Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Μέρκελ: Καθιστή για… σιγουριά δίπλα στον Μητσοτάκη! video, pics

Μέρκελ

Η Άνγκελα Μέρκελ υποδέχθηκε μετά τιμών τον Κυριάκο Μητσοτάκη και όπως φαίνεται… προσέχει για να έχει μετά τα περιστατικά με το τρέμουλο!

Με την προβλεπόμενη για αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων που επισκέπτονται για πρώτη φορά το Βερολίνο, απόδοση τιμών, έγινε δεκτός από την γερμανίδα καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ, ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Η κυρία Μέρκελ υποδέχθηκε τον Κυριάκο Μητσοτάκη μπροστά από την είσοδο της Καγκελαρίας.

Οι δυο τους περπάτησαν στο κόκκινο χαλί και χαιρέτισαν μαζί τα μέλη των δύο κυβερνήσεων που θα συμμετάσχουν στις συζητήσεις. Στη συνέχεια αποδόθηκαν οι στρατιωτικές τιμές και ακολούθως επιθεώρησαν το στρατιωτικό άγημα.

Η συνάντηση Μέρκελ – Μητσοτάκη άρχισε στις 12:10 (τ.ω.), αναμένεται να διαρκέσει περίπου μία ώρα και θα ακολουθήσουν δηλώσεις των δύο ηγετών στον Τύπο.

Νωρίτερα σε πολύ καλό κλίμα πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, με τον αντιπρόεδρο και υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας Όλαφ Σόλτς. Σύμφωνα με πληροφορίες συζητήθηκαν όλα τα θέματα της ελληνικής οικονομίας.

Πάντως, αυτό που τράβηξε τα βλέμματα, ήταν η επιλογή να είναι… καθιστοί οι δύο ηγέτες, την ώρα της ανάκρουσης των εθνικών ύμνων των δύο χωρών.

Κάτι που προφανώς δεν ήταν… τυχαίο. Όλα δείχνουν πως η Άνγκελα Μέρκελ θέλησε να αποφύγει τυχόν… νέο περιστατικό τρέμουλου, καθώς οι εικόνες της καγκελαρίου να τρέμει τους περασμένους μήνες σε αντίστοιχες επίσημες εκδηλώσεις είχαν κάνει τον γύρο του κόσμου.

Δείτε τις εικόνες με τους… καθιστούς Μητσοτάκη και Μέρκελ

Καρέ – καρέ η υποδοχή Μητσοτάκη από την Μέρκελ

Μέρκελ Μέρκελ Μέρκελ

Έχοντας στις αποσκευές του το νέο αναπτυξιακό νομοσχέδιο που συζητήθηκε χθες στο υπουργικό συμβούλιο, αλλά και τις αλλαγές στην φορολογία που ήλθαν νωρίτερα, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, πραγματοποιεί σήμερα στο Βερολίνο την δεύτερη επίσκεψή του σε ευρωπαϊκή πρωτεύουσα, μετά το Παρίσι.

Στόχος του πρωθυπουργού είναι η προσέλκυση άμεσων ξένων επενδύσεων και η παρουσίαση του μεταρρυθμιστικού σχεδίου για την χώρα καθώς και η συζήτηση με την Άνγκελα Μέρκελ των μεγάλων αναπτυξιακών δράσεων για την Ελλάδα της επόμενης δεκαετίας (2020-2030) οι οποίες θα εκτείνονται, μεταξύ άλλων, στους τομείς του περιβάλλοντος και της ενέργειας. Δεν είναι δίχως σημασία ότι η κυβέρνηση παρουσίασε χθες το σχέδιό της για την «σωτηρία της ΔΕΗ».

Φωτογραφίες: Reuters.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις