Πολιτική

Μενδώνη για πτώση πίνακα Πικάσο: «Κακώς συνέβη»

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Για την πτώση του πίνακα του Πικάσο, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, το πρωί της Τρίτης (29.06.2021), που προκάλεσε χαμό τόσο στα social media, όσο και στα διεθνή ΜΜΕ, μίλησε η Λίνα Μενδώνη

Σε δηλώσεις της στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, η υπουργός Πολιτισμού τόνισε: «Κακώς συνέβη. Δεν μπορεί κάποιος να πει ότι ήταν καλό αυτό που έγινε».

Απαντώντας στη δριμεία κριτική που δέχθηκε η υπουργός από την αξιωματική αντιπολίτευση για τον χειρισμό του ζητήματος, είπε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, ότι η Αστυνομία «τήρησε όλη την διαδικασία».

Ακόμη, τόνισε, δίνοντας απάντηση στα περί επικοινωνιακής φιέστας που της καταλόγισε ο ΣΥΡΙΖΑ, πως «δεν υπήρχαν οι πίνακες στον χώρο, την ώρα της συνέντευξης Τύπου».

«Σε όλη αυτή τη διαδικασία υπάρχουν συγκεκριμένα στάδια. Η Ελληνική Αστυνομία χρησιμοποιεί εμπειρογνώμονες και ειδικούς προκειμένου να πιστοποιήσει τα ευρήματα. Επομένως η αστυνομία τήρησε όλη τη διαδικασία. Οι πίνακες ακόμα βρίσκονται εκτός της πινακοθήκης, αφού θα πρέπει να ολοκληρωθεί όλη η δικονομική διαδικασία και να αποφανθεί ο εισαγγελέας και ο ανακριτής πότε το υπουργείο Πολιτισμού, εν προκειμένω η Εθνική Πινακοθήκη θα παραλάβουν τα έργα» συμπλήρωσε.

Click4more: Τρολάρισμα χωρίς έλεος από IKEA και Plaisio για τον πεσμένο Πικάσο

Παράλληλα είπε ότι όταν η Πινακοθήκη παραλάβει το έργο «συντηρητές και ιστορικοί τέχνης θα πάνε στον χώρο όπου φυλάσσονται σήμερα οι πίνακες, προκειμένου να τους πάρουν και να τους πάνε στα εργαστήρια της πινακοθήκης όπου εκεί θα δεχθούν την φροντίδα των συντηρητών στον βαθμό που το έχουν ανάγκη».

Ακούστε όσα είπε στον ΑΝΤ1

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Στέφανος Μάνος: Ο πολιτικός κόσμος αποχαιρετά τον «αντισυμβατικό μεταρρυθμιστή» – Οι άγνωστες πτυχές του πρώην υπουργού
Η μακρά πολιτική διαδρομή με θητείες σε καίρια υπουργεία και η ρήξη με τη ΝΔ - Ιδρυτής των Φιλελευθέρων και συνιδρυτής της Δράσης
Στέφανος Μάνος
Ανανεώθηκε πριν 4 ώρες
43
Μητσοτάκης από τα Χανιά: «Η σκέψη μας με αυτούς που δίνουν αγώνα απέναντι στις πυρκαγιές»
«Η μεγάλη αυτή ημέρα της ορθοδοξίας, είναι πάντα μία ευκαιρία αναστοχασμού και αναζήτησης της δύναμης που μας δίνει η πίστη μας, για να μπορέσουμε να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες«, είπε ο πρωθυπουργός
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης
136