Πολιτική

Μέρκελ η… διακοσμήτρια! “Τσέκαρε” το γραφείο του Τσίπρα! video

"Γάτα" η Άνγκελα Μέρκελ, παρατήρησε αμέσως τις αλλαγές που έχει κάνει ο Αλέξης Τσίπρας στο πρωθυπουργικό γραφείο, από την τελευταία φορά που το είχε επισκεφθεί.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Την γερμανίδα καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ, υποδέχτηκε το απόγευμα της Πέμπτης, 10.01.2019, ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, με κάθε επισημότητα φυσικά.

[read4more]

Λίγα λεπτά πριν τις 17.20 έφτασε στο Ελευθέριος Βενιζέλος η γερμανίδα καγκελάριος. Βγήκε από το αεροσκάφος φορώντας ένα πράσινο σακάκι και κατευθύνθηκε στο όχημα που την περίμενε, αποχωρώντας αμέσως.

Περίπου στις 18.10 συναντήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα. Στη συνέχεια, περίπου στις 19.40 θα ακολουθήσουν κοινές δηλώσεις, ενώ αμέσως μετά θα μεταβούν στην Καστέλλα για δείπνο.

Ένα ιδιαίτερο στιγμιότυπο, πάντως, καταγράφηκε λίγο πριν τις πρώτες, σύντομες δηλώσεις των δύο μπροστά στις κάμερες.

Ο πρωθυπουργός συνόδευσε την γερμανίδα καγκελάριο στο γραφείο του και την ενημέρωσε πως έκανε κάποιες αλλαγές από την τελευταία φορά που εκείνη βρέθηκε στον ίδιο χώρο.

Click4more: Πορεία στο κέντρο της Αθήνας ενάντια στην καγκελάριο – Κλειστοί οι δρόμοι

Ωστόσο αυτή η ενημέρωση φάνηκε πως ήταν… αχρείαστη, αφού η Άνγκελα Μέρκελ έσπευσε να τονίσει πως άμεσα παρατήρησε τις αλλαγές, δείχνοντας ακριβώς τι… βλέπει διαφορετικό στον χώρο!

Δείτε την… παρατηρητική Άνγκελα Μέρκελ με τον Αλέξη Τσίπρα

Η “διαφορετική Ελλάδα” που συναντά η Μέρκελ

Ο Αλέξης Τσίπρας αμέσως μετά τόνισε ότι η Άνγκελα Μέρκελ έρχεται στην Ελλάδα πέντε χρόνια μετά την τελευταία της επίσκεψη και βρίσκει “μια διαφορετική Ελλάδα”.

Συγκεκριμένα τόνισε: “Πιστεύω ότι σήμερα έρχεστε σε μια διαφορετική Ελλάδα που μετά από πολύ μεγάλες δυσκολίες κατάφερε να ξεπεράσει την κρίση. Σήμερα είμαστε σε θέση να πούμε ότι καταφέραμε να διατηρήσουμε την ευρωπαϊκή συνοχή και να ξεπεράσουμε την ελληνική κρίση που ήταν ταυτόχρονα και ευρωπαϊκή. Έχουμε νέες προκλήσεις να αντιμετωπίσουμε στο κοινό ευρωπαϊκό μας σπίτι. Έχουμε έναν κοινό κίνδυνο μπροστά μας, την άνοδο της λαϊκιστικής ακροδεξιάς. Με αυτές τις σκέψεις σας καλωσορίζω”.

Αμέσως μετά τον λόγο πήρε η Άνγκελα Μέρκελ και ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό για την φιλοξενία, τονίζοντας πως οι Έλληνες πέρασαν δύσκολες στιγμές κατά την διάρκεια της κρίσης. “Ήρθα ευχαρίστως εδώ για να συζητήσω διάφορα θέματα μαζί σας. Να ενισχύσουμε το ευρωπαϊκό πνεύμα. Ο ελληνικός λαός πέρασε από μια δύσκολη φάση και θέλω να σας ευχαριστήσω για αυτά που κατάφερε η Ελλάδα”.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Άκης Σκέρτσος για Αλέξη Τσίπρα: «Κάθε φράση και ένα ψέμα ή μια ανακρίβεια, αδιόρθωτος»
«Κανείς δεν φρόντισε να τον ενημερώσει ότι οι επενδύσεις στην αναβάθμιση δικτύων έχουν 4πλασιαστεί από το 2019 και πλέον ξεπερνούν το 1,5 δις ετησίως από μόλις 400 εκ. ευρώ το 2019;» διερωτάται ο υπουργός Επικρατείας
Άκης Σκέρτσος 11
Η Αφροδίτη Λατινοπούλου δέχτηκε φραστική επίθεση από ομάδα Ρομά σε πλοίο για την Τήνο - «Καρ@@λα, αει στο δ@@@λο»
Η Αφροδίτη Λατινοπούλου ταξίδευε χωρίς τον αστυνομικό φρουρό που της έχει διατεθεί, ωστόσο μετά την άφιξή της φέρεται να ενημέρωσε την αστυνομία για το περιστατικό
Αφροδίτη Λατινοπούλου
Αλέξης Τσίπρας: «Κάλπη ανατροπής» η δεύτερη εκλογική αναμέτρηση – Έτοιμα στο 80% τα ψηφοδέλτια της ΕΛΑΣ
Η εκλογική στρατηγική, οι συνεργασίες και η απάντηση για τη χρηματοδότηση - Πώς περιγράφει τον δρόμο προς μια προοδευτική κυβέρνηση και γιατί δίνει ιδιαίτερο βάρος στη δεύτερη κάλπη
O Αλέξης Τσίπρας 71
Ο ΣΥΡΙΖΑ δηλώνει «παρών» και ξαναστήνει τον μηχανισμό του – Restart με 70.000 μέλη και πλώρη για τη ΔΕΘ
Δούρου, Παππάς και Πολάκης μπαίνουν μπροστά στη νέα καμπάνια, σε μια κίνηση με σαφή συμβολισμό ενότητας - Η Κουμουνδούρου απαντά στα σενάρια περί «τέλους εποχής» με ανασυγκρότηση των Νομαρχιακών
Η Ρένα Δούρου και ο Παύλος Πολάκης 9