Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Μετωπική για Παππά – Παπαγγελόπουλο με Τσίπρα στο κάδρο – Για «εγκληματική οργάνωση» μιλούν «γαλάζια» στελέχη

δημοσκόπηση

Ο Τσίπρας χρησιμοποίησε τη Δικαιοσύνη για να ενοχοποιήσει πολιτικούς του αντιπάλους λένε στη ΝΔ, ενώ και η κυβέρνηση συνεχίζει να ζητά απαντήσεις από τον πρώην πρωθυπουργό για τη συνομιλία Παππά – Μιωνή και την υπόθεση Παπαγγελόπουλου. Τι συνέβη με την επίμαχη διάταξη για τη χρήση της ηχογραφημένης συνομιλίας.

Στο κάδρο της υπόθεσης Παππά – Παπαγγελόπουλου εξακολουθεί να διατηρούν Μαξίμου και ΝΔ τον Αλέξη Τσίπρα. Αυτό που προσάπτουν στον πρώην πρωθυπουργό είναι ότι προφανώς γνώριζε τη δράση του «μαγαζιού», δανειζόμενοι τα λόγια του Νίκου Παππά στην ηχογραφημένη συνομιλία του με τον επιχειρηματία Σάμπυ Μιωνή.

Σύμφωνα με στελέχη της ΝΔ, η σιωπή του κ. Τσίπρα για όσα αποκαλύφθηκαν για τον πρώην στενό του συνεργάτη και η αποφυγή του να τοποθετηθεί επί της ουσίας όσων ακούγεται να λέει στην ηχογραφημένη συνομιλία, συνιστά ομολογία είτε ενοχής είτε ανικανότητας να κυβερνήσει και να ελέγξει τους υπουργούς του.

Παράλληλα, η απόφασή του να μην αποπέμψει από το κόμμα τον κ. Παππά καθιστά και τον ίδιο υπόλογο, σύμφωνα με τα ίδια στελέχη.

Click4more Μαξίμου: Θα βάλει σε καραντίνα τον Παππά ο Τσίπρας ή θα αναλάβει την ευθύνη για το παρακράτος;

Σε κάθε περίπτωση, ο κ. Τσίπρας, από το 2016 και μετά, δηλαδή επί 3,5 χρόνια, εμφανίζεται να μην έχει παρέμβει για να σταματήσει αυτό που συνέβαινε και να παραπέμψει την υπόθεση στη Δικαιοσύνη, όπως θα όφειλε να κάνει, αφού στη ΝΔ εκτιμούν πως δεν είναι δυνατόν να μη γνώριζε τι συμβαίνει. Αντιθέτως, χρησιμοποίησε τη Δικαιοσύνη για να ενοχοποιήσει πολιτικούς του αντιπάλους, λένε τα ίδια «γαλάζια» στελέχη, κλιμακώνοντας μάλιστα την επίθεσή τους, αφού εκτιμούν πως «δεν είχαμε μόνο ένα παραδικαστικό κύκλωμα ούτε μόνο κάποιους επίορκους κρατικούς λειτουργούς, αλλά μια εγκληματική οργάνωση που με τη δράση και τις μεθόδους της απειλούσαν ευθέως το δημοκρατικό πολίτευμα».

Ο Παππάς και οι… αποστάσεις του Παπαγγελόπουλου

Δεν πέρασε, εξάλλου, απαρατήρητο στο κυβερνητικό στρατόπεδο το γεγονός ότι ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος για δεύτερη φορά εμφανίστηκε να παίρνει αποστάσεις με όσα είπε στην Προανακριτική Επιτροπή από τον κ. Παππά, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά την προσπάθεια στοχοποίησης της συζύγου του Κυριάκου Μητσοτάκη: «Ακούστηκε πουθενά ότι εγώ στοχοποίησα τη Μαρέβα Γκραμπόφσκι;», φέρεται να διερωτήθηκε ενώπιον των μελών της Επιτροπής ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης.

Click4more Δικηγόρος Μαρέβας Γκραμπόφσκι κατά Παππά: Απαράδεκτη στοχοποίηση της συζύγου του πρωθυπουργού (video)

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο κ. Παπαγγελόπουλος προέτρεψε τα μέλη της Επιτροπής να καλέσουν τον κ. Παππά για να μιλήσει επ’ αυτού, ενώ, την ίδια στιγμή, φέρεται να υπέπεσε σε αντιφάσεις σε ό,τι αφορά τη σχέση και τη συνάντησή του με τον Αντώνη Σαμαρά.

Η διάταξη για τα ηχογραφημένα

Αξίζει, τέλος, να σημειωθεί το εξής: η διάταξη για τη σύννομη χρήση της ηχογραφημένης συνομιλίας ενώπιον της Προανακριτικής Επιτροπής από τον κ. Μιωνή είχε θεσπιστεί για πρώτη φορά το 2015 επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, καθώς στόχος τότε ήταν να αξιοποιηθεί η λίστα Λαγκάρντ. Με τις αλλαγές, ωστόσο, που ψηφίστηκαν στον Ποινικό Κώδικα παραμονές των εκλογών του 2019, η διάταξη αυτή καταργήθηκε.

Μάλιστα, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είχε τότε κατηγορηθεί πως φέρνει… νύχτα τις αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα, μολονότι η νομοπαρασκευαστική επιτροπή που είχε συσταθεί είχε διακομματική απήχηση, αλλά η έγκριση των αλλαγών από τη Βουλή κάθε άλλο παρά διακομματική ήταν, λόγω προεκλογικής περιόδου.

Η διάταξη λοιπόν επανήλθε το Νοέμβριο του 2019 από την κυβέρνηση της ΝΔ, μαζί με σωρεία άλλων διατάξεων του Ποινικού Κώδικα που επανήλθαν στην αρχική τους μορφή, πριν από τις αλλαγές που έκανε προεκλογικά ο ΣΥΡΙΖΑ. Κάθε άλλο, δηλαδή, παρά για… παρακράτος πρόκειται ή για μεθοδεύσεις εκ μέρους της ΝΔ, σύμφωνα με τα στελέχη της, απαντώντας στις σχετικές διαρροές από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις