Τρίτη, 16 Απρ.
22oC Αθήνα

Μέτιος και Λαμπάκης, εκλεκτοί της ΝΔ για τις περιφερειακές και δημοτικές εκλογές

Μέτιος και Λαμπάκης, εκλεκτοί της ΝΔ για τις περιφερειακές και δημοτικές εκλογές
φωτογραφία: Eurokinissi

Όσο πλησιάζουν οι αυτοδιοικητικές εκλογές. πληθαίνουν οι ανακοινώσεις των κομμάτων για τις υποψηφιότητες.

Την Τετάρτη (24.10.2018) έγιναν γνωστά από τη ΝΔ τα ονόματα που θα στηρίξει η Πειραιώς στις εκλογές του Μαΐου του 2019.

Όπως δήλωσε ο γραμματέας Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος, Λευτέρης Αυγενάκης, ο εκλεκτός για την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης είναι ο Χρήστος Μέτιος.

Παράλληλα, έγινε γνωστός και ο υποψήφιος της ΝΔ για το Δήμο Αλεξανδρούπολης, ο οποίος θα είναι ο νυν δήμαρχος, Βαγγέλης Λαμπάκης.

Ο κ. Αυγενάκης που βρέθηκε γι’ αυτό το λόγο στην πρωτεύουσα του Έβρου, διευκρίνισε πως η επιλογή έγινε “μεταξύ πολλών ικανών στελεχών αυτοδιοικητικών, μεταξύ πολλών προτάσεων και μιας σειράς πρωτοβουλιών που είχαν πάρει αρκετά στελέχη”.

“Με λόγο καθαρό και συγκεκριμένο, απευθυνόμαστε σε όλους τους πολίτες της Περιφέρειας, να κάνουν και εκείνοι την αξιολόγηση, την κριτική τους και να καταλήξουν σε επιλογές χρήσιμες για τον τόπο τους” σημείωσε.

Παρότρυνε μάλιστα “και τα υπόλοιπα κόμματα να κάνουν κάτι αντίστοιχο, να αξιολογήσουν δηλαδή τις προτάσεις πριν καταλήξουν σε οποιαδήποτε στήριξη και σ’ οποιαδήποτε πρόταση” γιατί “μ΄ αυτόν τον τρόπο θα επιβεβαιωθεί για ακόμη μία φορά η αυτονομία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και η εμπιστοσύνη σε προσωπικότητες που έχουν κομματική ταυτότητα αλλά έχουν προτάξει την αγάπη τους και την προτεραιότητά τους που δεν είναι άλλη από την πόλη που υπηρετούν και θέλουν να υπηρετήσουν”.

Μέτιος – Λαμπάκης – εκλογές

Ειδικότερα για τη στήριξη του κ. Μέτιου, ο οποίος ήταν παρών στη συνάντηση που έγινε στο γραφείο του δημάρχου, ο κ. Αυγενάκης δήλωσε πως πρόκειται για ένα πρόσωπο “που δούλεψε περίπου δύο χρόνια κάτω από δύσκολες συνθήκες, μετά την απώλεια του αείμνηστου Γιώργου Παυλίδη – σε συνθήκες περίεργες, πρωτόγνωρες που δεν είχαν προβλεφθεί ούτε περίμενε κανένας όταν ξεκινούσε μία ακόμη θητεία ο αείμνηστος Γιώργος Παυλίδης”.

Αναφορικά με τον δήμαρχο Αλεξανδρούπολης, ο γραμματέας Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ είπε πως με εντολή του Προέδρου του κόμματος, Κυριάκου Μητσοτάκη, μεταφέρει τη στήριξη “στο πρόσωπο του Βαγγέλη Λαμπάκη αλλά και στους συνεργάτες του. Την αναγνώριση στο έργο που έχει πράξει όλο αυτό το διάστημα αλλά και στους σχεδιασμούς που έχει ετοιμάσει για την επόμενη περίοδο… “.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις