Σάββατο, 4 Μαΐ
16oC Αθήνα

Μήνυμα Μητσοτάκη πριν την άφιξη Τσαβούσογλου: Ουσιαστική προσέγγιση μόνο χωρίς προκλήσεις και ακραία ρητορική

Μήνυμα Μητσοτάκη πριν την άφιξη Τσαβούσογλου: Ουσιαστική προσέγγιση  μόνο χωρίς προκλήσεις και ακραία ρητορική

Μήνυμα στην Τουρκία έστειλε ο πρωθυπουργός μέσω των κοινών δηλώσεων που έκανε με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μεταξύ άλλων είπε ότι από τις συζητήσεις με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου «δεν έλειψαν τα θέματα που αφορούν στην Τουρκία», για να εξηγήσει πως «Ο μόνος τρόπος να υπάρξει ουσιαστική προσέγγιση με την Άγκυρα είναι να τερματιστούν οι προκλήσεις, οι παράνομες κινήσεις και η επιθετική ρητορική. Αυτό είναι το κλίμα που θα οδηγήσει σε ένα διάλογο για το ζήτημα των θαλασσίων ζωνών».

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου έκανε αναφορά στο Πιστοποιητικό covid-19, τονίζοντας ότι ήταν κι ο ίδιος από τους πρώτους που το είδαν πριν από μερικούς μήνες κι «από τότε είχαμε συζητήσει πώς θα μπορέσουμε να ξαναβρούμε αυτό το οποίο είναι το θεμέλιο του ευρωπαϊκού κεκτημένου δηλαδή την ελεύθερη μετακίνηση».

Υπογράμμισε την ιδιαίτερη σημασία του για τουριστικές χώρες όπως η Ελλάδα και εξέφρασε τη χαρά του που βρέθηκε στη σημερινή παρουσίασή του.

Ακολούθως τόνισε ότι το πώς θα ενισχύσουμε την οικονομία μας είναι το δεύτερο μεγάλο ζήτημα, το πώς δηλαδή θα έχουμε μεγαλύτερη ευημερία αλλά και μεγαλύτερη κοινωνική συνοχή. Αναφέρθηκε στην «ιστορική απόφαση για το κοινοτικό οικοδόμημα», την απόφαση του περυσινού Ιουλίου για τη διάθεση 540 εκατομμυρίων ευρώ για την ανάκαμψη μετά την covid.

«Όλες οι χώρες αποφάσισαν στη διάσκεψη κορυφής τα νομικά εργαλεία τα οποία θα επιτρέψουν αυτή τη νέα ανάκαμψη και τη νέα ευημερία», επεσήμανε και πρόσθεσε πως «θα εργαστούμε για να γίνουν πραγματικότητα αυτές οι νέες μεταρρυθμίσεις, που είναι απαραίτητες ώστε να έχουμε τη δυνατότητα για περισσότερη οικονομική ανάκαμψη αλλά και ψηφιακή ανάκαμψη που είναι πραγματικά μια πολύ σημαντική ατζέντα».

Δείτε τις δηλώσεις 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις