Πολιτική

Μια… ωραία ατμόσφαιρα στην ομιλία Τζανακόπουλου στην Κατερίνη – «Φασισταριό» και “πόρτα” σε δημοσιογράφο

Άκρως επεισοδιακή αποδείχθηκε η παρουσία του Δημήτρη Τζανακόπουλου στην Κατερίνη, σε εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ. Η ατμόσφαιρα «μύριζε» μπαρούτι από νωρίς.

Ο Δημήτρης Τζανακόπουλος έγινε στόχος έντονων αποδοκιμασιών, ενώ μια νεαρή γυναίκα που κατάφερε να μπει στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Κατερίνης, διέκοψε την ομιλία του, λέγοντας του «εσείς σπείρατε τη διχόνοια» και «προδότες είστε».

[read4more]

Πριν φτάσει στην εκδήλωση ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, είχε προκληθεί ξανά ένταση, όταν περίπου 250 άτομα είχαν μαζευτεί κοντά στο σημείο της συγκέντρωσης, παρουσία ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων, φώναζαν συνθήματα περί «προδοτών» αλλά και για τη Μακεδονία, διαφωνώντας με τη λύση στο Σκοπιανό. Έγιναν εννέα προληπτικές προσαγωγές.

Όσοι συγκεντρώθηκαν για να διαμαρτυρηθούν για τη Συμφωνία των Πρεσπών ήταν «φασισταριό», όπως τους αποκάλεσε ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ για την περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας Χρήστος Γιαννούλης. Ο πρώην δημοσιογράφος της ΕΡΤ3 και νυν υποψήφιος περιφερειάρχης ήταν παρών στην εκδήλωση όπου μίλησε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Παίρνοντας το λόγο, ο Χρ. Γιαννούλης αποκάλυψε το λόγο που αποδέχτηκε την πρόταση του πρωθυπουργού και προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, να είναι υποψήφιος του κόμματος στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές. «Πριν πάρω την τελική μου απόφαση, με όλο το σεβασμό στον πρωθυπουργό της χώρας που μου έκανε την τιμή να μου απευθύνει την πρόκληση και πρόσκληση αυτή, απέναντι, μπροστά στα μάτια μου, είχα την εικόνα του γιου μου. Είναι 15 χρόνων, δεν θέλω να μεγαλώσει στην Ελλάδα με όλο αυτό το φασισταριό απέξω. Δεν θέλω να μεγαλώσει σε αυτή τη χώρα», είπε.

Ένα ακόμη επεισόδιο της χθεσινής βραδιάς ήταν και η απαγόρευση να περάσει στην αίθουσα του Επιμελητηρίου της Κατερίνης η δημοσιογράφος του «Οδηγού Πιερίας και του «Ράδιο Ενημέρωση», Μαρία Νικολαΐδου. «Είστε ανεπιθύμητη διότι έχετε απειλήσει κόσμο και κοσμάκη» της είπε ένας άνδρας που της απαγόρευσε την είσοδο στην αίθουσα. Η ίδια φυσικά εκνευρίστηκε από το γεγονός πως της απαγορεύτηκε η είσοδος. «Αν έχω απειλήσει να μου κάνετε μήνυση», του είπε.

Μιλώντας σε άλλους δημοσιογράφους που ήταν στο σημείο και μοιραία απόρησαν γιατί της απαγορεύτηκε η είσοδος, η δημοσιογράφος απέδωσε την… «πόρτα» στο γεγονός πως «γιατί δεν τους κανακεύω, γιατί δεν είμαι υπέρ τους, γι’ αυτό είμαι ανεπιθύμητη. Τους κυρίους τους ενοχλεί γιατί δεν τους χαϊδεύω», είπε. Υποστήριξε δε ότι ενώ είχε ανακοινωθεί ότι η συγκέντρωση θα ήταν ανοιχτή, είχε το δικαίωμα να μπει στην αίθουσα του Επιμελητηρίου.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Αλέξης Τσίπρας: Εμείς θα πάρουμε ξανά το πρωτάθλημα όταν θα έχουμε στέρεο, εναλλακτικό σχέδιο διακυβέρνησης
«Αναγκαία η επανίδρυση της προοδευτικής παράταξης, διότι καμία από τις υπάρχουσες δυνάμεις του προοδευτικού δημοκρατικού χώρου δεν μπορεί, ανεξαρτήτως από το αν θέλουν»
Αλέξης Τσίπρας 28
Μητσοτάκης για επιστολική ψήφο: Από τις επόμενες εκλογές οι Έλληνες του εξωτερικού θα ψηφίζουν από τον τόπο κατοικίας τους
Με βίντεο στα social media, ο πρωθυπουργός παρουσιάζει την αλλαγή στο εκλογικό πλαίσιο, υπογραμμίζοντας ότι η νέα ρύθμιση διευκολύνει τη συμμετοχή των Ελλήνων της διασποράς χωρίς μετακινήσεις και πολύωρα ταξίδια
Μητσοτάκης, επιστολική ψήφος
Επαναπατρισμός Ελλήνων από τη Μέση Ανατολή: Στη Μονάδα Διαχείρισης Κρίσεων του ΥΠΕΞ ο Γεραπετρίτης για τον συντονισμό των επιχειρήσεων
Περίπου 2.500 αιτήματα έχουν υποβληθεί έως τώρα, 315 Ελληνες έχουν ήδη επιστρέψει με ασφάλεια, ενώ για το Σάββατο (07.03.2026) έχει προγραμματιστεί ειδική πτήση της Emirates από το Ντουμπάι προς την Αθήνα
Γιώργος Γεραπετρίτης
Νικήτας Κακλαμάνης για τις φωτογραφίες της Καισαριανής: Μνημείο της νεότερης ιστορίας και οδηγός συλλογικής μνήμης
Ο πρόεδρος της Βουλής εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι η έκθεση του πολύτιμου αυτού υλικού από το υπουργείο Πολιτισμού θα γίνει με τον καλύτερο δυνατό σχεδιασμό
Φωτογραφίες 200 της Καισαριανής
Ανδρουλάκης: Η Κύπρος να στηριχτεί από όλη την Ευρώπη, λάθος η απόλυτη κάθετη ταύτιση του Μητσοτάκη με τον Νετανιάχου
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ζητεί στήριξη της Λευκωσία από το σύνολο της ΕΕ, απορρίπτει την επίθεση ΗΠΑ και Ισραήλ στο Ιράν και ασκεί σφοδρή κριτική στον πρωθυπουργό
Οι φρεγάτες «Ψαρά» και «Κίμων» πλέουν ανοιχτά της Λεμεσού, στην Κύπρο
Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη με τον πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς για τη Μέση Ανατολή
Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε την ανάγκη να αποτραπεί περαιτέρω κλιμάκωση, εξέφρασε ανησυχία για την κατάσταση στη Δυτική Όχθη και έθεσε την ανάγκη να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη ροή ανθρωπιστικής βοήθειας προς τη Γάζα
Μητσοτάκης και Μαχμούντ Αμπάς