Πολιτική

“Μετωπική” κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης για την κατάθεση Αγγελή

Σφοδρή πολιτική αντιπαράθεση ξέσπασε ανάμεσα στην κυβέρνηση και την αξιωματική αντιπολίτευση με αφορμή την κατάθεση του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ιωάννη Αγγελή στην κοινοβουλευτική επιτροπή που διερευνά την υπόθεση Παπαγγελόπουλου.

Σύμφωνα με πηγές της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, “στις δεκάδες αναφορές στον Άρειο Πάγο, στις δύο καταθέσεις στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου και στις πολύωρες καταθέσεις του για τρεις ημέρες στην Προανακριτική Επιτροπή όπου απάντησε σε δεκάδες ερωτήματα των μελών της ο κ. Αγγελής “ξέχασε” να αναφέρει τα περί στημένων προφυλακίσεων (!) ενός πρώην πρωθυπουργού και δύο πρώην υπουργών παραμονές των εκλογών. Η νέα του αποστολή διανθισμένη με εξωφρενικά μυθεύματα μήπως και ξεχαστεί το κυβερνητικό φιάσκο δεν πείθει δυστυχώς για αυτούς κανέναν”.

Click4more: Βόμβες αντιεισαγγελέα Αγγελή – Υπήρχε σχέδιο για να μπουν στην φυλακή Σαμαράς, Γεωργιάδης και Λοβέρδος!

Πηγές της ΝΔ, απαντώντας σε πηγές του ΣΥΡΙΖΑ, αναφέρουν τα εξής:

“Οι πηγές του ΣΥΡΙΖΑ έχουν τη μύγα και μυγιάζονται… Τελευταίο ‘τσίμπημα’ οι πληροφορίες από τη νέα κατάθεση Αγγελή. Όλα όσα συγκλονιστικά καταγγέλλονται παραπέμπουν σε ένα παρακράτος που εκτελούσε ένα οργανωμένο σχέδιο για την πολιτική εξόντωση των αντιπάλων του ΣΥΡΙΖΑ.

Οι Θεσμοί της Δημοκρατίας όμως είναι πιο ισχυροί. Και κάθε μέρα φωτίζουν πτυχές αυτής της σκοτεινής υπόθεσης”, καταλήγουν οι πηγές της οδού Πειραιώς.

“Fake News Τσίπρα εχθές στη Βουλή”

Εξάλλου, σε ανακοίνωση που εξέδωσε το βράδυ της Παρασκευής (31.1.2020) η Νέα Δημοκρατία επιτίθεται εκ νέου στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, και με αφορμή την ομιλία του τη χθεσινή (σ.σ. 30.1.2020) ομιλία του στη Βουλή, κάνει λόγο για Fake News.

Διαβάστε ολόκληρη την ανακοίνωση της ΝΔ:

Εχθές στη Βουλή ο κ. Τσίπρας, προσπαθώντας να εργαλειοποιήσει τα εθνικά θέματα για να κρύψει τη νέα του κωλοτούμπα, να μην υπερψηφίσει τον νόμο που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ προετοίμασε για την αμυντική συμφωνία Ελλάδας – ΗΠΑ, κατέφυγε για μια ακόμη φορά στην παραγωγή fake news:

Στη δευτερολογία του μετέφερε υποτίθεται τα λόγια του συμβούλου του κ. Τραμπ κ. Ρόμπερτ Ο’ Μπράιαν στην Καθημερινή (19/1/2019):

“Να μην είναι η Ελλάδα τόσο επιθετική με την Τουρκία, διότι μας προξενεί προβλήματα διότι σπρώχνει τη σημαντική αυτή χώρα εκτός του ΝΑΤΟ”.

Στην τριτολογία του προσπαθώντας να επιβεβαιώσει την ορθότητα και την ακρίβεια της πρωτολογίας του, ο κ. Τσίπρας διάβασε δήθεν τα λόγια του κ. Ο’ Μπράιαν από την Καθημερινή (19/1/2019):

“Οι ΗΠΑ ενθαρρύνουν την Ελλάδα να διαχειρισθεί τις σχέσεις της με την Άγκυρα με τρόπο που δεν θα πλήξει τη σημαντική συμμαχία μας με αυτής στο ΝΑΤΟ”.

Τελικά αυτό που είπε ο κ. Ρόμπερτ Ο’ Μπράιαν φυσικά δεν ήταν ούτε αυτό που του απέδωσε ο κ. Τσίπρας στη δευτερολογία του, ούτε αυτό που μετέφερε δήθεν αυτολεξί στην τριτολογία του:

“Οι ΗΠΑ ενθαρρύνουν την Ελλάδα να διαχειρισθεί τις σχέσεις της με την Άγκυρα με τρόπο που δεν θα πλήξει τη σημαντική συμμαχία μας, το ΝΑΤΟ” (Καθημερινή 19/1/2019).

Ευτυχώς δηλαδή που ο κανονισμός της Βουλής δεν επιτρέπει “τερατολογία”…

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Νίκος Ανδρουλάκης: Αν ο λαός βγάλει το ΠΑΣΟΚ πρώτο κόμμα θα έχουμε πολιτική αλλαγή
«Η χώρα θέλει πρωθυπουργό αξιόπιστο, που σέβεται τον κόπο του λαού, που δεν εμποδίζει τη δικαιοσύνη και που δεν είναι συνεχώς φορτωμένος με σκάνδαλα ανθρώπων του στενού του περιβάλλοντος»
Ο Νίκος Ανδρουλάκης 4
ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ προτείνουν τον Κυριάκο Μητσοτάκη για μάρτυρα στην εξεταστική για τον ΟΠΕΚΕΠΕ - «Γιατί δεν ζητούν να έρθουν και οι υπόλοιποι πρωθυπουργοί;» απαντά ο Παύλος Μαρινάκης
Μετά τις λίστες που κατέθεσαν αρχικά ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε γνωστό ότι θα καταθέσει και συμπληρωματικό κατάλογο μαρτύρων καθώς εντόπισε στην λίστα του παραλείψεις σημαντικών μαρτύρων
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη Βουλή 4
Σύγκρουση Φλωρίδη – Γιαννούλη στη Βουλή: «Στον ΣΥΡΙΖΑ έχετε λατρεία προς δολοφόνους και εγκληματίες»
Αφορμή στάθηκε η ανακοίνωση του Γιώργου Φλωρίδη ότι θα επιφέρει νομοτεχνική βελτίωση στην διάταξη, με βάση την οποία απαγορεύεται υπό όρους και προϋποθέσεις η πρόσβαση κατηγορούμενων στη ποινική δικογραφία
Ο Γιώργος Φλωρίδης 2
Άδωνις Γεωργιάδης: Έξαλλος με στέλεχος του ΠΑΣΟΚ που είπε ότι το 70% μισεί τη ΝΔ – «Το “σας μισώ” σημαίνει εμφύλιος, πολιτική καταστροφή»
«Ο κ. Μαργαρίτης είπε πως μπορεί η ΝΔ να παίρνει 30% στις δημοσκοπήσεις αλλά το υπόλοιπο 70% την μισεί! Όταν λες για κάποιον ότι τον μισείς, δεν είναι πολιτικός αντίπαλος, είναι εχθρός σου»
Ο Άδωνις Γεωργιάδης στη Βουλή
20