Παρασκευή, 29 Μαρ.
16oC Αθήνα

Μετρούν και ξαναμετρούν τις ψήφους για τη Συμφωνία των Πρεσπών

Μετρούν και ξαναμετρούν τις ψήφους για τη Συμφωνία των Πρεσπών
Φωτογραφία Reuters

Αντίθετα μετράει ο χρόνος μέχρι να μπει η νέα χρονιά, η οποία αναμένεται να φέρει σοβαρές εξελίξεις στο πολιτικό σκηνικό της χώρας δεδομένου ότι είναι η απόλυτα εκλογική χρονιά. Για τον Αλέξη Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ θεωρείται καθοριστική καθώς θα στηθούν τέσσερεις κάλπες που η κάθε μία έχει την σημασία της και θα στείλει και τα μηνύματα της, ενώ σε πρώτη φάση ο πρωθυπουργός θα πρέπει να διαχειριστεί το μεγάλο θέμα της συμφωνίας των Πρεσπών.

Το Μέγαρο Μαξίμου από την επομένη της Πρωτοχρονιάς θα πρέπει να προετοιμαστεί για όλα τα πιθανά σενάρια που μπορεί να φέρει η συμφωνία των Πρεσπών. Ο ίδιος ο πρωθυπουργός γνωρίζει πολύ καλά ότι με το που θα ψηφιστεί στην Βουλή των Σκοπίων η συμφωνία αρχίζει η αντίστροφη μέτρηση για την κυβέρνησή του, αφού ο Πάνος Καμμένος έχει ξεκαθαρίσει με όλους τους τρόπους ότι θα φύγει από την κυβέρνηση εφόσον η συμφωνία έρθει στο ελληνικό κοινοβούλιο.

Από την άλλη στην κυβέρνηση μετρούν και ξαναμετρούν τις ψήφους που μπορεί να πάρει η συμφωνία των Πρεσπών, καθώς ο Αλέξης Τσίπρας επιθυμεί η συμφωνία να πάρει τουλάχιστον 151 ψήφους. Η Κατερίνα Παπακώστα, ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος, ο Σπύρος Δανέλλης θεωρούνται σίγουροι ότι θα υπερψηφίσουν την συμφωνία. Με ερωτηματικό παραμένει ακόμα η Έλενα Κουντουρά αλλά και ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος. Έτσι μοιραία ρυθμιστές της ιστορίας εμφανίζονται να είναι ο Σταύρος Θεοδωράκης, ο Σπύρος Λυκούδης και ο Γιώργος Μαυρωτάς.

Αμέσως μετά την κύρωση της συμφωνίας από την ελληνική Βουλή αναμένεται, όπως είναι  φυσικό, ο πρωθυπουργός να ανακοινώσει τον χρόνο των εκλογών που όλα δείχνουν ότι ο Μάιος είναι και ο επικρατέστερος μήνας.

Στην κυβέρνηση θεωρούν ότι οι τετραπλές κάλπες είναι υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ αφού αναμένεται να προσέλθουν στις κάλπες πολλοί ψηφοφόροι για διαφορετικούς λόγους. Με αυτό τον τρόπο θα μπορέσουν να συσπειρώσουν το εκλογικό σώμα το οποίο σήμερα εμφανίζεται να αμφιταλαντεύεται ανάμεσα στην αποχή και στην ψήφο στο κυβερνών κόμμα.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις