Τρίτη, 16 Απρ.
21oC Αθήνα

Μετωπική για την οικονομία στη Βουλή

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Για τις 11:00 το πρωί έχει οριστεί η προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή για την οικονομία μετά από αίτημα του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη.

Στην επιστολή που είχε αποστείλει ο πρόεδρος της Ν.Δ. προς τον πρόεδρο της Βουλής, Νικο Βούτση την επομένη της συνεδρίασης του Eurogroup ο κ. Μητσοτάκης σημείωνε ότι «η δεύτερη αξιολόγηση του προγράμματος έκλεισε με 16 μήνες καθυστέρηση, γεγονός που προκάλεσε μεγάλο κόστος στους Έλληνες πολίτες και την οικονομία». Ανέφερε ακόμη ότι «η κυβέρνηση οδήγησε τη χώρα σε πολυετή λιτότητα» και ζητούσε τη διεξαγωγή προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή «για να μάθει ο ελληνικός λαός την αλήθεια».

Σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό «Epsilon» ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υποστήριξε ότι η κριτική της αντιπολίτευσης ότι δεν πήρε τίποτα η κυβέρνηση, είναι «μια φάση πίσω» και ότι τα κόμματα της αντιπολίτευσης θέλουν να αποφύγουν τη συζήτηση, γιατί το αίτημα για τη συζήτηση είχε γίνει αμέσως μετά το Eurogroup και από τότε έχουν μεσολαβήσει πάρα πολλά.

Χαρακτήρισε επίσης ανακριβή και ψευδή τον ισχυρισμό της Ν.Δ. ότι τα μέτρα που ζητούσε το ΔΝΤ προέκυψαν επειδή καθυστέρησε η διαπραγμάτευση. «Η απαίτηση του ΔΝΤ για τα μέτρα προκάλεσε την καθυστέρηση» αντέτεινε ο κ. Τζανακόπουλος.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε