Τρίτη, 16 Απρ.
24oC Αθήνα

Δημοσκόπηση Metron Analysis: Διψήφια η διαφορά της ΝΔ από το ΣΥΡΙΖΑ

Δημοσκόπηση Metron Analysis: Διψήφια η διαφορά της ΝΔ από το ΣΥΡΙΖΑ

Διψήφιο προβάδισμα στη Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ δίνει η δημοσκόπηση της Metron Analysis για τον Alpha ενόψει των εκλογών στις 7 Ιουλίου.
Πρώτος σε δημοτικότητα ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Αλέξη Τσίπρα να ισοβαθμεί με τον Γιάνη Βαρουφάκη.
Καταλληλότερος πρωθυπουργός και πάλι ο κανένας.
Υπέρ των πρόωρων εκλογών το 65% των ερωτηθέντων.

Διψήφια δίνει τη διαφορά ανάμεσα στη Νέα Δημοκρατία και τον ΣΥΡΙΖΑ η νέα δημοσκόπηση της Metron Analysis για λογαριασμό του Alpha.

Στην εκτίμηση ψήφου για τη δημοσκόπηση της Metron Analysis η Νέα Δημοκρατία φαίνεται να συγκεντρώνει από 37% έως 42,6% ενώ ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με ποσοστά από 27% έως 32,2%. Μια διαφορά που  φτάνει ακόμη και τις 10,2%.

Ακολουθούν το ΚΙΝΑΛ με 6,2% έως 9,2% και το ΚΚΕ με 3,6% έως 6%. Στη συνέχεια σύμφωνα με τη δημοσκόπηση ακολουθεί η Χρυσή Αυγή με 3,5% έως 5,9% και στη συνέχεια το ΜΕΡΑ 25 με 2,5% έως 4,7%. Όσον αφορά την Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου φαίνεται να συγκεντρώνει 1,6% έως 3,4%.

Διαφαίνεται αυτοδυναμία ΝΔ με 160 έδρες

Όσον αφορά τις έδρες με βάση τη δημοσκόπηση η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει 160 έδρες, ο ΣΥΡΙΖΑ 82 έδρες, το ΚΙΝΑΛ 22 έδρες, το ΚΚΕ 13 έδρες όπως και η Χρυσή Αυγή και η ΜΕΡΑ 25 με 10 έδρες.

Στην πρόθεση ψήφου χωρίς αναγωγές η Νέα Δημοκρατία έχει ποσοστό 31,2% ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ το 23,5% και ακολουθεί το ΚΙΝΑΛ με 6,1%. Στη συνέχεια το ΚΚΕ ακολουθεί με 3,8%, η Χρυσή Αυγή με 3,6% και η ΜΕΡΑ 25 με 2,8%.

 

Καταλληλότερος ο κανένας

Όσον αφορά τον καταλληλότερο πρωθυπουργό αυτός βγήκε και πάλι ο κανένας με 31% σύμφωνα με τη δημοσκόπηση ενώ ακολουθούν ο Κυριάκος Μητσοτάκης με 28% και ο Αλέξης Τσίπρας με 22%.

Δημοφιλέστερος ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Αναφορικά με την δημοφιλία των πολιτικών αρχηγών ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης είναι στην κορυφή, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, με ποσοστό 46% και ακολουθεί ο ΓΓ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας με 35%. Ο Αλέξης Τσίπρας ισοβαθμεί στην τρίτη θέση μαζί με τον Γιάνη Βαρουφάκη και τη Φώφη Γεννηματά με 34% και ακολουθεί ο Βασίλης Λεβέντης με 28%.

Κυβέρνηση συνεργασίας ζητά ο κόσμος – Υπέρ των πρόωρων εκλογών

Εξαιρετικό ενδιαφέρον προκαλούν οι απαντήσεις στη δημοσκόπηση της Metron Analysis για τον Alpha αναφορικά με τις προτιμήσεις για αυτοδύναμη κυβέρνηση ή κυβέρνηση συνεργασίας. Το 52% ζητά κυβέρνηση συνεργασίας, ενώ το 45% προτιμά αυτοδυναμία του πρώτου κόμματος.

Όσο για το αν είναι υπέρ ή κατά των πρόωρων εκλογών η συντριπτική πλειοψηφία των ερωτηθέντων είναι θετική υπέρ των πρόωρων εκλογών με 65% ενώ αρνητική έχει το 27%.

Στην παράσταση νίκης η Νέα Δημοκρατία έχει συντριπτική διαφορά με 82% (55% με μεγάλη διαφορά – 27% με μικρή διαφορά) ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ μόλις 8% (νίκη με μεγάλη διαφορά το 1% και με μικρή διαφορά το 8%).

Συσπείρωση για ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ

Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται πως συσπειρώνουν τους ψηφοφόρους τους ενόψει των εκλογών ενώ το ΚΙΝΑΛ δείχνει να κλιδωνίζεται από την πόλωση ανάμεσα στους δυο μονομάχους.

Η συσπείρωση στη Νέα Δημοκρατία φτάνει το 93,9% ενώ απώλειες 1,3% καταγράφονται προς ΣΥΡΙΖΑ – ΚΙΝΑΛ και 0,9& προς άλλο κόμμα. Συσπείρωση όμως παρουσιάζει και ο ΣΥΡΙΖΑ με 89,1% ενώ έχει απώλειες 2% στη ΝΔ και 1,1% στο ΚΚΕ καθώς και 2,1% προς άλλο κόμμα.

ΤΟ ΚΙΝΑΛ παρουσιάζει συσπείρωση 70,5% με απώλειες προς ΝΔ που φτάνουν το 13,2% και προς ΣΥΡΙΖΑ με 6,9%.

 

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις