Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

Μήνυμα Μητσοτάκη προς Ισπανία για πιστοποιητικό εμβολιασμού

Μήνυμα Μητσοτάκη προς Ισπανία για πιστοποιητικό εμβολιασμού

Την ανάγκη να υιοθετηθεί η πρόταση για του για πιστοποιητικό εμβολιασμού στους πολίτες της Ε.Ε. αλλά και τρίτων χωρών, διεμήνυσε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην Ισπανική Κυβέρνηση, κι ενώ την ίδια ώρα η Ελλάδα, μετά το Ισραήλ, προχωρά σε συζητήσεις για διμερή συμφωνία και με το Ηνωμένο Βασίλειο.

Μιλώντας σήμερα σε διαδικτυακή συζήτηση που διοργανώνει το Nueva Economica Forum της Ισπανίας, και στην οποία μετείχαν ο Πρόεδρος του Λαϊκού Κόμματος της Ισπανίας Pablo Casado και ο Γραμματέας του Ευρωπαικού Λαικού Κόμματος Antonio Lopez – Isturiz, o Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε πως το πιστοποιητικό εμβολιασμού είναι μια απλή ιδέα, η οποία θα διευκολύνει τους ταξιδιώτες, καθώς θα απαλλάσσονται από γραφειοκρατικές διαδικασίες (διαγνωστικό τεστ)  και δεν θα μπαίνουν σε προληπτική καραντίνα στην χώρα που θα επισκέπτονται.  Παράλληλα εκτίμησε ότι αν η Ε.Ε. δεν υιοθετήσει την πρόταση, κράτη θα επιδιώξουν διμερείς συμφωνίες, ενώ δήλωσε αισιόδοξος ότι η φετινή τουριστική σεζόν θα είναι καλύτερη από την περσινή.

Σε προχωρημένο επίπεδο είναι οι συζητήσεις με το Ηνωμένο Βασίλειο για πιστοποιητικό εμβολιασμού

Ενόψει της τουριστικής περιόδου βρίσκονται σε εξέλιξη τεχνικές συζητήσεις μεταξύ Ελλήνων και Βρετανών αξιωματούχων, με την Αθήνα να «ποντάρει» πολλά σε μία συμφωνία για πιστοποιητικό εμβολιασμού, καθώς το Ηνωμένο Βασίλειο αποτελεί μια από τις χώρες που στηρίζουν σημαντικά τον ελληνικό τουρισμό. Κάθε χρόνο επισκέπτονται την Ελλάδα περίπου 4 εκατ. Βρετανοί τουρίστες.

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις