Πολιτική

Μέγαρο Μαξίμου: Η μέσω TikTok συνάντηση του πρωθυπουργού με την εκ γενετής τυφλή Άννα Μπαλάν

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Η ‘Αννα Μπαλάν είναι 25χρονη ηθοποιός με καταγωγή από τη Μολδαβία, που ζει μόνιμα στην Ελλάδα και είναι εκ γενετής τυφλή.

Η ίδια έχει αφιερώσει τη ζωή της στο να ευαισθητοποιήσει την κοινή γνώμη απέναντι στην τυφλότητα. Υπερδραστήρια, με «μοχλό» τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, θέλει να «μυήσει» τους ακόλουθούς της – όπως λέει χαρακτηριστικά σε ένα από τα podcast που έχει ετοιμάσει – «στον κόσμο μου μέσω της ‘οπτικής’ μου πάνω σε θέματα που αφορούν την αναπηρία μου».

Η τελευταία της ανάρτηση στο δημοφιλέστατο TikTok όμως είναι «διαφορετική»: αφορά στη συνάντησή της με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Σε ένα βίντεο διάρκειας ενάμιση λεπτού, η Άννα Μπαλάν περιγράφει την κλήση που δέχθηκε από τον πρωθυπουργό και το ραντεβού τους στο πρωθυπουργικό γραφείο.

Η 25χρονη ηθοποιός σε μια συζήτηση πέρα από τις τυπικές και συνηθισμένες, θέτει τα προβλήματα που απασχολούν την καθημερινότητά της στον Κυριάκο Μητσοτάκη, ενώ με αρκετή δόση χιούμορ δεν παραλείπει να πει και πόσο θα την εξυπηρετούσε να έχει ένα… αυτοκίνητο με προσωπικό οδηγό!

Αυτό που «εξασφάλισε» πάντως, είναι να «μεταφραστεί» στη γραφή Μπράιγ ένα κείμενο που περιλαμβάνει πόρισμα έρευνας για την κινητικότητα, τον προσανατολισμό και τις δεξιότητες των ατόμων με οπτική αναπηρία. Το πόρισμα αυτό θα της σταλεί την ερχόμενη εβδομάδα καθώς – κατά τον πρωθυπουργό – μέσω αυτού απαντώνται πολλά από τα θέματα που του έθεσε η Άννα Μπαλάν.

Δείτε το χαρακτηριστικό βίντεο:

 

@anna__balan

Η συνάντηση μου με τον Πρωθυπουργό! #τυφλος #τυφλότητα #πρωθυπουργός #μητσοτακης #greektiktok #fy #foryou #αμεα #ελληνικοτικτοκ #tiktokgreece

♬ πρωτότυπος ήχος – Anna Balan

Βίντεο από την ίδια συνάντηση ανέβασε στις ιστορίες του προσωπικού του λογαριασμού στο Facebook και ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης:

fb e de ec bfcd

 

faed  a baf beb

 

f ba   ba

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Νίκος Ανδρουλάκης για Ταμείο Ανάκαμψης: Πήγε χαμένη η μεγαλύτερη αναπτυξιακή ευκαιρία
Το ΠΑΣΟΚ ανεβάζει τους τόνους για τη διαχείριση των 36 δισ. ευρώ, ζητώντας απολογισμό, ανεξάρτητη ελεγκτική επιτροπή και απαντήσεις για έργα που, όπως υποστηρίζει, έμειναν στα χαρτιά
Νίκος Ανδρουλάκης
Ακονίζουν τα μαχαίρια στον ΣΥΡΙΖΑ, εν όψει της κρίσιμης συνεδρίασης - Παππάς σε Φάμελλο: «Δώστε τώρα τη λίστα της Κεντρικής Επιτροπής»
Κομματικές πηγές τονίζουν ότι η αποτύπωση των πραγματικών συσχετισμών αποτελεί προϋπόθεση για να διασφαλιστεί η διαφάνεια στην κρίσιμη συνεδρίαση του Σαββάτου
Νίκος Παππάς και Σωκράτης Φάμελλος
ΕΛΑΣ κατά Γεωργιάδη: «Ο Τσίπρας διακρίνεται για την εντιμότητά του, παλιές και έωλες οι καταγγελίες για τους Ποινικούς Κώδικες»
Το κόμμα του πρώην πρωθυπουργού απαντά στις βαριές αιτιάσεις του υπουργού Υγείας, επικαλείται τη Δικαιοσύνη και κατηγορεί τη ΝΔ για επιλεκτική επίκληση των θεσμών
Σταύρος Κοντονής και Αλέξης Τσίπρας
12
Με εκτεταμένα εγκαύματα η Αφροδίτη Νέστορα, δύσκολη η παρουσία της στην κηδεία της μητέρας της
Οι γιατροί που παρακολουθούν την πολιτεύτρια της ΝΔ εμφανίζονται επιφυλακτικοί για το ενδεχόμενο μετακίνησής της στην Κοζάνη, ενδεχομένως να πάει με ιδιωτικό ασθενοφόρο
Η Αφροδίτη Νέστορα με τη μητέρα της 6