Πολιτική

Μεϊμαράκης για Αγιά Σοφιά: Και οι ευρωβουλευτές της ΝΔ θα ψάλλουν το «τη Υπερμάχω» στη Μητρόπολη

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Θετικά θα ανταποκριθούν οι ευρωβουλευτές της ΝΔ στο αυριανό κάλεσμα του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμου να προσέλθουν οι πιστοί στην Μητρόπολη Αθηνών για να ψάλλουν το «τη Υπερμάχω».

Επίσης, ενόψει «της προσβλητικής για τον Ελληνισμό και το Χριστιανισμό, αυριανής λειτουργίας της Αγίας Σοφίας ως τζαμί», η ευρωομάδα της ΝΔ επανέρχεται, μετά την επιστολή τους, στο μείζον αυτό θέμα και «θέτουν προ των ευθυνών τους, τόσο τον ύπατο εκπρόσωπο της ΕΕ για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Ασφάλειας Ζοζέπ Μπορέλ όσο και τη γενική διευθύντρια της UNESCO Όντρεϊ Αζουλάι, προκειμένου να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων, να διατηρήσουν τη φυσιογνωμία της Αγιάς Σοφίας ως παγκόσμιου μνημείου Πολιτιστικής Κληρονομιάς και να προστατέψουν τις διεθνείς συμφωνίες και τις ευρωπαϊκές αρχές και αξίες».

Σε δήλωσή του, ο επικεφαλής της ευρωομάδας της ΝΔ και αντιπρόεδρος της ΚΟ του ΕΛΚ, Βαγγέλης Μεϊμαράκης, χαρακτηρίζει την 24η Ιουλίου «ημέρα θλίψης για τον Ελληνισμό και το Χριστιανισμό» και τονίζει ότι «η Αγιά Σοφιά είναι ένα πανανθρώπινο σύμβολο που οφείλει η παγκόσμια κοινότητα να προστατεύσει».

Στη σχετική ανακοίνωση, υπενθυμίζεται ότι, από την πρώτη στιγμή, ο κ. Μεϊμαράκης, έθεσε το θέμα με παρέμβασή του στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ενώπιον του κ. Μπορέλ, επισημαίνοντας ότι «η χαλαρή στάση της ΕΕ δίνει χώρο στον Ερντογάν να προκαλεί, να εκβιάζει και να αυθαιρετεί, μετατρέποντας ακόμη και την Αγιά Σοφιά σε τζαμί το οποίο αποτελεί χτύπημα στον πολιτισμό μας, στο Χριστιανισμό, στην καρδιά μας».

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, τους ευρωβουλευτές της ΝΔ θα εκπροσωπήσει η ευρωβουλευτής της ΝΔ, Ελίζα Βόζεμπεργκ-Βρυωνίδη.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
ΣΥΡΙΖΑ κατά Τσίπρα: Τον κατηγορεί για οργανωμένο σχέδιο και ζητά να παραδώσουν τις έδρες οι ανεξαρτητοποιηθέντες
Η Κουμουνδούρου στρέφει ευθέως τα πυρά της προς τον Αλέξη Τσίπρα, θέτοντας δημόσια το ερώτημα εάν οι ανεξαρτητοποιηθέντες βουλευτές θα είναι υποψήφιοι με τον νέο πολιτικό φορέα στις επόμενες εθνικές εκλογές
Ο Αλέξης Τσίπρας 6
ΕΛ.Α.Σ.: Το πρώτο μεγάλο τεστ της νέας οργανωτικής στρατηγικής – Ο Τσίπρας ανοίγει γραμμή επικοινωνίας με τη βάση
Απευθείας διάλογος με τα μέλη μέσω του myELAS σε μια προσπάθεια να αποκτήσει πολιτικό παλμό ο νέος φορέας – Στόχος η ενεργοποίηση της βάσης και η οικοδόμηση νέου μοντέλου κομματικής λειτουργίας
Αλέξης Τσίπρας
Η πολιτική «απομόνωση» του Αντώνη Σαμαρά στόχος της ΝΔ – Η στρατηγική απέναντι στον πρώην πρωθυπουργό
Έμπειρα «γαλάζια» στελέχη επισημαίνουν τον κίνδυνο να απενοχοποιηθεί η ψήφος δυσαρεστημένων «γαλάζιων» ψηφοφόρων προς το κόμμα Σαμαρά, αν δεν απομονωθεί πολιτικά από τη ΝΔ ο πρώην πρωθυπουργός
Κυριάκος Μητσοτάκης και Αντώνης Σαμαράς 11
Δόμνα Μιχαηλίδου για τις κατασκηνώσεις του Υπουργείου Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας: «Τι είναι καλοκαίρι για τα παιδιά και λύση για τους γονείς;»
Το Υπουργείο παραχωρεί στους Δήμους τις εκτάσεις στις οποίες λειτουργούν και χρηματοδοτεί τη λειτουργία και την αναβάθμισή τους, ώστε να δίνουν στις οικογένειες πρακτική απάντηση σε μια πραγματική ανάγκη
Δόμνα Μιχαηλίδου