Πολιτική

Μήνυμα Μητσοτάκη προς Ισπανία για πιστοποιητικό εμβολιασμού

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Την ανάγκη να υιοθετηθεί η πρόταση για του για πιστοποιητικό εμβολιασμού στους πολίτες της Ε.Ε. αλλά και τρίτων χωρών, διεμήνυσε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην Ισπανική Κυβέρνηση, κι ενώ την ίδια ώρα η Ελλάδα, μετά το Ισραήλ, προχωρά σε συζητήσεις για διμερή συμφωνία και με το Ηνωμένο Βασίλειο.

Μιλώντας σήμερα σε διαδικτυακή συζήτηση που διοργανώνει το Nueva Economica Forum της Ισπανίας, και στην οποία μετείχαν ο Πρόεδρος του Λαϊκού Κόμματος της Ισπανίας Pablo Casado και ο Γραμματέας του Ευρωπαικού Λαικού Κόμματος Antonio Lopez – Isturiz, o Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε πως το πιστοποιητικό εμβολιασμού είναι μια απλή ιδέα, η οποία θα διευκολύνει τους ταξιδιώτες, καθώς θα απαλλάσσονται από γραφειοκρατικές διαδικασίες (διαγνωστικό τεστ)  και δεν θα μπαίνουν σε προληπτική καραντίνα στην χώρα που θα επισκέπτονται.  Παράλληλα εκτίμησε ότι αν η Ε.Ε. δεν υιοθετήσει την πρόταση, κράτη θα επιδιώξουν διμερείς συμφωνίες, ενώ δήλωσε αισιόδοξος ότι η φετινή τουριστική σεζόν θα είναι καλύτερη από την περσινή.

Σε προχωρημένο επίπεδο είναι οι συζητήσεις με το Ηνωμένο Βασίλειο για πιστοποιητικό εμβολιασμού

Ενόψει της τουριστικής περιόδου βρίσκονται σε εξέλιξη τεχνικές συζητήσεις μεταξύ Ελλήνων και Βρετανών αξιωματούχων, με την Αθήνα να «ποντάρει» πολλά σε μία συμφωνία για πιστοποιητικό εμβολιασμού, καθώς το Ηνωμένο Βασίλειο αποτελεί μια από τις χώρες που στηρίζουν σημαντικά τον ελληνικό τουρισμό. Κάθε χρόνο επισκέπτονται την Ελλάδα περίπου 4 εκατ. Βρετανοί τουρίστες.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Βγήκαν ξανά τα μαχαίρια στην Ελπίδα για τη Δημοκρατία: Καρυστιανού, Γρατσία και Γαλανός μετέτρεψαν το κίνημα σε φοβικό αρχηγικό κόμμα
Μετά το μπαράζ αποχωρήσεων, πρώην στελέχη του Γραφείου Τύπου καταγγέλλουν «αυλικούς», «μυστικοσυμβούλους» και παρασκηνιακές παρεμβάσεις - Απειλούν με δημοσιοποίηση πρακτικών
Μαρία Καρυστιανού 11
ΕΛΑΣ: «Πλήγμα για την ελληνική εξωτερική πολιτική» η αμυντική συμφωνία Τουρκίας, Σαουδικής Αραβίας, Πακιστάν
Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση Μητσοτάκη για τους ελληνικούς Patriot στη Σαουδική Αραβία - «Τι λέει τώρα η κυβέρνηση;» ρωτά ο Τομέας Εξωτερικής Πολιτικής - Στο στόχαστρο η εγκατάλειψη, όπως υποστηρίζει, της «ενεργητικής και πολυδιάστατης εξωτερικής πολιτικής»
Αμυντική συμφωνία Τουρκίας, Σαουδικής Αραβίας, Πακιστάν 15
Πυρά ΠΑΣΟΚ κατά της κυβέρνησης μετά την απόφαση του Αρείου Πάγου για τις υποκλοπές: «Ένα αόρατο χέρι δεν θέλει τη διαλεύκανση»
Τσουκαλάς και Λιακούλη ανεβάζουν τους τόνους και μιλούν για αναπάντητα ερωτήματα, συσκότιση και κλονισμό της εμπιστοσύνης στους θεσμούς
ΠΑΣΟΚ, γραφεία 16