Σάββατο, 27 Απρ.
15oC Αθήνα

Μέρκελ καλεί Τσίπρα πριν δει τον Ερντογάν

Φωτογραφία ΑΡΧΕΙΟΥ (ΑΠΕ - ΜΠΕ)
Φωτογραφία ΑΡΧΕΙΟΥ (ΑΠΕ - ΜΠΕ)

Η Άνγκελα Μέρκελ επισκέπτεται (για πολλοστή φορά τον τελευταίο χρόνο) την Τουρκία, εν μέσω των τεταμένων σχέσεων της Άγκυρας τόσο με τη Γερμανία όσο και με την Ελλάδα. Η καγκελάριος της Γερμανίας θα βρεθεί στη γείτονα την Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου αλλά πριν από την επίσκεψή της θέλει να μιλήσει με τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Όπως έγινε γνωστό, οι δυο ηγέτες αναμένεται να έχουν τηλεφωνική επικοινωνία μέσα στις επόμενες μέρες αλλά το πότε ακριβώς δεν έχει γίνει γνωστό. Μόνο ότι το τηλεφώνημα θα γίνει με πρωτοβουλία της Γερμανίδας καγκελαρίου.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι συζήτηση θα επικεντρωθεί στις ευρωτουρκικές σχέσεις και το Κυπριακό. Ωστόσο, αναμένεται να τεθεί και η προκλητική στάση της Άγκυρας, μετά την απόφαση του Αρείου Πάγου να μην επιτρέψει την έκδοση των οκτώ Τούρκων αξιωματικών που ζήτησαν άσυλο στην Ελλάδα μετά την απόπειρα πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου.

Ένα παρόμοιο θέμα με την Άγκυρα αντιμετωπίζει και το Βερολίνο. Τα δημοσιεύματα πως 40 Τούρκοι αξιωματικοί που υπηρετούν σε ΝΑΤΟϊκή βάση έχουν ζητήσει άσυλο στη Γερμανία εξόργισαν την τουρκική πλευρά, που ζήτησε από τη Γερμανία την έκδοση των “πραξικοπηματιών”.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε