Πολιτική

Μέρκελ: Η επίσημη ενημέρωση για την συνάντηση με Μητσοτάκη

Ανακοίνωση εξέδωσε η Καγκελαρίας μετά την συνάντηση που είχε ο Κυριάκος Μητσοτάκης με την Άνγκελα Μέρκελ. Αναλυτικά τι αναφέρει.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Υπό τον τίτλο «Στενότερη συνεργασία στην οικονομία, την ενέργεια και το κλίμα», στην ιστοσελίδα της Καγκελαρίας δημοσιεύεται ανακοίνωση σχετικά με τη χθεσινή επίσκεψη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην… έδρα της Άνγκελα Μέρκελ.

«Γερμανία και Ελλάδα θέλουν να συνεργαστούν μελλοντικά πιο στενά στους τομείς της ενέργειας και του κλίματος. Αυτό τόνισε η Καγκελάριος Μέρκελ κατά την επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού Μητσοτάκη. Στην συνάντηση συζητήθηκαν οικονομικά θέματα και θέματα ευρωπαϊκής πολιτικής, αλλά και επίκαιρα θέματα της μετανάστευσης», αναφέρεται στην ανακοίνωση, στην οποία σημειώνεται: «Κατά την επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού, η καγκελάριος εξήρε τις διμερείς σχέσεις, “οι οποίες είναι καλές, αλλά μπορούν να εντατικοποιηθούν”. Η Μέρκελ τόνισε την κοινή επιθυμία για πιο στενή συνεργασία στους τομείς της ενέργειας και του κλίματος καθώς και γενικά γύρω από τις οικονομικές επαφές».

Επενδυτικές ευκαιρίες για γερμανικές επιχειρήσεις

Η καγκελάριος χαιρέτισε τη σχεδιασθείσα ατζέντα οικονομικών μεταρρυθμίσεων, την οποία ανακοίνωσε ο Έλληνας πρωθυπουργός. Τα μεταρρυθμιστικά σχέδια, τα οποία, μεταξύ άλλων, προβλέπουν ιδιωτικοποιήσεις, διευκολύνουν επενδυτικές ευκαιρίες και για γερμανικές επιχειρήσεις. Επιπλέον, τα σχέδια «θα κάνουν πιο εύκολα εκπληρώσιμες τις υποχρεώσεις, τις οποίες η Ελλάδα έχει ακόμη στο πλαίσιο των προγραμμάτων χρηματοδότησης», είπε η καγκελάριος.

Κοινή γραμμή Μέρκελ – Μητσοτάκη για την παράνομη μετανάστευση

Για το θέμα και οι δύο υποστήριξαν τη συμφωνία ΕΕ – Τουρκίας.

[read4more]

«Χαίρομαι που ένα κεντρικό σημείο της δουλειάς της νέας ελληνικής κυβέρνησης είναι να γεμίσει αυτή τη συμφωνία τώρα πραγματικά με ζωή», δήλωσε η καγκελάριος. Αυτό θα συμβάλει «ώστε οι πρόσφυγες πράγματι να επιστρέψουν και έτσι να σταματήσει η παράνομη μετανάστευση».

Σε ό,τι αφορά την ευρωπαϊκή πολιτική, η Μέρκελ και ο Μητσοτάκης αντάλλαξαν απόψεις για θέματα της διεύρυνσης της ΕΕ. Συγκεκριμένα, το θέμα ήταν οι διαπραγματεύσεις για την ένταξη της Σερβίας και του Μαυροβουνίου, καθώς και για το μέλλον των διαπραγματεύσεων για ένταξη της Βόρειας Μακεδονίας και της Αλβανίας.

Στην ίδια ανακοίνωση επισημαίνεται ότι τον περασμένο Ιούνιο το γερμανικό υπουργικό συμβούλιο συναίνεσε στην ίδρυση ενός γερμανοελληνικού Ιδρύματος Νεολαίας.

«Αυτό θα φέρει κοντά νέους ανθρώπους από τις δύο χώρες και θα συμβάλει έτσι στην εμβάθυνση της αμοιβαίας κατανόησης. Ως γερμανική έδρα του Ιδρύματος Νεολαίας προβλέπεται η Λειψία», αναφέρει η Καγκελαρία.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Αντώνης Σαμαράς για Κωνσταντίνο Τσουκαλά: «Μακριά από ιδεολογικές μεμψιμοιρίες αποχαιρετώ με συγκίνηση τον σπουδαίο, πολιτικό στοχαστή»
Ο πρώην πρωθυπουργός αποχαιρέτησε τον διακεκριμένο ακαδημαϊκό, ο οποίος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 89 ετών, υπογραμμίζοντας τη συμβολή του στη μελέτη της ελληνικής κοινωνίας
Κωνσταντίνος Τσουκαλάς
Ρένα Δούρου: «Η Τουρκία επαναφέρει τις γκρίζες ζώνες» – Πυρά στην κυβέρνηση για τα ελληνοτουρκικά
Η πρόεδρος της ΚΟ και τομεάρχισσα Εξωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί το Μαξίμου ότι παραμένει σε ρόλο «σχολιαστή / παρατηρητή», την ώρα που η Άγκυρα επαναφέρει τις αμφισβητήσεις της στο Αιγαίο και επιμένει στη «Γαλάζια Πατρίδα»
Η Ρένα Δούρου
ΠΑΣΟΚ κατά Πιερρακάκη: «Απύθμενο θράσος, κρατήσαμε τη χώρα στο ευρώ» – «Θα ήταν υπουργός της δραχμής»
Σφοδρή απάντηση στη ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών - «Δεν δεχόμαστε υποδείξεις από πολιτικούς που περιφέρουν τις φιλοδοξίες τους από το ένα κόμμα στο άλλο»
Κυριάκος Πιερρακάκης 16
Γιάννης Λοβέρδος: «Ανυπόστατα» τα τουρκικά θαλάσσια πάρκα – «Η Ελλάδα δεν απειλείται από κανέναν»
Ο υφυπουργός Εξωτερικών για τις νέες κινήσεις της Τουρκίας στο Αιγαίο και τις αντιδράσεις για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ) - «Αδιανόητο» να επιχειρήσει η Αγκυρα να εμποδίσει την ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας – Κύπρου
Γιάννης Λοβέρδος 7
Η ΕΛ.Α.Σ. ανοίγει στεγαστικό μέτωπο με την κυβέρνηση για την «μαύρη τρύπα» των 14.000 σπιτιών
Μόλις 9.000 Βεβαιώσεις Επιλεξιμότητας λίγο πριν κλείσει η πλατφόρμα - Για «χάσμα» ανάμεσα στις εξαγγελίες και στο πραγματικό αποτέλεσμα μιλά η αντιπολίτευση, ζητώντας παράταση και πλήρη δημοσιοποίηση των στοιχείων
Ακίνητα