Τετάρτη, 24 Απρ.
18oC Αθήνα

Μέσω τηλεδιάσκεψης λόγω κορονοϊού η συνάντηση Μητσοτάκη – Ντομπρόβσκις

Μέσω τηλεδιάσκεψης λόγω κορονοϊού η συνάντηση Μητσοτάκη – Ντομπρόβσκις

Συνάντηση με τον εκτελεστικό αντιπρόεδρο της Κομισιόν, Βάλντις Ντομπρόβσκις είχε μέσω τηλεδιάσκεψης ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο κ. Ντομπρόβσκις βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό και έτσι συνδέθηκε από το ξενοδοχείο του στην Αθήνα. 

Όπως ανακοινώθηκε εγκρίθηκε η πρώτη δόση από τον Μηχανισμό Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας ύψους 3,6 δις. 

«Λυπάμαι πολύ γι’ αυτό αλλά σας βλέπω σε καλή φόρμα», είπε στην αρχή των δηλώσεων ο κ. Μητσοτάκης προς τον κ. Ντομπρόβσκις. «Ναι, αισθάνομαι καλά», απάντησε ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν.

«Σας εύχομαι γρήγορα περαστικά αλλά από την δική μου εμπειρία μπορώ να σας πω ότι δεν είναι τίποτα. Θα μπορούσα να είμαι στο γραφείο κάθε μέρα αν δεν γνώριζα ότι είμαι θετικός. Είμαι σίγουρος ότι το ίδιο θα είναι και για εσάς αλλά σκεφτείτε ότι θα έχετε την ευκαιρία να περάσετε λίγες περισσότερες ημέρες στην Ελλάδα», είπε ο κ. Μητσοτάκης.

Ο Βάλντις Ντομπρόβσκις αναφερόμενος στα 3,6 δις τόνισε ότι τα χρήματα αυτά θα βοηθήσουν στην δημιουργία πολλών θέσεων εργασίας, στις μεταρρυθμίσεις στο να γίνει η Ελλάδα πιο ανταγωνιστική και έδωσε συγχαρητήρια στην κυβέρνηση για το έργο που έχει γίνει μέχρι σήμερα.

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι με την πρώτη φάση και την εκταμίευση των 3,6 δις θα ξεκινήσουν μεγάλα έργα σε όλη την επικράτεια που θα δώσουν έμφαση στην πράσινη οικονομία και την ψηφιακή μετάβαση.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επανέλαβε ότι κανένας εθνικός προϋπολογισμός δεν μπορεί να σηκώσει μόνος του τα βάρη. Όπως σημείωσε, απαιτούνται μέτρα για την ενίσχυση του παραγωγικού μοντέλου και οι αποφάσεις που θα ληφθούν πρέπει να είναι κοινές γιατί αλλιώς η ήπειρός μας θα βρεθεί αντιμέτωπη με την Λερναία Ύδρα του λαϊκισμού.

Δείτε τις δηλώσεις των δυο ανδρών 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις