Πολιτική

Μέρκελ: Η επίσημη ενημέρωση για την συνάντηση με Μητσοτάκη

Ανακοίνωση εξέδωσε η Καγκελαρίας μετά την συνάντηση που είχε ο Κυριάκος Μητσοτάκης με την Άνγκελα Μέρκελ. Αναλυτικά τι αναφέρει.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Υπό τον τίτλο «Στενότερη συνεργασία στην οικονομία, την ενέργεια και το κλίμα», στην ιστοσελίδα της Καγκελαρίας δημοσιεύεται ανακοίνωση σχετικά με τη χθεσινή επίσκεψη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην… έδρα της Άνγκελα Μέρκελ.

«Γερμανία και Ελλάδα θέλουν να συνεργαστούν μελλοντικά πιο στενά στους τομείς της ενέργειας και του κλίματος. Αυτό τόνισε η Καγκελάριος Μέρκελ κατά την επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού Μητσοτάκη. Στην συνάντηση συζητήθηκαν οικονομικά θέματα και θέματα ευρωπαϊκής πολιτικής, αλλά και επίκαιρα θέματα της μετανάστευσης», αναφέρεται στην ανακοίνωση, στην οποία σημειώνεται: «Κατά την επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού, η καγκελάριος εξήρε τις διμερείς σχέσεις, “οι οποίες είναι καλές, αλλά μπορούν να εντατικοποιηθούν”. Η Μέρκελ τόνισε την κοινή επιθυμία για πιο στενή συνεργασία στους τομείς της ενέργειας και του κλίματος καθώς και γενικά γύρω από τις οικονομικές επαφές».

Επενδυτικές ευκαιρίες για γερμανικές επιχειρήσεις

Η καγκελάριος χαιρέτισε τη σχεδιασθείσα ατζέντα οικονομικών μεταρρυθμίσεων, την οποία ανακοίνωσε ο Έλληνας πρωθυπουργός. Τα μεταρρυθμιστικά σχέδια, τα οποία, μεταξύ άλλων, προβλέπουν ιδιωτικοποιήσεις, διευκολύνουν επενδυτικές ευκαιρίες και για γερμανικές επιχειρήσεις. Επιπλέον, τα σχέδια «θα κάνουν πιο εύκολα εκπληρώσιμες τις υποχρεώσεις, τις οποίες η Ελλάδα έχει ακόμη στο πλαίσιο των προγραμμάτων χρηματοδότησης», είπε η καγκελάριος.

Κοινή γραμμή Μέρκελ – Μητσοτάκη για την παράνομη μετανάστευση

Για το θέμα και οι δύο υποστήριξαν τη συμφωνία ΕΕ – Τουρκίας.

[read4more]

«Χαίρομαι που ένα κεντρικό σημείο της δουλειάς της νέας ελληνικής κυβέρνησης είναι να γεμίσει αυτή τη συμφωνία τώρα πραγματικά με ζωή», δήλωσε η καγκελάριος. Αυτό θα συμβάλει «ώστε οι πρόσφυγες πράγματι να επιστρέψουν και έτσι να σταματήσει η παράνομη μετανάστευση».

Σε ό,τι αφορά την ευρωπαϊκή πολιτική, η Μέρκελ και ο Μητσοτάκης αντάλλαξαν απόψεις για θέματα της διεύρυνσης της ΕΕ. Συγκεκριμένα, το θέμα ήταν οι διαπραγματεύσεις για την ένταξη της Σερβίας και του Μαυροβουνίου, καθώς και για το μέλλον των διαπραγματεύσεων για ένταξη της Βόρειας Μακεδονίας και της Αλβανίας.

Στην ίδια ανακοίνωση επισημαίνεται ότι τον περασμένο Ιούνιο το γερμανικό υπουργικό συμβούλιο συναίνεσε στην ίδρυση ενός γερμανοελληνικού Ιδρύματος Νεολαίας.

«Αυτό θα φέρει κοντά νέους ανθρώπους από τις δύο χώρες και θα συμβάλει έτσι στην εμβάθυνση της αμοιβαίας κατανόησης. Ως γερμανική έδρα του Ιδρύματος Νεολαίας προβλέπεται η Λειψία», αναφέρει η Καγκελαρία.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Παύλος Μαρινάκης για Ηλία Κασιδιάρη: Δίνεται η δυνατότητα στον Άρειο Πάγο να εγκρίνει ή να απορρίψει κάποιον που κατεβάζει κόμμα
«Υπάρχει κόσμος που ακούει τις απόψεις ενός ανθρώπου που εξέφραζε ιδέες ναζιστικές, οφείλουμε να εξηγούμε ότι τα πολιτικά άκρα δεν έλυσαν κανένα πρόβλημα», επισημαίνει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
Παύλος Μαρινάκης
6
Μητσοτάκης στον Κεραμεικό: «Εδώ ξανασυναντιόμαστε με τη Δημοκρατία που 2.500 χρόνια μετά εξακολουθεί να αντέχει»
Ο πρωθυπουργός συνεχάρη την ηγεσία του Υπουργείου Πολιτισμού, επισημαίνοντας ότι διατίθενται 350 εκατομμύρια ευρώ για περισσότερα από 100 διαφορετικά έργα
Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης στα εγκαίνια για τα έργα αναβάθμισης των υποδομών στον αρχαιολογικό χώρο του Κεραμεικού
40
Σπύρος Χαλβατζής: Το τελευταίο «αντίο» στο ιστορικό στέλεχος του ΚΚΕ – Ποιοι έδωσαν το «παρών»
Στο προαύλιο του ΣΦΕΑ για το ύστατο «χαίρε» στον πρώην γραμματέα της ΚΝΕ και βουλευτή του ΚΚΕ - Κουτσούμπας, πολιτικοί και σύντροφοι στην τελετή - Με την κόκκινη σημαία και τον «Ριζοσπάστη» το φέρετρό του
Σπύρος Χαλβατζής, ΚΚΕ, πολιτική κηδεία
Το ΠΑΣΟΚ απαντά στον Μαρινάκη για το «δορυφόρος του Τσίπρα»: «Προσωπικές απόψεις οι δηλώσεις Πάνα» – «Ο πνιγμένος από τα μαλλιά του πιάνεται»
Η Χαριλάου Τρικούπη επιστρέφει τα πυρά στον κυβερνητικό εκπρόσωπο και τον χαρακτηρίζει «λαγό» της κυβερνητικής ατζέντας για το επίδομα ανεργίας
Παύλος Μαρινάκης