδεικνύει μέχρι και νομοθετική ρύθμιση για δέσμευση των καταθέσεων έναντι χρεών είναι ίσως το αμέσως προηγούμενο στάδιο πριν την ανάθεση των φοροεισπρακτικών , του ελέγχου των απατών περί τον ΦΠΑ και των μεγάλων επιχειρήσεων σε νέο φορέα με χαρακτηριστικά ΤΑΙΠΕΔ .

Κάτι δηλαδή σαν ταμείο βεβαίωσης , είσπραξης και αξιοποίησης των οφειλομένων στα δημόσια ταμεία ,αφού οι όποιες ανακατατάξεις σε ένα μηχανισμό εντελώς ξεχαρβαλωμένο δεν έχουν νόημα . Η αποτυχία στη συγκέντρωση φόρων από τους έχοντες και διαφεύγοντες είναι περίπου προεξοφλημένη στην έκθεση.

Ενδεχόμενη νέα επιδρομή στην διανεμόμενη πίτα του γενικού λογιστηρίου για μισθωτούς και συνταξιούχους για να αντιμετωπισθεί η φοροδιαφυγή αποτελεί αιτία κοινωνικού πολέμου .Γι αυτό οι εξελίξεις περί τα φοροεισπρακτικά δεν μπορεί παρά να είναι θεαματικές .

Για την ακρίβεια ήδη είναι απελπιστικά θεαματικές στα μάτια πολιτών που επιχειρούν να κάνουν συναλλαγή , δηλαδή να ρυθμίσουν και να πληρώσουν . Κάποιοι έρχονται από την Άνδρο στην Παλλήνη για ρύθμιση . Άλλοι κάνουν αίτηση στην Καλλιθέα , ρυθμίζουν στην Πλάκα και ξαναγυρνούν για να πληρώσουν στην Καλλιθέα επειδή τα δικαστικά τμήματα των εφοριών έχουν συγχωνευθεί πριν τα υποκαταστήματα .

Και στα κεντρικά του Αμαρουσίου , μερικές εκατοντάδες επίλεκτοι ελεγκτές , που μετακινήθηκαν εκτάκτως για τον έλεγχο σε καρχαρίες της φοροδιαφυγής ψάχνουν καρέκλες και τηλέφωνα για να δουν από πού και πως θα ξεκινήσουν να ανοίγουν φακέλους. Όσο για το επίλεκτοι , υποτίθεται γιατί στις προ μηνών εξετάσεις πέτυχαν όλοι αφού οι προφερόμενοι ήταν λιγότεροι από τους ζητούμενους .

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Χαμός στον ΣΥΡΙΖΑ για τα μάτια του Τσίπρα: Ο Νίκος Παππάς αμφισβητεί τη θέση του Σωκράτη Φάμελλου στην ηγεσία
Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος ζητά καθαρές απαντήσεις ενόψει της Κεντρικής Επιτροπής και προειδοποιεί ότι τυχόν «αναστολή» του κόμματος θα ισοδυναμούσε με παραίτηση από την πολιτική εντολή
Νίκος Παππάς και Σωκράτης Φάμελλος 8
Οι υποψήφιοι της επόμενης μέρας για το ΠΑΣΟΚ: Κασιμάτη, Τζάκρη, Αποστολάκης και Σαλμάς στο κάδρο της διεύρυνσης
Την ίδια ώρα, βάρος πέφτει στη συγκρότηση των ψηφοδελτίων του κόμματος, με τους παροικούντες την Χαριλάου Τρικούπη να διαβεβαιώνουν ότι το μεγαλύτερο κομμάτι του δρόμου έχει ήδη διανυθεί
Ο Ευάγγελος Αποστολάκης 8
Χαρίτσης: Αναγκαία η αποχώρηση από τη Νέα Αριστερά, ο Τσίπρας μπορεί να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο σε μια νέα προοδευτική προσπάθεια
Ο ανεξάρτητος πλέον βουλευτής μίλησε για την ΕΛΑΣ, την ανάγκη συνολικού σχεδίου απέναντι στη ΝΔ και απέρριψε το ενδεχόμενο παραίτησης από την έδρα του
Αλέξης Χαρίτσης
6