Πολιτική

Μενδώνη, Γιατρομανωλάκης αποχώρησαν από την έναρξη του διεθνούς φεστιβάλ χορού Καλαμάτας όπου σηκώθηκε πανό για Λιγνάδη

Η Λίνα Μενδώνη με ανακοίνωση σχολιάζει την ύπαρξη πανό για τον Δημήτρη Λιγνάδη στο φεστιβάλ χορού της Καλαμάτας και στην απουσία της από την εκδήλωση. Επιπλέον, η υπουργός Πολιτισμού απαντά στις βολές από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Στην απόφαση της Λίνας Μενδώνη να μην παραστεί στην πρεμιέρα του Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, στο οποίο έκανε την εμφάνισή του πανό κατά του Δημήτρη Λιγνάδη, αναφέρεται ανακοίνωση του ΥΠΠΟΑ.

«Ήταν απολύτως συνειδητή επιλογή, προκειμένου να μη νομιμοποιήσει με την παρουσία της την εργαλειοποίηση του Πολιτισμού», σημειώνει για την απόφαση αυτή το ΥΠΠΟΑ. Και προσθέτει: «Ο ΣΥΡΙΖΑ επιχειρεί να μετατρέψει τις θεατρικές σκηνές σε λαϊκά δικαστήρια. Σε αυτόν τον κατήφορο δεν πρόκειται να τους ακολουθήσουμε».

Υπενθυμίζεται πως το βράδυ της Παρασκευής (15.07.2022), χορευτές εξέφρασαν την αντίθεσή τους στην υπό όρους αποφυλάκιση του γνωστού σκηνοθέτη, παρότι κρίθηκε πρωτόδικα ένοχος για δύο βιασμούς ανηλίκων.

Όπως μετέδωσε το eleftheriaonline, δημοσιεύοντας και τη σχετική φωτογραφία, μετά τη λήξη της εναρκτήριας παράστασης, αναρτήθηκε πανό που ανέγραφε «Rapists must be in jail», δηλαδή, «Οι βιαστές πρέπει να είναι στη φυλακή».

Έχοντας προφανώς πληροφόρηση για τη διαμαρτυρία, τόσο η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, όσο και ο υφυπουργός, Νίκος Γιατρομανωλάκης αποχώρησαν από το Μέγαρο Χορού, λίγα λεπτά πριν την έναρξη της παράστασης.

ΣΥΡΙΖΑ κατά Μενδώνη

«Η δίκαιη αντίδραση των ανθρώπων του πολιτισμού για τον βιαστή Λιγνάδη χαρακτηρίζεται εργαλειοποίηση του πολιτισμού από την κα Μενδώνη.

Η κα Μενδώνη συνεχίζει να προσβάλει τον πολιτισμό και τους ανθρώπους του. Βλέπει παντού το φάντασμα του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία. Δυστυχώς για αυτήν δεν χρειάζεται κάποιος να είναι ΣΥΡΙΖΑ για να έχει κατανοήσει τον βρώμικο ρόλο της.

Όπως φάνηκε στην Καλαμάτα, δεν χρειάζεται να είναι καν απ’ την Ελλάδα», καταλήγει η ανακοίνωση της Κουμουνδούρου.

Να σημειωθεί πως σύμφωνα με το messinialive, το πανό κατά Λιγνάδη ύψωσε ο Κύπριος Πάνος Μαλακτός, χορευτής των «Peeping Tom».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Μητσοτάκης και Δένδιας στέλνουν μήνυμα ενότητας και ετοιμάζουν αλλαγές στον Άγνωστο Στρατιώτη – Προκήρυξη διαγωνισμού για την ανάδειξη του Μνημείου
Όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας - στα «χέρια» του οποίου πέρασε πλέον η αρμοδιότητα της φροντίδας του Μνημείου του Αγνώστου Στρατιώτη - σύντομα θα προκηρυχθεί διαγωνισμός
O Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Νίκος Δένδιας
Άδωνις Γεωργιάδης για Ζωή Κωνσταντοπούλου: Απαίσια ύπαρξη, είναι ό,τι πιο τοξικό και κακό έχει περάσει από τη Βουλή
«Μίσος, τοξικότητα, συνωμοσιολογία, προς όλους όσους δεν την προσκυνούν» - «Σήμερα κατηγόρησε την κα Λιάνα Κανέλη ότι έκανε "καριέρα" επί Χούντας ενώ ήταν 13 ετών»
Ο Άδωνις Γεωργιάδης
41
Ζωή «ποδήλατο»: Καβγάδες Κωνσταντοπούλου με Κανέλλη, Γεροβασίλη και Άδωνι στη Βουλή - «Θέλετε ένα κράτος με βασιλιά τον Μητσοτάκη και βασιλοπούλα την Ντόρα Μπακογιάννη»
Εκτός από την σύγκρουση με την Λιάνα Κανέλλη η Ζωή Κωνσταντοπούλου επιτέθηκε και στην αντιπρόεδρο της Βουλής, Όλγα Γεροβασίλη
Ζωή Κωνσταντοπούλου
34
Ζωή Κωνσταντοπούλου – Λιάνα Κανέλλη: Άγρια κόντρα στη Βουλή – «Επί Χούντας έκανε καριέρα», «το 1967 ήμουν 13 ετών ουαί ουαί ουαί»
«Δεν επιτρέπω σε καμία κυρία Κανέλλη να θέτει σε αμφισβήτηση την δικιά μου πορεία» είπε η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας, με τη βουλευτή του ΚΚΕ να απαντάει πως «κανείς δεν μπορεί να συκοφαντήσει την κυρία Κωνσταντοπούλου παραπάνω από ότι η ίδια τον εαυτό της»
Η Ζωή Κωνσταντοπούλου και η Λιάνα Κανέλλη μετά το φραστικό επεισόδιο στη Βουλή
21
ΠΑΣΟΚ για ΟΠΕΚΕΠΕ: Συνειδητή επιλογή συγκάλυψης η μη άμεση κλήτευση Ξυλούρη και Σεμερτζίδου
«Η άμεση κατάθεσή τους είναι απαραίτητη τόσο για την αποκάλυψη της αλήθειας όσο και για τη διασφάλιση ότι η επιτροπή δεν θα στερηθεί κρίσιμα στοιχεία που θα φωτίσουν το σύστημα πληρωμών του ΟΠΕΚΕΠΕ»
Συνεδρίαση της εξεταστικής επιτροπής για τον ΟΠΕΚΕΠΕ
Κυριάκος Μητσοτάκης για παρελάσεις: Οι πολίτες χθες γύρισαν την πλάτη στην τοξικότητα και τη μιζέρια που διακινούν ορισμένοι
Στην εισήγησή του στο υπουργικό συμβούλιο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε στο νομοσχέδιο για την υπαγωγή του ΟΠΕΚΕΠΕ στην ΑΑΔΕ, τονίζοντας πως «είναι ειλημμένη απόφαση να μπει τέλος στην ανομία»
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο υπουργικό συμβούλιο 156