Πολιτική

Μεϊμαράκης: Αγωνιστής ο Άδωνις – Θα κάνω ό,τι χρειάζεται για να πάει καλά η “φανέλα”

«Ο κύριος Άδωνις Γεωργιάδης είναι αγωνιστής και αντιπρόεδρος. Δεν έκανε κατάληψη της αντιπροεδρίας. Έχει διοριστεί. Θα πάω εγώ κόντρα στον αντιπρόεδρο, σε προεκλογική περίοδο; Δεν μπορώ να το κάνω» δήλωσε σε συνέντευξή του ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης.

«Μάχομαι για τη μεγαλύτερη διαφορά ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ», δήλωσε, σε τηλεοπτική του συνέντευξη, στο Open και στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος 07.00», ο πρώην πρόεδρος της ΝΔ και υποψήφιος ευρωβουλευτής Βαγγέλης Μεϊμαράκης σημειώνοντας επίσης: «Θα κάνω ό,τι χρειάζεται προκειμένου η “φανέλα” να πάει καλά».

Αναφερόμενος στη δική του συμμετοχή, ο κ. Μεϊμαράκης ξεκαθάρισε ότι αποδέχθηκε την πρόταση του Κυριάκου Μητσοτάκη για να αγωνιστεί ως απλός στρατιώτης, ώστε να καταγραφεί η μεγάλη νίκη της ΝΔ. «Πιστεύω, ότι η δική μου συμμετοχή, επειδή ακριβώς απαιτεί σταυρό, θα συσπειρώσει ακόμα περισσότερο τους Νεοδημοκράτες, απέναντι σε μια χαλαρή ψήφο» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Μεϊμαράκης χαρακτήρισε, επίσης, ξεπερασμένες τις διαχωριστικές γραμμές δεξιά – αριστερά και επανέλαβε ότι και στην Ευρώπη θέλει να εκφράσει τον μέσο Έλληνα πολίτη, ο οποίος θέλει ασφάλεια, φορολογικό πλαίσιο, επενδύσεις, δουλειές, που θέλει να γυρίσουν πίσω τα παιδιά του, ενώ συμπλήρωσε ότι «αυτόν τον πολίτη άλλωστε έχει στο επίκεντρο ο κοινωνικός φιλελευθερισμός που αποτελεί σημείο αναφοράς για τη ΝΔ».

Αναφερόμενος στη σημασία των ευρωεκλογών και τα διλήμματα που τίθενται καθ΄ οδόν προς την κάλπη της 26ης Μαΐου, ο πρώην πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης δήλωσε: «Η Ευρώπη έχει ένα σημαντικό ρόλο να παίξει καθώς το 80% των αποφάσεων των κρατών – μελών της είναι πλέον οδηγίες από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Το δίλημμα τώρα είναι ποια Ευρώπη θέλουμε και όχι μνημόνιο – αντιμνημόνιο, όπως ήταν το 2014». Επίσης, υποστήριξε ότι το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, θα αποτελέσει ισχυρό αίτημα για πολιτική αλλαγή στη χώρα και γι΄ αυτό η ΝΔ θα πρέπει να καταγράψει όσο το δυνατόν μεγαλύτερη δυναμική.

Τέλος, σύμφωνα με το ΑΠΕ, ο κ. Μεϊμαράκης ερωτηθείς για τον πήχη των ευρωεκλογών και το ποσοστό που έχει θέση ο Άδωνις Γεωργιάδης στο 3,5% διαφορά, απέφυγε να αντιπαρατεθεί με τον αντιπρόεδρο του κόμματος, λέγοντας: «Την ώρα της μάχης δεν μιλάω για ποσοστά. Ο κύριος Άδωνις Γεωργιάδης είναι αγωνιστής και αντιπρόεδρος. Δεν έκανε κατάληψη της αντιπροεδρίας. Έχει διοριστεί. Θα πάω εγώ κόντρα στον αντιπρόεδρο, σε προεκλογική περίοδο; Δεν μπορώ να το κάνω».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Ο Γεωργιάδης τρολάρει τον Ανδρουλάκη για το κόκκινο γαρύφαλλο: Η έλευση του κόμματος Τσίπρα έχει άμεσες επιπτώσεις
«Μήπως τελικά στόχος του κ. Γεωργιάδη είναι να μπει στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες ως πιο γραφικός πολιτικός;» αναρωτιέται ο εκπρόσωπος τύπου του ΠΑΣΟΚ, Κώστας Τσουκαλάς
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ 10
Το «μανιφέστο» Τσίπρα για την «κυβερνώσα Αριστερά της νέας εποχής» και την προοδευτική συμπαράταξη
Το προγραμματικό κείμενο επικεντρώνεται στην ανάγκη για τη συμπαράταξη των τριών βασικών ρευμάτων της σύγχρονης αριστεράς: της Σοσιαλδημοκρατίας, της Ριζοσπαστικής Αριστεράς και της Πολιτικής Οικολογίας
Αλέξης Τσίπρας 73
Νίκος Δένδιας: Η Πρωτομαγιά υπενθυμίζει τους αγώνες που θεμελίωσαν τα εργασιακά δικαιώματα
«Η προστασία και ενίσχυση του βιοτικού επιπέδου, η δημιουργία νέων θέσεων απασχόλησης και η δίκαιη κατανομή των καρπών της ανάπτυξης, αποτελούν κυρίαρχες προτεραιότητες της ΝΔ»
Ο Νίκος Δένδιας