Πολιτική

Μέχρι 3 βουλευτές από την ομογένεια στο ψηφοδέλτιο επικρατείας – Τι αναφέρει η νομοτεχνική βελτίωση του ΥΠΕΣ

Νομοτεχνική βελτίωση αναφορικά με τις υποψηφιότητες των Ελλήνων του εξωτερικού στα ψηφοδέλτια επικρατείας, κατέθεσε ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος.

Σύμφωνα με τη νέο νομοθετική ρύθμιση που κατέθεσε ο κ. Θεοδωρικάκος στο νομοσχέδιο για τη διευκόλυνση άσκησης του εκλογικού δικαιώματος εκλογέων που βρίσκονται εκτός ελληνικής επικράτειας, δίνεται η δυνατότητα στα κόμματα να μπορούν να έχουν μέχρι τρεις υποψηφίους βουλευτές στα ψηφοδέλτια Επικρατείας τους, ενώ ένας υποχρεωτικά θα τοποθετείται στις τρεις πρώτες θέσεις των ψηφοδελτίων.

Ακόμη με άλλη νομοτεχνική αλλαγή, συγκροτείται ειδική Διακομματική Επιτροπή, στην οποία θα συμμετέχει ο υπουργός ή ο οριζόμενός του ως πρόεδρος, καθώς και ένας εκπρόσωπος από κάθε κοινοβουλευτικό κόμμα και ένας εκπρόσωπος από το Συνήγορο του Πολίτη. Αρμοδιότητα της Διακομματικής Επιτροπής είναι η εξέταση ενστάσεων επί απορριπτικών αποφάσεων.

«Προχωρήσαμε σε αυτές τις δύο σημαντικές παρεμβάσεις, παίρνοντας υπόψη τόσο τις τοποθετήσεις και τα αιτήματα των εκπροσώπων και φορέων των Ελλήνων του εξωτερικού όσο και των κομμάτων, και αντιμετωπίζουμε έτσι και ανησυχίες που εκφράστηκαν», τόνισε ο κ. Θεοδωρικάκος.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Μπακογιάννη για επιτελικό κράτος: «Δεν υπάρχουν αντάρτες στη ΝΔ, πρέπει να ακούγονται όλες οι απόψεις»
Η πρώην υπουργός μίλησε για «υγιέστατο διάλογο» μετά την επιστολή των πέντε βουλευτών της ΝΔ και τόνισε ότι «η κοινοβουλευτική λειτουργία στηρίζει την εκτελεστική εξουσία»
Ντόρα Μπακογιάννη
Καβγάς Ζωής Κωνσταντοπούλου - ΠΑΣΟΚ στη Βουλή για την πρόεδρο της ΑΠΔΠ - «Μας κοροϊδεύετε, δεν ντρέπεστε», «υπηρετείτε σχέδιο»
Η κόντρα για την πρόεδρο της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού ξεκίνησε από την Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής, συνεχίστηκε στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας και συνεχίστηκε στην Ολομέλεια
Ζωή Κωνσταντοπούλου 9