Πολιτική

Με την διαδικασία του επείγοντος το νομοσχέδιο για τον ΟΑΣΘ

Με την διαδικασία του «επείγοντος» θα περάσει στη Βουλή το νομοσχέδιο του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών για το «Νέο ρυθμιστικό πλαίσιο για τις αστικές συγκοινωνίες στην Περιφερειακή Ενότητα της Θεσσαλονίκης και άλλες διατάξεις», το οποίο αναμένεται να εισαχθεί για συζήτηση και ψήφιση στην Ολομέλεια την ερχόμενη Τετάρτη.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπρίτζης εξηγώντας στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής τους λόγους του «επείγοντος» το απέδωσε στο γεγονός του περιορισμένου χρόνου σημειώνοντας ότι «οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ και πάλι για ένα δίμηνο έχουν παραμείνει απλήρωτοι ενώ το υπουργείο έχει προκαταβάλλει κανονικά όλες τις δόσεις που ορίζει η σύμβαση που υπάρχει μεταξύ Δημοσίου και Οργανισμού. Ο κ. Χρήστος Σπρίτζης υπογράμμισε πως «εδώ και 60 χρόνια κρατάει ο διάλογος για το ΟΑΣΘ και είμαι σίγουρος ότι θα γραφτούν πολλά συγγράμματα στο μέλλον για αυτές τις συμβάσεις που δημιούργησαν ένα αδιαφανές κρατικοδίαιτο μονοπώλιο που κρατούσε όμηρο την πόλη». Σε ότι μας αφορά, είπε ο υπουργός, «αυτά τα δύο χρόνια έχουν γίνει πάρα πολλές συζητήσεις σε τοπικό επίπεδο και δεν κρύφτηκε τίποτε, παρό όλο που στελέχη της ΝΔ υποστηρίζουν άλλα…» και επισήμανε πως «τυπικά αυτή την στιγμή δεν υπάρχει σύμβαση και μια καθυστέρηση θα μπορούσε να αφήσει την Θεσσαλονίκη χωρίς συγκοινωνίες με ότι αυτό θα σήμαινε…»

Τα κόμματα της αντιπολίτευσης αντέδρασαν με την διαδικασία του «επείγοντος» και ο εισηγητής της ΝΔ Κώστας Αχ. Καραμανλής ζήτησε να τεθεί το θέμα σε ψηφοφορία και όχι να εγκριθεί με την δεδηλωμένη δύναμη των κομμάτων στην Επιτροπής της Βουλής. Από την ψηφοφορία όμως «πέρασε» η διαδικασία του «επείγοντος» με 27 ψήφους «υπέρ» (ΝΔ- ΑΝΕΛ) έναντι 18 «κατά» (από όλα τα υπόλοιπα κόμματα)

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Αλέξης Τσίπρας στο Politico: Η κυβέρνηση να σταματήσει να δίνει λευκή επιταγή στον Τραμπ και στις ΗΠΑ
Ο πρόεδρος της ΕΛΑΣ ασκεί κριτική στην εξωτερική πολιτική της κυβέρνησης, θέτει ως προτεραιότητα την αντιμετώπιση της διαφθοράς και παρουσιάζει τις βασικές κατευθύνσεις της πρότασής του ενόψει εκλογών
Ο Αλέξης Τσίπρας 8
Στέλιος Κούλογλου: Τον παρακολουθούσαν με το Pegasus ενώ ερευνούσε το σκάνδαλο των υποκλοπών στην Ευρωβουλή
Σύμφωνα με το Citizen Lab η πρώτη μόλυνση της συσκευής του Στέλιου Κούλογλου καταγράφηκε στις 21 Οκτωβρίου 2022 και ακολούθησαν δύο ακόμα επιβεβαιωμένες μολύνσεις στις 6 και 7 Μαρτίου 2023
Ο Στέλιος Κούλογλου
Μήνυμα αυτονομίας από τον Νίκο Ανδρουλάκη - «Μητσοτάκης και Τσίπρας έχουν κριθεί - Στο χέρι των πολιτών η πολιτική αλλαγή»
Για το κόμμα Καρυστιανού, ο Νίκος Ανδρουλάκης ανέφερε πως η πολιτική αλλαγή δεν έρχεται από κόμματα διαμαρτυρίας, αλλά από κόμματα με κυβερνητικό πρόγραμμα
Νίκος Ανδρουλάκης
Η απάντηση της ΕΛΑΣ στο Μαξίμου για τις δηλώσεις Κυρανάκη: «Ο κατήφορος είναι ο δικός σας δρόμος»
Σύμφωνα με πηγές του newsit.gr, οι δηλώσεις του Κωνσταντίνου Κυρανάκη για τις εμπρηστικές επιθέσεις στη Θεσσαλονίκη επιχειρούν την ταύτιση της νέας πολιτικής πρωτοβουλίας του Αλέξη Τσίπρα με ένα κλίμα έντασης και διχασμού
Κωνσταντίνος Κυρανάκης 5
Άγριος καυγάς Γεωργιάδη – Κωνσταντοπούλου: «Δεν έχετε καμία ενσυναίσθηση για τα Τέμπη και καμία για τη νεκρή μητέρα»
Στο φόντο της σύγκρουσης, η αντιπαράθεση Γεωργιάδη - Μάντζου για τα Βαρέα και Ανθυγιεινά των νοσηλευτών, με τον υπουργό να κατηγορεί το ΠΑΣΟΚ για «σόου και λαϊκισμό»
Γεωργιάδης και Κωνσταντοπούλου 5