Πολιτική

Μήνυμα Μητσοτάκη προς Ισπανία για πιστοποιητικό εμβολιασμού

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Την ανάγκη να υιοθετηθεί η πρόταση για του για πιστοποιητικό εμβολιασμού στους πολίτες της Ε.Ε. αλλά και τρίτων χωρών, διεμήνυσε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην Ισπανική Κυβέρνηση, κι ενώ την ίδια ώρα η Ελλάδα, μετά το Ισραήλ, προχωρά σε συζητήσεις για διμερή συμφωνία και με το Ηνωμένο Βασίλειο.

Μιλώντας σήμερα σε διαδικτυακή συζήτηση που διοργανώνει το Nueva Economica Forum της Ισπανίας, και στην οποία μετείχαν ο Πρόεδρος του Λαϊκού Κόμματος της Ισπανίας Pablo Casado και ο Γραμματέας του Ευρωπαικού Λαικού Κόμματος Antonio Lopez – Isturiz, o Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε πως το πιστοποιητικό εμβολιασμού είναι μια απλή ιδέα, η οποία θα διευκολύνει τους ταξιδιώτες, καθώς θα απαλλάσσονται από γραφειοκρατικές διαδικασίες (διαγνωστικό τεστ)  και δεν θα μπαίνουν σε προληπτική καραντίνα στην χώρα που θα επισκέπτονται.  Παράλληλα εκτίμησε ότι αν η Ε.Ε. δεν υιοθετήσει την πρόταση, κράτη θα επιδιώξουν διμερείς συμφωνίες, ενώ δήλωσε αισιόδοξος ότι η φετινή τουριστική σεζόν θα είναι καλύτερη από την περσινή.

Σε προχωρημένο επίπεδο είναι οι συζητήσεις με το Ηνωμένο Βασίλειο για πιστοποιητικό εμβολιασμού

Ενόψει της τουριστικής περιόδου βρίσκονται σε εξέλιξη τεχνικές συζητήσεις μεταξύ Ελλήνων και Βρετανών αξιωματούχων, με την Αθήνα να «ποντάρει» πολλά σε μία συμφωνία για πιστοποιητικό εμβολιασμού, καθώς το Ηνωμένο Βασίλειο αποτελεί μια από τις χώρες που στηρίζουν σημαντικά τον ελληνικό τουρισμό. Κάθε χρόνο επισκέπτονται την Ελλάδα περίπου 4 εκατ. Βρετανοί τουρίστες.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Το ΠΑΣΟΚ «ποντάρει» στην πρόταση για τετραήμερη εργασία και ο Ανδρουλάκης ετοιμάζει σχετικό βίντεο στο TikTok
Στην Χαριλάου Τρικούπη μάλιστα, έχουν εντοπίσει επιχειρήσεις που έχουν εσωτερικά αρχίσει να εφαρμόζουν τέτοιες τακτικές και θα επιχειρήσουν να έρθουν σε επαφή μαζί τους το αμέσως προσεχές διάστημα
Νίκος Ανδρουλάκης
ΚΟ ΝΔ: Η απάντηση Μητσοτακη για εκλογές, η ρελάνς με τα ψηφοδέλτια, οι αιχμές και το «τσάμικο» – Όλο το παρασκήνιο
Με στόχο η «γαλάζια» παράταξη να εκπέμψει μήνυμα ενότητας και όχι «μίζερης εσωστρέφειας», ο πρωθυπουργός κάλεσε τους βουλευτές σε ειλικρινή διάλογο, θέτοντας όμως σαφή όρια
Κυριάκος Μητσοτάκης