Πολιτική

Μεϊμαράκης: Tο αποτέλεσμα των ευρωεκλογών θα δημιουργήσει εξελίξεις

«Στρατεύτηκα σε αυτόν τον αγώνα αποδεχόμενος την πρόταση του Κυριάκου Μητσοτάκη,επειδή η συμμετοχή μου απαιτεί σταυρό από όλους τους Έλληνες και μπορεί να συσπειρώσει ακόμη περισσότερο τους Νεοδημοκράτες και όχι μόνο απέναντι στην χαλαρή ψήφο, όπως είναι αυτή των ευρωεκλογών» δηλώνει στη συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρώην πρόεδρος της ΝΔ και υποψήφιος ευρωβουλευτής Βαγγέλης Μεϊμαράκης.

Ο κ. Μεϊμαράκης προσθέτει: «Μάχομαι να καταγραφεί η μεγάλη νίκη της ΝΔ, για όσο το δυνατόν μεγαλύτερη διαφορά από το δεύτερο κόμμα. Θέλω να ενεργοποιήσω τους πολίτες, που τα τελευταία χρόνια γύρισαν την πλάτη στην πολιτική».

Σε ερώτηση για το εάν ο ακριβής χρόνος των εθνικών εκλογών καθοριστεί από το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, ο κ. Μεϊμαράκης τονίζει: «Φαίνεται ότι ακόμα ο πρωθυπουργός δεν έχει λάβει τις αποφάσεις του. Αν οι εθνικές εκλογές δεν έχουν γίνει νωρίτερα ή ταυτόχρονα, είναι φυσικό το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών ότι θα δημιουργήσει εξελίξεις».

Όπως διευκρινίζει στη συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρώην πρόεδρος της ΝΔ και υποψήφιος ευρωβουλευτής «το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών θα αποτελέσει το κεντρικό πολιτικό μήνυμα, που θα δρομολογήσει πολιτικές εξελίξεις ενόψει των εθνικών εκλογών. Γι΄ αυτό πρέπει να καταγραφεί η όσο το δυνατόν μεγαλύτερη νίκη της ΝΔ».

Ο κ. Μεϊμαράκης τονίζει ακόμα ότι «η πόλωση ως συγκρουσιακή λογική βλάπτει πρώτιστα το εθνικό συμφέρον και διχάζει τους Έλληνες» και δηλώνει την ανησυχία του «για το πολιτικό κλίμα που διαμορφώνεται, με ευθύνη της κυβέρνησης, την προεκλογική περίοδο».

Μιλώντας για την Ευρώπη, ο κ. Μεϊμαράκης υποστηρίζει ότι «διέρχεται περίοδο αποσταθεροποίησης και βαθιάς υπαρξιακής κρίσης» και σημειώνει ότι «χρειάζεται επανεκκίνηση μέσα από μία νέα κοινωνική αντίληψη και περισσότερη αποτελεσματική συνεργασία ώστε να περιφρουρήσει αποτελεσματικά τις κοινές ευρωπαϊκές αξίες».

Τέλος, αναφερόμενος στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: «Ο σημαντικός και καθοριστικός ρόλος που διαδραμάτισε ο κ. Παυλόπουλος στην κρίση του 2015, έχει αναγνωριστεί και στην Ελλάδα και στο εξωτερικό»και προσθέτει: «Είμαι κατά το αφηγήματος περί “προοδευτικού” Προέδρου Δημοκρατίας. Δεν μπορεί να υπάρχει επιθετικός προσδιορισμός που να δίνει στίγμα στον Πρόεδρο».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Ανδρουλάκης για ραντεβού Μητσοτάκη με αγρότες: Το θέμα αυτό δεν είναι στα χέρια μας, έχουμε τις δικές μας προτάσεις
«Οι προτάσεις μας είναι 7 λεπτά η κιλοβατώρα, για 5 χρόνια, για να υπάρχει χαμηλό κόστος παραγωγής, 5 ευρώ το πάγιο και 120 δόσεις γιατί τα χρέη είναι πολλά»
Επίσκεψη του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Νίκου Ανδρουλάκη στη Δυτική Μακεδονία
Κυριάκος Μητσοτάκης σε πολίτες στο Μοσχάτο: Να είστε προσεκτικοί σε όσα ακούτε και όσα σας υπόσχονται κάποιες «σειρήνες»
«Τους πειραματισμούς με τον λαϊκισμό η χώρα τούς πλήρωσε πολύ ακριβά στο παρελθόν και πιστεύω ότι αυτά τα διδάγματα έχουν γίνει μαθήματα για τους πολίτες»
Περιοδεία του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη στο Μοσχάτο και συνομιλία με πολίτες
6
«Πονοκέφαλος» στο στρατόπεδο Τσίπρα για το κόμμα Καρυστιανού – Πώς επηρεάζονται οι εκλογικές δεξαμενές του πρώην πρωθυπουργού
Παρά την έντονη δημοσιότητα που συνοδεύει τις κινήσεις του Αλέξη Τσίπρα, τα ευρήματα των δημοσκοπήσεων δεν επιβεβαιώνουν τη δυναμική που προσδοκούσε
Ο πρώην πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας 16