Πολιτική

Μηνιαίο επίδομα από 200 έως 600 ευρώ για τους γιατρούς σε άγονες περιοχές – Η ανάρτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Τη θέσπιση νέου επιδόματος για την προσέλκυση γιατρών σε προβληματικές ή άγονες περιοχές ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά την Κοινή Υπουργική Απόφαση που υπέγραψαν σήμερα ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης και ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας Κωστής Χατζηδάκης.

«Σε δύο μέρες θα βρεθώ στο βήμα της ΔΕΘ, όπου θα έχω την ευκαιρία να παρουσιάσω συγκεκριμένα μέτρα και πολιτικές που θα ακολουθήσουμε το επόμενο διάστημα. Θέλω, όμως, σήμερα να αναφερθώ ξεχωριστά σε κάτι πολύ σημαντικό που έχει να κάνει με την επιβεβλημένη στήριξη των ιατρών του ΕΣΥ», τονίζει σε ανάρτησή του στο Facebook ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης για το νέο επίδομα στους γιατρούς.

«Με Κοινή Υπουργική Απόφαση που υπογράφηκε σήμερα, καθιερώνουμε επιπλέον οικονομικό κίνητρο για την προσέλκυση και παραμονή ιατρών σε προβληματικές ή άγονες περιοχές. Το νέο αυτό επίδομα, ανάλογα και με την κατηγορία της περιοχής που θα ασκεί υπηρεσία ο ιατρός, ξεκινά από τα 200 ευρώ και για συγκεκριμένες ειδικότητες μπορεί να φτάσει έως τα 600 ευρώ μηνιαίως», υπογραμμίζει.

«Έχω πει πολλές φορές -και δεν θα κουραστώ να το λέω- ότι η στήριξη του ΕΣΥ είναι για εμάς πρώτη προτεραιότητα. Έχουμε να αντιμετωπίσουμε παθογένειες χρόνων. Όμως δεν θα σταματήσουμε να προσπαθούμε για ένα καλύτερο ΕΣΥ, αντάξιο των προσδοκιών όλων των πολιτών», επισημαίνει.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Ευρωπαϊκό μοντέλο και στις διατακτικές σίτισης, ζητά το ΠΑΣΟΚ
Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ τονίζουν ότι η μηνιαία παροχή σίτισης στην Ευρώπη αντιστοιχεί μεσοσταθμικά στο 20% του κατώτατου μισθού, ενώ στην Ελλάδα περιορίζεται στο 12%-13%, κατατάσσοντας τη χώρα στην τελευταία θέση
ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ
Νέο επεισόδιο στην κόντρα Λατινοπούλου - Παϊτέρη: Η πρόεδρος της Φωνής Λογικής θυμήθηκε την ερώτηση του στον Τσακνή «αν είναι γύφτος»
Η κόντρα που ξεκίνησε από τηλεοπτικό πάνελ μεταφέρεται στα social media, με την πρόεδρο της Φωνής Λογικής να ανασύρει παλαιότερη συνέντευξη του τραγουδιστή
Παϊτέρης και Λατινοπούλου 5
Μητσοτάκης από Βρυξέλλες: «Οι τιμές της βενζίνης και του ντίζελ έχουν ήδη υποχωρήσει, παρακολουθούμε στενά την αγορά»
Ο πρωθυπουργός άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο ελληνικής συμμετοχής σε διεθνή αποστολή για τα Στενά του Ορμούζ και αποκάλυψε προχωρημένες συζητήσεις με την Ουκρανία για drones
Κυριάκος Μητσοτάκης 85