Πέμπτη, 28 Μαρ.
21oC Αθήνα

Μενδώνη, Γιατρομανωλάκης αποχώρησαν από την έναρξη του διεθνούς φεστιβάλ χορού Καλαμάτας όπου σηκώθηκε πανό για Λιγνάδη

Μενδώνη, Γιατρομανωλάκης αποχώρησαν από την έναρξη του διεθνούς φεστιβάλ χορού Καλαμάτας όπου σηκώθηκε πανό για Λιγνάδη
eleftheriaonline

Η Λίνα Μενδώνη με ανακοίνωση σχολιάζει την ύπαρξη πανό για τον Δημήτρη Λιγνάδη στο φεστιβάλ χορού της Καλαμάτας και στην απουσία της από την εκδήλωση. Επιπλέον, η υπουργός Πολιτισμού απαντά στις βολές από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Στην απόφαση της Λίνας Μενδώνη να μην παραστεί στην πρεμιέρα του Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, στο οποίο έκανε την εμφάνισή του πανό κατά του Δημήτρη Λιγνάδη, αναφέρεται ανακοίνωση του ΥΠΠΟΑ.

«Ήταν απολύτως συνειδητή επιλογή, προκειμένου να μη νομιμοποιήσει με την παρουσία της την εργαλειοποίηση του Πολιτισμού», σημειώνει για την απόφαση αυτή το ΥΠΠΟΑ. Και προσθέτει: «Ο ΣΥΡΙΖΑ επιχειρεί να μετατρέψει τις θεατρικές σκηνές σε λαϊκά δικαστήρια. Σε αυτόν τον κατήφορο δεν πρόκειται να τους ακολουθήσουμε».

Υπενθυμίζεται πως το βράδυ της Παρασκευής (15.07.2022), χορευτές εξέφρασαν την αντίθεσή τους στην υπό όρους αποφυλάκιση του γνωστού σκηνοθέτη, παρότι κρίθηκε πρωτόδικα ένοχος για δύο βιασμούς ανηλίκων.

Όπως μετέδωσε το eleftheriaonline, δημοσιεύοντας και τη σχετική φωτογραφία, μετά τη λήξη της εναρκτήριας παράστασης, αναρτήθηκε πανό που ανέγραφε «Rapists must be in jail», δηλαδή, «Οι βιαστές πρέπει να είναι στη φυλακή».

Έχοντας προφανώς πληροφόρηση για τη διαμαρτυρία, τόσο η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, όσο και ο υφυπουργός, Νίκος Γιατρομανωλάκης αποχώρησαν από το Μέγαρο Χορού, λίγα λεπτά πριν την έναρξη της παράστασης.

ΣΥΡΙΖΑ κατά Μενδώνη

«Η δίκαιη αντίδραση των ανθρώπων του πολιτισμού για τον βιαστή Λιγνάδη χαρακτηρίζεται εργαλειοποίηση του πολιτισμού από την κα Μενδώνη.

Η κα Μενδώνη συνεχίζει να προσβάλει τον πολιτισμό και τους ανθρώπους του. Βλέπει παντού το φάντασμα του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία. Δυστυχώς για αυτήν δεν χρειάζεται κάποιος να είναι ΣΥΡΙΖΑ για να έχει κατανοήσει τον βρώμικο ρόλο της.

Όπως φάνηκε στην Καλαμάτα, δεν χρειάζεται να είναι καν απ’ την Ελλάδα», καταλήγει η ανακοίνωση της Κουμουνδούρου.

Να σημειωθεί πως σύμφωνα με το messinialive, το πανό κατά Λιγνάδη ύψωσε ο Κύπριος Πάνος Μαλακτός, χορευτής των «Peeping Tom».

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις