Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Με τη διαδικασία του επείγοντος στη Βουλή τα μέτρα της συμφωνίας

Με τη διαδικασία του επείγοντος στη Βουλή τα μέτρα της συμφωνίας

Αύριο Παρασκευή (12.05.2017) αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή το σχέδιο νόμου για την επικύρωση της συμφωνίας με τους δανειστές. Θα εισαχθεί στην Ολομέλεια με τη διαδικασία του επείγοντος την προσεχή Τετάρτη.

Το σχέδιο νόμου έχει τίτλο «Συνταξιοδοτικές διατάξεις Δημοσίου και τροποποίηση του ν. 4387/2016, μέτρα εφαρμογής των δημοσιονομικών στόχων και μεταρρυθμίσεων, μέτρα κοινωνικής στήριξης και εργασιακές ρυθμίσεις, Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2018-2021 και λοιπές διατάξεις».

Αφού ολοκληρωθεί η συζήτηση και επεξεργασία του νομοσχεδίου στις Επιτροπές, εισάγεται με τη διαδικασία του επείγοντος στην Ολομέλεια την προσεχή Τετάρτη 17 και Πέμπτη 18 Μαΐου.

Άλλωστε, νωρίτερα, ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος είχε δηλώσει πως τα μέτρα και τα αντίμετρα θα ψηφιστούν μέχρι τις 18 Μαΐου. Έτσι κι αλλιώς, πρέπει να έχουν γίνει νόμος του κράτους έως τις 22 Μαΐου όταν και συνεδριάζει το Eurogroup για την προκαταρκτική συμφωνία Ελλάδας – δανειστών σχετικά με τη δεύτερη αξιολόγηση.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε