Πολιτική

Μέρκελ: Η επίσημη ενημέρωση για την συνάντηση με Μητσοτάκη

Ανακοίνωση εξέδωσε η Καγκελαρίας μετά την συνάντηση που είχε ο Κυριάκος Μητσοτάκης με την Άνγκελα Μέρκελ. Αναλυτικά τι αναφέρει.

Υπό τον τίτλο «Στενότερη συνεργασία στην οικονομία, την ενέργεια και το κλίμα», στην ιστοσελίδα της Καγκελαρίας δημοσιεύεται ανακοίνωση σχετικά με τη χθεσινή επίσκεψη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην… έδρα της Άνγκελα Μέρκελ.

«Γερμανία και Ελλάδα θέλουν να συνεργαστούν μελλοντικά πιο στενά στους τομείς της ενέργειας και του κλίματος. Αυτό τόνισε η Καγκελάριος Μέρκελ κατά την επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού Μητσοτάκη. Στην συνάντηση συζητήθηκαν οικονομικά θέματα και θέματα ευρωπαϊκής πολιτικής, αλλά και επίκαιρα θέματα της μετανάστευσης», αναφέρεται στην ανακοίνωση, στην οποία σημειώνεται: «Κατά την επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού, η καγκελάριος εξήρε τις διμερείς σχέσεις, “οι οποίες είναι καλές, αλλά μπορούν να εντατικοποιηθούν”. Η Μέρκελ τόνισε την κοινή επιθυμία για πιο στενή συνεργασία στους τομείς της ενέργειας και του κλίματος καθώς και γενικά γύρω από τις οικονομικές επαφές».

Επενδυτικές ευκαιρίες για γερμανικές επιχειρήσεις

Η καγκελάριος χαιρέτισε τη σχεδιασθείσα ατζέντα οικονομικών μεταρρυθμίσεων, την οποία ανακοίνωσε ο Έλληνας πρωθυπουργός. Τα μεταρρυθμιστικά σχέδια, τα οποία, μεταξύ άλλων, προβλέπουν ιδιωτικοποιήσεις, διευκολύνουν επενδυτικές ευκαιρίες και για γερμανικές επιχειρήσεις. Επιπλέον, τα σχέδια «θα κάνουν πιο εύκολα εκπληρώσιμες τις υποχρεώσεις, τις οποίες η Ελλάδα έχει ακόμη στο πλαίσιο των προγραμμάτων χρηματοδότησης», είπε η καγκελάριος.

Κοινή γραμμή Μέρκελ – Μητσοτάκη για την παράνομη μετανάστευση

Για το θέμα και οι δύο υποστήριξαν τη συμφωνία ΕΕ – Τουρκίας.

[read4more]

«Χαίρομαι που ένα κεντρικό σημείο της δουλειάς της νέας ελληνικής κυβέρνησης είναι να γεμίσει αυτή τη συμφωνία τώρα πραγματικά με ζωή», δήλωσε η καγκελάριος. Αυτό θα συμβάλει «ώστε οι πρόσφυγες πράγματι να επιστρέψουν και έτσι να σταματήσει η παράνομη μετανάστευση».

Σε ό,τι αφορά την ευρωπαϊκή πολιτική, η Μέρκελ και ο Μητσοτάκης αντάλλαξαν απόψεις για θέματα της διεύρυνσης της ΕΕ. Συγκεκριμένα, το θέμα ήταν οι διαπραγματεύσεις για την ένταξη της Σερβίας και του Μαυροβουνίου, καθώς και για το μέλλον των διαπραγματεύσεων για ένταξη της Βόρειας Μακεδονίας και της Αλβανίας.

Στην ίδια ανακοίνωση επισημαίνεται ότι τον περασμένο Ιούνιο το γερμανικό υπουργικό συμβούλιο συναίνεσε στην ίδρυση ενός γερμανοελληνικού Ιδρύματος Νεολαίας.

«Αυτό θα φέρει κοντά νέους ανθρώπους από τις δύο χώρες και θα συμβάλει έτσι στην εμβάθυνση της αμοιβαίας κατανόησης. Ως γερμανική έδρα του Ιδρύματος Νεολαίας προβλέπεται η Λειψία», αναφέρει η Καγκελαρία.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Βορίδης για Καρυστιανού: Δεν είναι κατανοητή η ταυτότητά της, ψαρεύει σε θολά νερά όπως ο Βελόπουλος
Ο πρώην υπουργός άσκησε κριτική στα κόμματα δεξιότερα της ΝΔ και στάθηκε στις δεσμεύσεις για μετανάστευση και εμπόριο μετά τη συνάντηση Μητσοτάκη–Ερντογάν στην Άγκυρα
Ο Μάκης Βορίδης
Νίκος Δένδιας από Σύνοδο Υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ: Δεν υπάρχει προγραμματισμένη συνάντηση με τον Γκιουλέρ
Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας έθεσε στο επίκεντρο την ανάπτυξη νέων δυνατοτήτων και την αμυντική παραγωγή, παρουσιάζοντας την «Ατζέντα 2030» και την «Ασπίδα του Αχιλλέα»
Νίκος Δένδιας
Στη Βουλή τον Μάιο ο Οικουμενικός Πατριάρχης και ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας
Ομόφωνα εγκρίθηκαν από τη Διάσκεψη των Προέδρων οι προσκλήσεις προς τον κ. Βαρθολομαίο για ομιλία στις 5 Μαΐου και προς τον Νίκο Χριστοδουλίδη, με την ακριβή ημερομηνία να οριστικοποιείται εντός του μήνα
Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος
Μαρινάκης για επεισόδιο με δημοσιογράφο: Μαθήματα κράτους δικαίου δεν δεχόμαστε από αυτούς που διαστρεβλώνουν την αλήθεια
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μίλησε για «συκοφαντικές τοποθετήσεις με τον μανδύα του ερωτήματος» και διέψευσε σενάρια περί περιορισμού ερωτήσεων ή ανάκλησης διαπιστεύσεων
Ο Παύλος Μαρινάκης 9