Πολιτική

Μήνυμα Πάιατ στην Τουρκία: όλα τα ελληνικά νησιά έχουν δικαίωμα ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδας

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Όλα τα ελληνικά νησιά, ανεξάρτητα από το μέγεθός τους, έχουν δικαίωμα στην οριοθέτηση ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδας. Αυτό το, ξεκάθαρο, μήνυμα έστειλε στην Τουρκία ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Τζέφρι Πάιτ.

Ο Τζέφρι Πάιατ, μιλώντας στο βράδυ της Τετάρτης στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ, επανέλαβε επίσης ότι η αμερικανική κυβέρνηση «εγγυάται την ασφάλεια της Ελλάδας» και «εργάζεται καθημερινά για την αποκλιμάκωση της έντασης στο Αιγαίο».

Click4more Ελληνικό ΥΠΕΞ σε Ερντογάν: Καταδικάζουμε τις παράνομες μεθοδεύσεις του στην περιοχή

Για τη συμφωνία της Τουρκίας με την κυβέρνηση Σάρατζ στη Λιβύη, για την οποία η ελληνική κυβέρνηση θεωρεί ότι δεν παράγει κανένα έννομο αποτέλεσμα, ο Τζέφρι Πάιατ φάνηκε να ενστερνίζεται τη θέση της Αθήνας, σημειώνοντας πως «δεν ακυρώνει τα δικαιώματα που έχει η Ελλάδα στην περιοχή, που απορρέουν από το Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας».

«Αυτά είναι ζητήματα που πρέπει να διευθετηθούν μέσα από διάλογο και διαπραγματεύσεις», συμπλήρωσε, «όχι με μονομερείς ενέργειες που αγνοούν τα δικαιώματα και τα συμφέροντα άλλων εμπλεκόμενων μερών».

Ο Αμερικανός πρέσβης αναφέρθηκε και στην πρόσφατη επίσκεψη του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη στις ΗΠΑ, χαρακτηρίζοντάς την «πολύ επιτυχημένη» και λέγοντας ότι «το ισχυρό μήνυμα που προέκυψε» ήταν ότι ΗΠΑ και Ελλάδα «συμφωνούν να συνεχίσουν να εργάζονται για να πετύχουν μια πιο φυσιολογική σχέση στο Αιγαίο και στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Παύλος Μαρινάκης: Εμείς πιστεύουμε στον διάλογο, αλλά δεν υποχωρούμε, διεκδικούμε και μεγαλώνουμε τη χώρα
«Η Ελλάδα επί των ημερών του Κυριάκου Μητσοτάκη εκπέμπει αυτοπεποίθηση που απορρέει από την ισχύ της, από τον σεβασμό στο διεθνές δίκαιο και από τις πράξεις» τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης
Στα άκρα η κόντρα της ΕΛΑΣ με την κυβέρνηση για τα καύσιμα: Στο στόχαστρο τα κέρδη των διυλιστηρίων
Σε κεντρικό πεδίο πολιτικής αντιπαράθεσης με την κυβέρνηση μετατρέπει η Ελληνική Αριστερή Συμπαράταξη την ακρίβεια στα καύσιμα, μετά και τις δηλώσεις του βουλευτή της ΝΔ, Σπύρου Κουλκουδίνα
Αλέξης Τσίπρας, ΕΛΑΣ 23
Κυριάκος Μητσοτάκης στον ΟΗΕ με μήνυμα προς την Τουρκία: Η Ελλάδα δεν είναι κράτος ταραξίας αλλά παράγοντας ασφάλειας σε Ανατολική Μεσόγειο και Μέση Ανατολή
«Η Ελλάδα είναι γεφυροποιός χώρα, όχι κράτος - ταραξίας», ανέφερε χαρακτηριστικά και τόνισε ότι το casus belli που έχει διακηρύξει η Τουρκία αποτελεί «εστία έντασης»
Ο Έλληνας πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης στο βήμα της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ
54
Χρυσοχοΐδης για την υπόθεση Μαζωνάκη: Η Αστυνομία κινήθηκε πολύ γρήγορα – Ανακτήθηκαν σβησμένα μηνύματα και φωτογραφίες
Ξεκαθάρισε ακόμη ότι μέχρι στιγμής δεν έχουν φτάσει στην ΕΛ.ΑΣ. καταγγελίες για άλλα ιατρεία που να παρουσιάζουν αντίστοιχη παράνομη δραστηριότητα
Μιχάλης Χρυσοχοΐδης