Πολιτική

Με τη διαδικασία του επείγοντος στη Βουλή τα μέτρα της συμφωνίας

Αύριο Παρασκευή (12.05.2017) αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή το σχέδιο νόμου για την επικύρωση της συμφωνίας με τους δανειστές. Θα εισαχθεί στην Ολομέλεια με τη διαδικασία του επείγοντος την προσεχή Τετάρτη.

Το σχέδιο νόμου έχει τίτλο «Συνταξιοδοτικές διατάξεις Δημοσίου και τροποποίηση του ν. 4387/2016, μέτρα εφαρμογής των δημοσιονομικών στόχων και μεταρρυθμίσεων, μέτρα κοινωνικής στήριξης και εργασιακές ρυθμίσεις, Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2018-2021 και λοιπές διατάξεις».

Αφού ολοκληρωθεί η συζήτηση και επεξεργασία του νομοσχεδίου στις Επιτροπές, εισάγεται με τη διαδικασία του επείγοντος στην Ολομέλεια την προσεχή Τετάρτη 17 και Πέμπτη 18 Μαΐου.

Άλλωστε, νωρίτερα, ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος είχε δηλώσει πως τα μέτρα και τα αντίμετρα θα ψηφιστούν μέχρι τις 18 Μαΐου. Έτσι κι αλλιώς, πρέπει να έχουν γίνει νόμος του κράτους έως τις 22 Μαΐου όταν και συνεδριάζει το Eurogroup για την προκαταρκτική συμφωνία Ελλάδας – δανειστών σχετικά με τη δεύτερη αξιολόγηση.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Σκληρή σύγκρουση στη Βουλή για υποκλοπές και Δικαιοσύνη: «Φύγετε, η χώρα δεν αντέχει άλλο» – «Δεν θα στήσουμε ΠΑΣΟΚοδικεία ή ΣΥΡΙΖΟδικεία»
Στη Βουλή μεταφέρθηκε σήμερα (28.04.2026) η πολιτική σύγκρουση για την υπόθεση των υποκλοπών, στον απόηχο της διάταξης του εισαγγελέα του...
Βουλή, Ολομέλεια 5
Χατζηδάκης για υποκλοπές: «Δεν μπορεί να υπάρχει α λα καρτ απόδοση της Δικαιοσύνης»
«Προφανώς ενδιαφέρομαι να μάθω ποιος έδωσε την εντολή παρακολούθησής μου», είπε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, τονίζοντας ότι η υπόθεση παραμένει ανοιχτή αν υπάρξουν νέα στοιχεία
Κωστής Χατζηδάκης
Τσουκαλάς για υποκλοπές και Εξεταστική: «Θα καλέσουμε Γεωργιάδη, Χατζηδάκη, Δένδια και μια σειρά στόχων παρακολούθησης»
Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ άσκησε κριτική στην απόφαση του Αρείου Πάγου και κάλεσε τα πολιτικά πρόσωπα που παρακολουθήθηκαν να κινηθούν δικαστικά
Κώστας Τσουκαλάς, ΠΑΣΟΚ