Πολιτική

Μενδώνη: Χωρίς θέατρο και κινηματογράφο θα οδηγηθούμε όλοι στον ψυχίατρο

Για τα μέτρα που θα εφαρμοστούν σχετικά με τη λειτουργία των χώρων του θεάματος μίλησε στο MEGA η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη.

Όπως επεσήμανε η κ. Μενδώνη οι κλάδοι του πολιτισμού έχουν αντιμετωπίσει ιδιαίτερα σοβαρά προβλήματα εξαιτίας της πανδημίας. Ακόμα μεγαλύτερα στην Ελλάδα, όπου η κατάσταση είναι χαοτική στις επαγγελματικές σχέσεις.

Υποστήριξε πως χωρίς κινηματογράφο και θέατρο όλο το χειμώνα θα ήταν δύσκολο για όλους τους πολίτες. «Αν δεν έχουμε τη δυνατότητα της διαφυγής σε παραστατικές τέχνες, θα οδηγηθούμε όλοι στον ψυχίατρο», είπε χαρακτηριστικά.

Γι’ αυτό το λόγο, τα μέτρα που ανακοινώθηκαν είναι τέτοια ώστε να υπάρχει η δυνατότητα πρόσβασης και παρακολούθησης παραστάσεων.

Ακόμα, στο υπουργείο πολιτισμού οργανώνεται μια καμπάνια προκειμένου να πεισθεί ο κόσμος ότι το ζωντανό θέαμα είναι ασφαλές. Μεταξύ των μέτρων που ανακοινώθηκαν είναι η απαλοιφή του πλαφόν στις κινηματογραφικές και θεατρικές αίθουσες και η επιδότηση των θέσεων στη λογική της επιδότησης των αεροπορικών εισιτηρίων στην αρχή της πανδημίας.

«Ήδη συνομιλούμε προκειμένου να πάμε σε μια επιδότηση δίκαιη που θα καλύπτει και θα ενισχύει σωστά το σύνολο των παραγωγών», σημείωσε η κ. Μενδώνη. \ Στόχος της κυβέρνησης είναι η καθολική επιδότηση με δίκαιο τρόπο.

Αναφορικά με τα πρωτόκολλα, υποστήριξε πως αυτά θα ανακοινωθούν μόλις εκδοθεί η ΚΥΑ το πρωί της Δευτέρας (12/10), όπου θα περιγράφεται λεπτομερώς τι θα γίνει.

Μεταξύ των μέτρων θα είναι η υποχρεωτική χρήση μάσκας, τα συστήματα εισόδου και εξόδου των θεατών στις μεγάλες αίθουσες, ο κατάλληλος κλιματισμός, το ηλεκτρονικό εισιτήριο και η μη ύπαρξη διαλείμματος.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Μαρία Καρυστιανού για ελληνοτουρκικά: «Πυρά» στην κυβέρνηση για ιστορική «τεμενάδα» στην Άγκυρα και «Πρέσπες του Αιγαίου»
Η Τουρκία κλιμακώνει τις διεκδικήσεις και τις προκλήσεις της στο Αιγαίο ενώ η ελληνική πλευρά εμφανίζεται διατεθειμένη για διαπραγματεύσεις, αναφέρει
Δίκη στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Λάρισας για το βιντεοληπτικό υλικό της εμπορικής αμαξοστοιχίας από τον Εμπορευματικό Σταθμό Θεσσαλονίκης το βράδυ του σιδηροδρομικού δυστυχήματος των Τεμπών, Παρασκευή 23 Ιανουαρίου 2026. (OFFNETWORK.GR/EUROKINISSI) 70
Η κυβέρνηση βάζει μπρος την συνταγματική αναθεώρηση: Ανακοινώσεις τη Δευτέρα από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα ζητήσει από τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας να καταθέσουν τις προτάσεις τους - Αναμένονται ανακοινώσεις τις επόμενες ημέρες
Κυριάκος Μητσοτάκης
88
Θεόδωρος Λιβάνιος: Ετοιμάζουμε ηλεκτρονική ψήφο για τις αυτοδιοικητικές εκλογές – Τι είπε για την άρση μονιμότητας και τις κρίσεις προϊσταμένων στο Δημόσιο
«Το κρίσιμο ζητούμενο δεν είναι τόσο η άρση της μονιμότητας αυτή καθαυτή, όσο η καθιέρωση ενός ουσιαστικού και αντικειμενικού συστήματος αξιολόγησης» δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών
Δημόσιοι υπάλληλοι
14