Πολιτική

Μεγαλοπρεπές άδειασμα Κουρουμπλή από Ξανθό

Το αυτονόητο είπε ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός ως κύριος αρμόδιος για την δημόσια υγεία με αφορμή την πετρελαιοκηλίδα. Ο υπουργός Υγείας έβαλε τα πράγματα στην θέση τους μετά την δήλωση του υπουργού Ναυτιλίας ο οποίος καλούσε τον κόσμο να κολυμπήσει μέσα στο μαζούτ.

«Προφανώς, σε μια παραλία που υπάρχει μαζούτ, δεν μπορεί να διανοηθεί κανείς να κολυμπήσει ή να ψαρέψει» είπε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός, μιλώντας στον ΣΚΑΙ.

Ο ίδιος εκτίμησε ότι οι υπηρεσίες Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας θα εκδώσουν και σχετική εγκύκλιο εντός των ημερών.

Να ελεγχθεί η διατροφική αλυσίδα

Υπογράμμισε, δε, πως όταν υπάρχουν μεγάλες οικολογικές καταστροφές, υπάρχουν άμεσοι και απώτεροι κίνδυνοι και σημείωσε πως θα πρέπει να ελεγχθεί από το ΕΛΚΕΘΕ το ενδεχόμενο να περάσει η μόλυνση από την πετραλαιοκηλίδα στη διατροφική αλυσίδα, όπως αναφέρουν και επιστήμονες.

Σημείωσε ότι από την καταστροφή αυτή θα πρέπει να «πάρει μαθήματα» και ο κρατικός μηχανισμός, καθώς «παραδοσιακά τα αντανακλαστικά ενεργοποιούνται, αφού έχει γίνει η ζημιά».

Τόνισε πως το ζήτημα είναι να συντονιστεί αυτή την ώρα στο ανώτατο επίπεδο ο κρατικός μηχανισμός για να αντιμετωπίσει το πρόβλημα, αναγνώρισε ότι υπάρχει αντικειμενική πολιτική ευθύνη.

Για τα περί παραίτησης του Παναγιώτη Κορουμπλή, σχολίασε: «Τώρα ασχολούμαστε με την αντιμετώπιση της ζημιάς και οποιαδήποτε άλλη συζήτηση είναι δευτερευούσης σημασίας».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Αναστασία Γιάμαλη σε Άδωνι Γεωργιάδη για το βίντεο με τον γιατρό του Γενικού Κρατικού: Ακόμα το περιμένω, θα απαντήσετε στο ρεπορτάζ μας;
«Μα δεν ήταν καν μπροστά εκεί στον Δημήτρη Ζιαζιά τον γιατρό, αλλά ως μετρ των εντυπώσεων ο υπουργός προσπαθεί να τη γυρίσει την μπιφτέκα που λένε και στο χωριό μου», λέει η δημοσιογράφος
Αναστασία Γιάμαλη και Άδωνις Γεωργιάδης
26