Πολιτική

Μέρκελ: Η επίσημη ενημέρωση για την συνάντηση με Μητσοτάκη

Ανακοίνωση εξέδωσε η Καγκελαρίας μετά την συνάντηση που είχε ο Κυριάκος Μητσοτάκης με την Άνγκελα Μέρκελ. Αναλυτικά τι αναφέρει.

Υπό τον τίτλο «Στενότερη συνεργασία στην οικονομία, την ενέργεια και το κλίμα», στην ιστοσελίδα της Καγκελαρίας δημοσιεύεται ανακοίνωση σχετικά με τη χθεσινή επίσκεψη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην… έδρα της Άνγκελα Μέρκελ.

«Γερμανία και Ελλάδα θέλουν να συνεργαστούν μελλοντικά πιο στενά στους τομείς της ενέργειας και του κλίματος. Αυτό τόνισε η Καγκελάριος Μέρκελ κατά την επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού Μητσοτάκη. Στην συνάντηση συζητήθηκαν οικονομικά θέματα και θέματα ευρωπαϊκής πολιτικής, αλλά και επίκαιρα θέματα της μετανάστευσης», αναφέρεται στην ανακοίνωση, στην οποία σημειώνεται: «Κατά την επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού, η καγκελάριος εξήρε τις διμερείς σχέσεις, “οι οποίες είναι καλές, αλλά μπορούν να εντατικοποιηθούν”. Η Μέρκελ τόνισε την κοινή επιθυμία για πιο στενή συνεργασία στους τομείς της ενέργειας και του κλίματος καθώς και γενικά γύρω από τις οικονομικές επαφές».

Επενδυτικές ευκαιρίες για γερμανικές επιχειρήσεις

Η καγκελάριος χαιρέτισε τη σχεδιασθείσα ατζέντα οικονομικών μεταρρυθμίσεων, την οποία ανακοίνωσε ο Έλληνας πρωθυπουργός. Τα μεταρρυθμιστικά σχέδια, τα οποία, μεταξύ άλλων, προβλέπουν ιδιωτικοποιήσεις, διευκολύνουν επενδυτικές ευκαιρίες και για γερμανικές επιχειρήσεις. Επιπλέον, τα σχέδια «θα κάνουν πιο εύκολα εκπληρώσιμες τις υποχρεώσεις, τις οποίες η Ελλάδα έχει ακόμη στο πλαίσιο των προγραμμάτων χρηματοδότησης», είπε η καγκελάριος.

Κοινή γραμμή Μέρκελ – Μητσοτάκη για την παράνομη μετανάστευση

Για το θέμα και οι δύο υποστήριξαν τη συμφωνία ΕΕ – Τουρκίας.

[read4more]

«Χαίρομαι που ένα κεντρικό σημείο της δουλειάς της νέας ελληνικής κυβέρνησης είναι να γεμίσει αυτή τη συμφωνία τώρα πραγματικά με ζωή», δήλωσε η καγκελάριος. Αυτό θα συμβάλει «ώστε οι πρόσφυγες πράγματι να επιστρέψουν και έτσι να σταματήσει η παράνομη μετανάστευση».

Σε ό,τι αφορά την ευρωπαϊκή πολιτική, η Μέρκελ και ο Μητσοτάκης αντάλλαξαν απόψεις για θέματα της διεύρυνσης της ΕΕ. Συγκεκριμένα, το θέμα ήταν οι διαπραγματεύσεις για την ένταξη της Σερβίας και του Μαυροβουνίου, καθώς και για το μέλλον των διαπραγματεύσεων για ένταξη της Βόρειας Μακεδονίας και της Αλβανίας.

Στην ίδια ανακοίνωση επισημαίνεται ότι τον περασμένο Ιούνιο το γερμανικό υπουργικό συμβούλιο συναίνεσε στην ίδρυση ενός γερμανοελληνικού Ιδρύματος Νεολαίας.

«Αυτό θα φέρει κοντά νέους ανθρώπους από τις δύο χώρες και θα συμβάλει έτσι στην εμβάθυνση της αμοιβαίας κατανόησης. Ως γερμανική έδρα του Ιδρύματος Νεολαίας προβλέπεται η Λειψία», αναφέρει η Καγκελαρία.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
«Καρφιά» Γεωργιάδη για Δένδια: «Να μην δεχόμαστε εύκολα την κριτική από αυτούς που δεν μιλάνε καθόλου»
«Αν μιλάς και υπερασπίζεσαι ένα δύσκολο έργο τότε θα φύγει και κανένας πόντος, και για να το πω ανάποδα, αυτοί οι οποίοι δεν θέλουν να φύγει κανένας πόντος δεν μιλάνε καθόλου» λέει ο υπουργός Υγείας
Άδωνις Γεωργιάδης
Κασσελάκης: Έχασα μια κομματική μάχη σε μπουζουξίδικο με μπράβους της νύχτας – Δεν μπαίνει ”λουκέτο” στο Κίνημα Δημοκρατίας
Ο Στέφανος Κασσελάκης υπογράμμισε επανειλημμένα ότι ο ίδιος δεν λειτουργεί ως ιδιοκτήτης πολιτικού φορέα, αλλά ως εκλεγμένος εκπρόσωπος των μελών
Ο Στέφανος Κασσελάκης 12
Η πρώτη ανασκόπηση Μητσοτάκη για το 2026: Η Βενεζουέλα, οι «αιώνιοι» φοιτητές, οι λαϊκές αγορές και η λειψυδρία
«Το 2026 συνεχίζουμε με την ίδια συνταγή που έχει αποδώσει εδώ και 6,5 χρόνια: να ενισχύουμε την οικονομία με μεταρρυθμίσεις και επενδύσεις, χωρίς να παίζουμε με τα δημόσια οικονομικά»
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια ομιλίας του στη Βουλή 92
Ανδρουλάκης για ραντεβού Μητσοτάκη με αγρότες: Το θέμα αυτό δεν είναι στα χέρια μας, έχουμε τις δικές μας προτάσεις
«Οι προτάσεις μας είναι 7 λεπτά η κιλοβατώρα, για 5 χρόνια, για να υπάρχει χαμηλό κόστος παραγωγής, 5 ευρώ το πάγιο και 120 δόσεις γιατί τα χρέη είναι πολλά»
Επίσκεψη του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Νίκου Ανδρουλάκη στη Δυτική Μακεδονία
Κυριάκος Μητσοτάκης σε πολίτες στο Μοσχάτο: Να είστε προσεκτικοί σε όσα ακούτε και όσα σας υπόσχονται κάποιες «σειρήνες»
«Τους πειραματισμούς με τον λαϊκισμό η χώρα τούς πλήρωσε πολύ ακριβά στο παρελθόν και πιστεύω ότι αυτά τα διδάγματα έχουν γίνει μαθήματα για τους πολίτες»
Περιοδεία του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη στο Μοσχάτο και συνομιλία με πολίτες
11