Πολιτική

Μέρκελ: Η επίσημη ενημέρωση για την συνάντηση με Μητσοτάκη

Ανακοίνωση εξέδωσε η Καγκελαρίας μετά την συνάντηση που είχε ο Κυριάκος Μητσοτάκης με την Άνγκελα Μέρκελ. Αναλυτικά τι αναφέρει.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Υπό τον τίτλο «Στενότερη συνεργασία στην οικονομία, την ενέργεια και το κλίμα», στην ιστοσελίδα της Καγκελαρίας δημοσιεύεται ανακοίνωση σχετικά με τη χθεσινή επίσκεψη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην… έδρα της Άνγκελα Μέρκελ.

«Γερμανία και Ελλάδα θέλουν να συνεργαστούν μελλοντικά πιο στενά στους τομείς της ενέργειας και του κλίματος. Αυτό τόνισε η Καγκελάριος Μέρκελ κατά την επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού Μητσοτάκη. Στην συνάντηση συζητήθηκαν οικονομικά θέματα και θέματα ευρωπαϊκής πολιτικής, αλλά και επίκαιρα θέματα της μετανάστευσης», αναφέρεται στην ανακοίνωση, στην οποία σημειώνεται: «Κατά την επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού, η καγκελάριος εξήρε τις διμερείς σχέσεις, “οι οποίες είναι καλές, αλλά μπορούν να εντατικοποιηθούν”. Η Μέρκελ τόνισε την κοινή επιθυμία για πιο στενή συνεργασία στους τομείς της ενέργειας και του κλίματος καθώς και γενικά γύρω από τις οικονομικές επαφές».

Επενδυτικές ευκαιρίες για γερμανικές επιχειρήσεις

Η καγκελάριος χαιρέτισε τη σχεδιασθείσα ατζέντα οικονομικών μεταρρυθμίσεων, την οποία ανακοίνωσε ο Έλληνας πρωθυπουργός. Τα μεταρρυθμιστικά σχέδια, τα οποία, μεταξύ άλλων, προβλέπουν ιδιωτικοποιήσεις, διευκολύνουν επενδυτικές ευκαιρίες και για γερμανικές επιχειρήσεις. Επιπλέον, τα σχέδια «θα κάνουν πιο εύκολα εκπληρώσιμες τις υποχρεώσεις, τις οποίες η Ελλάδα έχει ακόμη στο πλαίσιο των προγραμμάτων χρηματοδότησης», είπε η καγκελάριος.

Κοινή γραμμή Μέρκελ – Μητσοτάκη για την παράνομη μετανάστευση

Για το θέμα και οι δύο υποστήριξαν τη συμφωνία ΕΕ – Τουρκίας.

[read4more]

«Χαίρομαι που ένα κεντρικό σημείο της δουλειάς της νέας ελληνικής κυβέρνησης είναι να γεμίσει αυτή τη συμφωνία τώρα πραγματικά με ζωή», δήλωσε η καγκελάριος. Αυτό θα συμβάλει «ώστε οι πρόσφυγες πράγματι να επιστρέψουν και έτσι να σταματήσει η παράνομη μετανάστευση».

Σε ό,τι αφορά την ευρωπαϊκή πολιτική, η Μέρκελ και ο Μητσοτάκης αντάλλαξαν απόψεις για θέματα της διεύρυνσης της ΕΕ. Συγκεκριμένα, το θέμα ήταν οι διαπραγματεύσεις για την ένταξη της Σερβίας και του Μαυροβουνίου, καθώς και για το μέλλον των διαπραγματεύσεων για ένταξη της Βόρειας Μακεδονίας και της Αλβανίας.

Στην ίδια ανακοίνωση επισημαίνεται ότι τον περασμένο Ιούνιο το γερμανικό υπουργικό συμβούλιο συναίνεσε στην ίδρυση ενός γερμανοελληνικού Ιδρύματος Νεολαίας.

«Αυτό θα φέρει κοντά νέους ανθρώπους από τις δύο χώρες και θα συμβάλει έτσι στην εμβάθυνση της αμοιβαίας κατανόησης. Ως γερμανική έδρα του Ιδρύματος Νεολαίας προβλέπεται η Λειψία», αναφέρει η Καγκελαρία.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Η ανάρτηση Τσίπρα από το Άγιο Όρος και το «καρφί» του Πολάκη για τον συνοδό του: «Δείξε μου το φίλο σου να σου πω ποιος είσαι»
Ο πρόεδρος της ΕΛΑΣ έγραψε για το «ταξίδι» στην ιστορία και την πνευματικότητα της Αθωνικής Πολιτείας - Το αιχμηρό σχόλιο του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και το παρελθόν της σφοδρής αντιπαράθεσης
Τσίπρας στο Άγιο Όρος και Παύλος Πολάκης
ΚΥΣΕΑ: Παραμένουν για ακόμη έναν μήνα οι Patriot στη Σαουδική Αραβία – «Πράσινο φως» σε 8 εξοπλιστικά προγράμματα
Ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης ενημέρωσε για Ανατολική Μεσόγειο, Μέση Ανατολή, Ουκρανία και την ελληνική Προεδρία στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ
Μέγαρο Μαξίμου 7
Μεταναστευτικό: Στο τραπέζι της ΕΕ η ελληνική πρόταση για «μηχανισμό έκτακτης ανάγκης» –  Αναστολή ασύλου και άμεσες επιστροφές
Την πρωτοβουλία Μητσοτάκη παρουσίασε ο Θάνος Πλεύρης στο Συμβούλιο Εσωτερικών - Θετική υποδοχή από πολλά κράτη-μέλη, συζητήσεις και για «κόμβους επιστροφής» σε τρίτες χώρες
Μετανάστες, Μυτιλήνη
ΠΑΣΟΚ για ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας – Κύπρου: Καταρρέει το αφήγημα της κυβέρνησης μετά τις δηλώσεις Συρίγου για υποχώρηση στην Κάσο
Σκληρή ανακοίνωση της Χαριλάου Τρικούπη - «Η χώρα χρειάζεται κυβέρνηση που δεν θα επιτρέπει καμία αμφισβήτηση από το ανιστόρητο δόγμα της “Γαλάζιας Πατρίδας”»
ΠΑΣΟΚ, γραφεία
Mετωπική Κωνσταντοπούλου με Θεοδωρικάκο και Ανδρουλάκη: «Ούτε η μαφία δεν τα κάνει αυτά» – «Δεν είμαι πρόεδρος του Παναθηναϊκού όπως ήταν ο πατέρας σας»
Η αιχμή για τη θέση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ δίπλα στον Μαργαρίτη Σχοινά σε... αγώνα μπάσκετ και η νέα άγρια σύγκρουση με τον υπουργό Ανάπτυξης για τον γιό του
Τάκης Θεοδωρικάκος, Ζωή Κωνσταντοπούλου, Νίκος Ανδρουλάκης 18