Πολιτική

Μεϊμαράκης: Tο αποτέλεσμα των ευρωεκλογών θα δημιουργήσει εξελίξεις

«Στρατεύτηκα σε αυτόν τον αγώνα αποδεχόμενος την πρόταση του Κυριάκου Μητσοτάκη,επειδή η συμμετοχή μου απαιτεί σταυρό από όλους τους Έλληνες και μπορεί να συσπειρώσει ακόμη περισσότερο τους Νεοδημοκράτες και όχι μόνο απέναντι στην χαλαρή ψήφο, όπως είναι αυτή των ευρωεκλογών» δηλώνει στη συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρώην πρόεδρος της ΝΔ και υποψήφιος ευρωβουλευτής Βαγγέλης Μεϊμαράκης.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ο κ. Μεϊμαράκης προσθέτει: «Μάχομαι να καταγραφεί η μεγάλη νίκη της ΝΔ, για όσο το δυνατόν μεγαλύτερη διαφορά από το δεύτερο κόμμα. Θέλω να ενεργοποιήσω τους πολίτες, που τα τελευταία χρόνια γύρισαν την πλάτη στην πολιτική».

Σε ερώτηση για το εάν ο ακριβής χρόνος των εθνικών εκλογών καθοριστεί από το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, ο κ. Μεϊμαράκης τονίζει: «Φαίνεται ότι ακόμα ο πρωθυπουργός δεν έχει λάβει τις αποφάσεις του. Αν οι εθνικές εκλογές δεν έχουν γίνει νωρίτερα ή ταυτόχρονα, είναι φυσικό το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών ότι θα δημιουργήσει εξελίξεις».

Όπως διευκρινίζει στη συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρώην πρόεδρος της ΝΔ και υποψήφιος ευρωβουλευτής «το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών θα αποτελέσει το κεντρικό πολιτικό μήνυμα, που θα δρομολογήσει πολιτικές εξελίξεις ενόψει των εθνικών εκλογών. Γι΄ αυτό πρέπει να καταγραφεί η όσο το δυνατόν μεγαλύτερη νίκη της ΝΔ».

Ο κ. Μεϊμαράκης τονίζει ακόμα ότι «η πόλωση ως συγκρουσιακή λογική βλάπτει πρώτιστα το εθνικό συμφέρον και διχάζει τους Έλληνες» και δηλώνει την ανησυχία του «για το πολιτικό κλίμα που διαμορφώνεται, με ευθύνη της κυβέρνησης, την προεκλογική περίοδο».

Μιλώντας για την Ευρώπη, ο κ. Μεϊμαράκης υποστηρίζει ότι «διέρχεται περίοδο αποσταθεροποίησης και βαθιάς υπαρξιακής κρίσης» και σημειώνει ότι «χρειάζεται επανεκκίνηση μέσα από μία νέα κοινωνική αντίληψη και περισσότερη αποτελεσματική συνεργασία ώστε να περιφρουρήσει αποτελεσματικά τις κοινές ευρωπαϊκές αξίες».

Τέλος, αναφερόμενος στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: «Ο σημαντικός και καθοριστικός ρόλος που διαδραμάτισε ο κ. Παυλόπουλος στην κρίση του 2015, έχει αναγνωριστεί και στην Ελλάδα και στο εξωτερικό»και προσθέτει: «Είμαι κατά το αφηγήματος περί “προοδευτικού” Προέδρου Δημοκρατίας. Δεν μπορεί να υπάρχει επιθετικός προσδιορισμός που να δίνει στίγμα στον Πρόεδρο».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κατσαφάδος από Σαλαμίνα: Προτεραιότητα η γρήγορη καταγραφή των ζημιών και οι αποζημιώσεις, την Τρίτη ξεκινούν οι αυτοψίες
Στο νησί ο υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας - Περίπου 600 άνθρωποι απομακρύνθηκαν διά θαλάσσης - Στο Πυροσβεστικό Σώμα η έρευνα για τα αίτια των πυρκαγιών
Κατσαφάδος Σαλαμίνα
Αντώνης Σαμαράς για τα τουρκικά θαλάσσια πάρκα: Μια ακόμη διεθνής πειρατεία από την Άγκυρα, αυτά είναι τα κατά φαντασία «ήρεμα νερά»
«Τι ακριβώς κάνουμε; Ποια είναι η στρατηγική μας; Δεν βλέπουμε πως η Τουρκία προσπαθεί να μας αποκόψει από τα κυριαρχικά μας δικαιώματα στο Αιγαίο;» διερωτάται στη δήλωσή του ο πρώην πρωθυπουργός
Ο Αντώνης Σαμαράς 125
Θαλάσσια πάρκα: Σκληρή κριτική της ΕΛΑΣ στην κυβέρνηση για τους χειρισμούς απέναντι στην Τουρκία
Παράνομη χαρακτηρίζει την τουρκική κίνηση η ΕΛ.Α.Σ - Ζητεί ευρωπαϊκή αντίδραση και κυρώσεις, εγκατάλειψη της πολιτικής των «ήρεμων νερών» και επανεκκίνηση των διερευνητικών επαφών
ΕΛΑΣ, κόμμα Τσίπρα 5
Η Ελλάδα απαντά στις τουρκικές προκλήσεις με τα θαλάσσια πάρκα σε βόρειο Αιγαίο και Καστελόριζο: Είναι παράνομα και δεν δημιουργούν τετελεσμένα
Το υπουργείο Εξωτερικών διαμηνύει ότι η Ελλάδα θα συνεχίσει να ενεργεί «με συνέπεια και αποφασιστικότητα» για την προστασία των κυριαρχικών δικαιωμάτων της
Φρεγάτα 100