Πέμπτη, 30 Μαΐ
25oC Αθήνα

ΜέΡΑ 25: Αυτά είναι τα νέα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας

Βαρουφάκης

Ο Κώστας Μπιτσάνης εξελέγη με απόλυτη πλειοψηφία, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, συντονιστής της Κεντρικής Επιτροπής του ΜέΡΑ 25. Οι ψηφοφορίες ολοκληρώθηκαν με την εκλογή των 11 μελών της Πολιτικής Γραμματείας. Οι εργασίες της διήμερης, πρώτης συνεδρίασης της ΚΕ του ΜέΡΑ25, ολοκληρώθηκαν με σύντομο χαιρετισμό του γραμματέα Γιάνη Βαρουφάκη.

Για την ανάδειξη των μελών της Πολιτικής Γραμματείας, δικαίωμα ψήφου είχαν συνολικά 141 μέλη (ψήφισαν 132 μέλη, δηλαδή συμμετοχή 93,6%).

Ευχαριστώντας τα μέλη της Κ.Ε. για την εμπιστοσύνη και την ευθύνη που του αναθέτουν ως Συντονιστή, ο Κώστας Μπιτσάνης έστειλε το μήνυμα «της καθημερινής εγρήγορσης ώστε σύντομα το ΜέΡΑ25 να επιτελέσει την αποστολή του μέσα στην ελληνική κοινωνία και πολιτική σκηνή».

Κλείνοντας τις διήμερες εργασίες της 1ης Κεντρικής Επιτροπής του ΜέΡΑ25, ο πρόεδρος της Κ.Ο. και γραμματέας του κόμματος Γιάνης Βαρουφάκης αφού πρότεινε τα μέλη της επιτροπής Δεοντολογίας (Γιοόχεν Σουλτ, Κ. Ντάσκας, Ρένα Παπαδοπούλου, Σαράντος Θεοδωρόπουλος, Λίτσα Αλεξάκη και δύο γυναίκες που προέκυψαν από κλήρωση η Δ. Παθιάκη και η Ε. Βουβουλούδα) ευχαρίστησε όλους για την «πολύ μεγάλη και σοβαρή δουλειά που έγινε για να φτάσουμε σήμερα εδώ».

Το ΜέΡΑ25 δημιουργήθηκε – τόνισε ο κ.Βαρουφάκης- «για να σηκώσει αυτό το μαύρο πέπλο από τα πρόσωπα των ανθρώπων, να τους πείσει ότι δεν υπάρχει τελική ήττα, ότι δεν είμαστε όλοι ίδιοι, ότι μπορούμε. Μπήκαμε στη Βουλή και το κάνουμε. Αλλά δεν αρκεί. Πρέπει να το πετύχουμε στις γειτονιές, στα σπίτια, στις καρδιές των γνωστών μας, εκεί που άγνωστοί μας παλεύουν να κρατηθούν πάνω από την επιφάνεια ενός βούρκου που τους ρουφά προς τα κάτω. Αυτός είναι, λοιπόν, ο δικός σας ρόλος. Ο ρόλος του κάθε μέλους της Κεντρικής Επιτροπής μας».

Και κατέληξε λέγοντας: Η στρατηγική του μνημονιακού τόξου είναι η εργαλειοποίηση της στενοχώριας. Η δική σας στρατηγική πρέπει να είναι ο θρίαμβος της προσωπικής επαφής επί της στενοχώριας. Ο εκδημοκρατισμός του ατομικού χώρου των ηττημένων συνανθρώπων μας. Χωρίς την παραμικρή διάθεση κατήχησης ή νουθέτησής τους. Ναι, έχουμε δρόμο μπροστά μας. Όμως κάθε Μαραθώνιος, κάθε Σπαρτακιάδα, ξεκινά από ένα βήμα. Το βήμα που κάνουμε μπορεί να είναι τέτοιο. Από εσάς τα μέλη της Κ.Ε. και της Π.Γ. εξαρτάται να αδράξατε την μέρα, να κάνετε το ΜέΡΑ25 το εργαλείο που για πρώτη φορά θα εντάξει τον ενεργοποιημένο, αυτοδιοικούμενο δήμο, τους φτωχούς και τους αδύναμους που είναι η πλειοψηφία, στο επίκεντρο της Δημοκρατίας. Εκτός από τη χρεουδοπαροικία, υπάρχει και η μοναξιά. Ας βγούμε ΟΛΟΙ στην κοινωνία».

Η Πολιτική Γραμματεία

Τα 11 μέλη της Πολιτικής Γραμματείας με αλφαβητική σειρά είναι τα εξης: Αλεξάκη Ευαγγελία (Λίτσα), Βασιλακόπουλος Θοδωρής, Βελισσαρίου Σίσσυ, Γιανουλάκη Αθηνά, Λουλούδης Ηλίας, Λυμπεράτος Γεράσιμος, Μπαράκας Αθανάσιος, Ντάσκας Κώστας, Σμυρλής Αλέξης, Σόφτση Μαρία και Στράτου Σοφία. Και μετά από κλήρωση στην Πολιτική Γραμματεία μετέχουν επίσης οι Κακαρέτσα Ελένη και Δεληγιάννη Ελένη.

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις