Τρίτη, 30 Απρ.
16oC Αθήνα

Μην πλένεις τον Σόιμπλε. Το σαπούνι σου χαλάς…

Μην πλένεις τον Σόιμπλε. Το σαπούνι σου χαλάς…

Τον Σόιμπλε όσο κι΄ αν τον …πλένεις το σαπούνι σου χαλάς. Ο άνθρωπος είναι αγύριστο και ακόμα χειρότερα, αγύριστο γερμανικό κεφάλι που με τίποτα δεν μπορεί να αποδεχτεί ότι εκτός από τη δική του καταστροφική συνταγή υπάρχουν κι΄ άλλες.

Γι΄ αυτό ξαναμιλάει πάλι για το Grexit ως τη μοναδική συνταγή που θα σώσει την Ελλάδα. Ούτε βαλτός από τον …Λαφαζάνη να ήταν.

Ο άνθρωπος είναι τόσο κολλημένος που αν του έθετες το πρόβλημα μιας αμερικάνικης πολιτείας, λιγότερο ανταγωνιστικής από τη Νέα Υόρκη, θα πρότεινε να βγει για λίγο από το… δολάριο και να επανέλθει.

Οι Αμερικανοί, όμως, βρίσκουν άλλες απλές λύσεις. Δίνουν τη δυνατότητα στην πολιτεία να ανακάμψει με ενίσχυση, επενδύσεις και δεν την καταδικάζουν με τη λιτότητα και την εσωτερική υποτίμηση.

Αλλά είπαμε οι Γερμανοί και ιδιαίτερα ο Σόιμπλε δεν ενδιαφέρονται για την Ευρώπη, αλλά για το πώς θα ηγεμονεύουν, θα εξουσιάζουν και θα αρμέγουν τις άλλες χώρες της Ευρώπης, πράγμα που έκαναν κατά κόρον στην κρίση, όπως δείχνουν τα θηριώδη πλεονάσματα και τα αρνητικά επιτόκια δανεισμού.

Να δώσουν ένα μέρος αυτών για να αναπτυχθούν άλλες περιοχές της Ευρώπης, όπως απαιτεί μία πραγματική και γνήσια οικονομική ένωση χωρών, ούτε που το σκέπτονται. Γι΄ αυτό και αν δεν τους συγκρατήσουν οι Ευρωπαίοι δεν αποκλείεται να τα τινάξουν όλα στην αέρα, όπως φανερώνει η ευρωπαϊκή ιστορία.

Βόλφγκανγκ αρκετά μας κούρασες. Επιτέλους πάρε το …κουβαδάκι της λιτότητας και του Grexit και πήγαινε να παίξεις σε άλλη παραλία.
 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε