Πολιτική

Μήνυμα ενότητας έστειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας από τη Ζαγορά του Πηλίου

Μήνυμα εθνικής ενότητας και ομοψυχίας έστειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, από τη Ζαγορά του Πηλίου, επισκεπτόμενος την ιστορική κωμόπολη με αφορμή τις επετειακές εκδηλώσεις για τα 100 χρόνια από την ίδρυση του Αγροτικού Συνεταιρισμού Μήλου «Ζαγορίν».

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ξεναγηθείς στην ιστορική Βιβλιοθήκη της Ζαγοράς είπε ότι «Ο χώρος είναι ένα λίκνο του Ελληνικού Διαφωτισμού, που αποδεικνύει την διαχρονικότητα του ελληνικού πνεύματος. Σ΄αυτόν τον χώρο, χάρη στην ευλογημένη σκέψη του Ρήγα Φερραίου, του Ανθιμου Γαζή, του Γρηγορίου Κωνσταντά, του Φιλίππου Ιωάννου και όσων άλλων σπουδαίων Ελλήνων που σπούδασαν και δίδαξαν σ’ αυτόν τον χώρο, ενισχύθηκε η ελληνικότητά του και είναι χρέος μας να έχουμε ανάλογο μέλλον ως λαός, ειδικά στις σημερινές δύσκολες συνθήκες».
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας υπενθύμισε ότι «είναι γνωστό ότι εμείς οι Έλληνες όταν είμαστε ενωμένοι, ξεπερνούμε τις δυσκολίες. Είναι πολλά περισσότερα αυτά που μας ενώνουν, από αυτά που μας χωρίζουν».
Ο κ.Παυλόπουλος αναφέρθηκε και στο σημαντικό ρόλο της Ορθοδοξίας και της Εκκλησίας διαχρονικά αντιφωνώντας το Μητροπολίτη Δημητριάδος Ιγνάτιο.
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έφτασε στη Ζαγορά του Πηλίου με ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας στις δέκα και μισή το πρωί και τον υποδέχτηκαν η Υφυπουργός Υποδομών- Μεταφορών και Δικτύων Μαρίνα Χρυσοβελώνη, ο πρόεδρος της ΕΝΠΕ και περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κων. Αγοραστός και ο δήμαρχος Ζαγοράς-Μουρεσίου Πατής Κουτσάφτης ενώ τιμές απέδιδαν αγήματα και η μπάντα της 1ης Στρατιάς. Κάτοικοι αλλά και τουρίστες υποδέχτηκαν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας με χειροκροτήματα και επιφωνήματα.
Στη Δοξολογία στον ιστορικό ναό του Αγίου Γεωργίου της Ζαγοράς ο Μητροπολίτης Δημητριάδος Ιγνάτιος χάρισε στον κ. Παυλόπουλο την εικόνα του Οσίου μάρτυρος Τριαντάφυλλου, τοπικού αγίου, που θεωρείται προστάτης της περιοχής και τον χρυσό σταυρό της Μητροπόλεως Δημητριάδος.
Το μεσημέρι στο δημαρχείο Ζαγοράς ο κ. Παυλόπουλος ανακηρύχθηκε επίτιμος δημότης Ζαγοράς- Μουρεσίου παρουσία των πολιτικών, θρησκευτικών και στρατιωτικών αρχών της περιοχής.
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξέφρασε το θαυμασμό του για τον αγροτικό συνεταιρισμό «Ζαγορίν» και την θαυμάσια 100ετή πορεία του με τα εκλεκτά προϊόντα και ευχήθηκε αυτή η πετυχημένη ανάπτυξη να αποτελέσει πρότυπο συνεισφέροντας στην εθνική και τοπική οικονομία.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Η ΕΛ.Α.Σ. ανοίγει στεγαστικό μέτωπο με την κυβέρνηση για την «μαύρη τρύπα» των 14.000 σπιτιών
Μόλις 9.000 Βεβαιώσεις Επιλεξιμότητας λίγο πριν κλείσει η πλατφόρμα - Για «χάσμα» ανάμεσα στις εξαγγελίες και στο πραγματικό αποτέλεσμα μιλά η αντιπολίτευση, ζητώντας παράταση και πλήρη δημοσιοποίηση των στοιχείων
Ακίνητα
Η Τουρκία προκαλεί ξανά: Επαναφέρει τα περί «γκρίζων ζωνών» στο Αιγαίο με αφορμή τα ελληνικά πάρκα ΑΠΕ
Η Αγκυρα υποστηρίζει ότι οι αποφάσεις της Αθήνας δεν παράγουν έννομα αποτελέσματα για την ίδια - Η αναφορά Κετσελί σε «γεωγραφικούς σχηματισμούς» των οποίων η κυριαρχία, κατά την γείτονα, δεν έχει μεταβιβαστεί στη χώρα μας
Αιγαίο 90
Αντώνης Σαμαράς για Γιώργο Λουλουδάκη: «Άνθρωπος ακέραιος, κάτι παραπάνω από συνεργάτης» – «Αντίο, αδελφέ»
Ο πρώην πρωθυπουργός αποχαιρέτησε ένα από τα παλαιότερα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, κάνοντας λόγο για «γνήσιο, αυθεντικό και ακαταπόνητο αγωνιστή της Παράταξης»
Αντώνης Σαμαράς