Πολιτική

Μεϊμαράκης: Από τη μέρα που βγήκε Πρόεδρος ο Κυριάκος δεν τον έχω ξαναδεί

Ούτε μια φορά δεν έχουν συναντηθεί από την ημέρα που ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξελέγη Πρόεδρος της ΝΔ. Αυτό και άλλα πολλά είπε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης μιλώντας στον Real FM.

Όσον αφορά δημοσιεύματα που ανέφεραν ότι ο νυν Πρόεδρος της ΝΔ έχει κάνει ανοίγματα αλλά έχει πέσει σε τοίχο ο κ. Μεϊμαράκης είπε: «Κι εγώ τα διάβασα αυτά και πρέπει να σας πω ότι πράγματι ο κ. Μητσοτάκης με πήρε αρκετές φορές τηλέφωνο, την ίδια ημέρα, όμως που ήμουν στο Στρασβούργο και το ήξερε. Δεν μπόρεσα να απαντήσω. Δεν ήταν δηλαδή οκτώ τηλέφωνα σε οκτώ εβδομάδες, ήταν σε μία ημέρα 8 τηλέφωνα για να μην πω σε μία ώρα και ήταν η Πέμπτη πριν από το συνέδριο της Παρασκευής. Και όταν τον ξαναείδα του είπα ότι είδα το τηλέφωνο και ότι ευχαρίστως όποτε θέλει, είμαι στη διάθεσή του, αλίμονο. Αλλά να ξέρετε ότι από την ημέρα που εξελέγη, δηλαδή από τις 12 Γενάρη, 13, που τον είδα δεν τον έχω ξαναδεί».

Ο κ. Μεϊμαράκης μίλησε και για το περίφημο plan B και είπε ότι ενδεχομένως κάποιοι που γνώριζαν τότε για το plan Β πιθανότατα να το αξιοποίησαν προς όφελος τους. «Πρέπει να σας πω ότι εγώ και τότε είχα τοποθετηθεί λέγοντας ότι οι κρατικές αρχές πρέπει να έχουν plan Β. Αυτό τι σημαίνει όμως. Οι κρατικές αρχές, όχι ο κολλητός μου ή όποιον αυθαίρετα σύμβουλό μου παίρνω».

Πρόσθεσε μάλιστα ότι: «Όχι ο Γκαλμπρέιθ ο οποίος πληρώνεται, φεύγει και είναι γνωστός ο ρόλος του και όχι μόνο ο Γκαλμπρέιθ, αλλά και το επιτελείο του. Διότι ο Γκαλμπρέιθ από κάτω θα πάρει ένα άλλο επιτελείο, άλλους δέκα οι οποίοι δεν μπορεί να γνωρίζουν τι θα κάνει η χώρα την ώρα κατά την οποία θα πάρει μία απόφαση».

«Άρα, θα έπρεπε κατά τη γνώμη μου να υπάρχει ένα plan Β, το οποίο, όμως, θα ήταν κτήμα του ιδίου του υπουργού Οικονομικών και θα έπρεπε να είναι και κτήμα του πρωθυπουργού», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Μεϊμαράκης.

«Επομένως, κατά τη γνώμη μου, ο πρωθυπουργός έδωσε την εντολή και από κει και πέρα, ερευνητέο αν ήξερε ή όχι – που φαίνεται ότι ήξερε- ότι αυτό το plan Β το φτιάχνουν κάποιοι πιθανόν και τυχοδιώκτες. Κάποιοι πάντως άσχετοι, ξένοι, οι οποίοι μπορεί και να ‘παίζαν και στα χρηματιστήρια και να έκαναν επιθέσεις και να κάναν ό,τι θέλανε. Και να ζητάνε αλλαγές τραπεζών, με δικούς τους και τελικά και τα πράσινα δάνεια να τα κάναν κι αυτά προβληματικά», είπε.

Και πρόσθεσε ο πρώην πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας: «Γιατί όλα αυτά σε μία περίοδο εξαετούς κρίσης είναι εύκολο να γίνουν. Δηλαδή επιχειρήσεις οι οποίες άντέξαν 6 χρόνια αν δεν βοηθηθούν τώρα πόσο θα αντέξουν; Δεν μπορούν να αντέξουν άλλα 6 χρόνια, δεν γίνεται. Κι αυτές θα “κοκκινίσουν”. Και θα “κοκκινίσουν” κυρίως με το πως θα συμπεριφερθούν οι τράπεζες κιόλας. Άρα μπορούμε να αφήσουμε τον αφελληνισμό των τραπεζών; Μιλάμε σοβαρά τώρα;».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Επιστολή προς την Bundestag για τη διατήρηση της Ελληνικής Υπηρεσίας της Deutsche Welle - «62 χρόνια ανεξάρτητης δημοσιογραφίας»
Την επιστολή υπογράφουν οι βουλευτές της ΝΔ, Τάσος Χατζηβασιλείου και Φίλιππος Φόρτωμας, ο Κύπριος βουλευτής Χάρης Γεωργιάδης και ο Marian Wendt, επικεφαλής του Ιδρύματος Konrad-Adenauer για την Ελλάδα και Κύπρο
Το λογότυπο της Deutsche Welle έξω από τα κεντρικά γραφεία της στο Βερολίνο
Κώστας Μπακογιάννης σε Χάρη Δούκα: «Έλεος πια με το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, επιστρέψτε στις εργοστασιακές ρυθμίσεις του δημάρχου Αθηναίων»
Ο επικεφαλής της παράταξης Αθήνα Ψηλά υποστηρίζει ότι το παρατηρητήριο καθημερινότητας καταγράφει καθημερινά αυτά που η δημοτική αρχή αρνείται να ακούσει
Κώστας Μπακογιάννης
Εξώδικο του Γρηγόρη Δημητριάδη στον Αλέξη Τσίπρα για την ανάρτησή του, μετά τη δικαστική απόφαση για τις υποκλοπές
«Αναμένω από αύριο τις αγωγές και τις μηνύσεις τους. Δεν πρόκειται όμως επουδενί να σιωπήσω» γράφει μεταξύ άλλων σε νεότερη ανάρτησή του ο Αλέξης Τσίπρας
Αλέξης Τσίπρας 16
Παύλος Μαρινάκης για υποκλοπές: Ο Τσίπρας αφού απέτυχε ως πρωθυπουργός θέλει να το γυρίσει σε εισαγγελέας, η απόφαση αφορά ιδιώτες
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επιβεβαίωσε ότι ο πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν, θα επισκεφθεί την Ελλάδα, προκειμένου να ανανεωθεί η Συμφωνία Στρατηγικής Εταιρικής Σχέσης για τη Συνεργασία στην Άμυνα και την Ασφάλεια
Παύλος Μαρινάκης 15
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τηλεφώνησε στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για τα γενέθλιά του
Ο πρόεδρος της Τουρκίας δέχθηκε ευχές από τον Έλληνα πρωθυπουργό, με τους δύο ηγέτες να επιβεβαιώνουν τη δέσμευσή τους να διατηρήσουν το κλίμα διαλόγου και ανταλλάσσουν απόψεις για τις διεθνείς εξελίξεις
Ερντογάν και Μητσοτάκης 18