Πολιτική

Μήνυμα Πολάκη για Κεντρική Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ: «Η μάχη θα είναι ή ταν ή επί τας»

Ο βουλευτής Χανίων ανεβάζει τους τόνους απέναντι στον Σωκράτη Φάμελλο
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ το προσεχές Σάββατο (11.07.2026) προμηνύεται ως ακόμη ένας σταθμός της εσωκομματικής σύγκρουσης, με τον Παύλο Πολάκη να ανεβάζει κατακόρυφα τους τόνους απέναντι στην ηγεσία του κόμματος.

Λίγα εικοσιτετράωρα πριν από τη συνεδρίαση, ο Παύλος Πολάκης εμφανίζεται αποφασισμένος να μετατρέψει την Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ σε πεδίο ανοιχτής πολιτικής αναμέτρησης με τον Σωκράτη Φάμελλο.

Έχοντας ήδη ζητήσει την παραίτηση του προέδρου του κόμματος, προϊδεάζει ότι θα καλέσει όλα τα μέλη του οργάνου να τοποθετηθούν δημόσια απέναντι στις τελευταίες εξελίξεις, επιχειρώντας να μεταφέρει το δίλημμα από το παρασκήνιο στην αίθουσα της συνεδρίασης.

«Ή ταν ή επί τας»

Με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο Παύλος Πολάκης έκανε σαφές ότι θεωρεί την επικείμενη συνεδρίαση καθοριστική για την πορεία του κόμματος.

«Μετά τις τελευταίες εξελίξεις, το Σάββατο η μάχη θα είναι ή ταν ή επί τας. Το δίλημμα ξεκάθαρο και θα πάρουν θέση όλοι. Να μην λείψει κανείς!», έγραψε χαρακτηριστικά.

 

Η ανάρτηση ερμηνεύεται ως ευθεία προαναγγελία μετωπικής σύγκρουσης με την ηγεσία, αλλά και ως κάλεσμα προς τα στελέχη που διαφωνούν με τις επιλογές του Σωκράτη Φάμελλου να εκφραστούν ανοιχτά.

Αφορμή οι τρεις ερωτήσεις

Η νέα κλιμάκωση της αντιπαράθεσης συνδέεται με την απόφαση της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ να διαγράψει τρεις κοινοβουλευτικές ερωτήσεις που είχε συνυπογράψει μαζί με άλλους βουλευτές του κόμματος.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
«Πόλεμος» ΕΛΑΣ – ΠΑΣΟΚ: Στη Δικαιοσύνη προαναγγέλλει ότι θα προσφύγει η Παπαδοπούλου κατά του Κωνσταντόπουλου – «Ούτε βήμα πίσω»
Νέα ανάρτηση της αναπληρώτριας εκπροσώπου Τύπου της ΕΛΑΣ μετά την καταγγελία για εξύβριση και εκφοβισμό - Αιχμές προς τη Χαριλάου Τρικούπη και τον Νίκο Ανδρουλάκη
Άννα Παπαδοπούλου, ΕΛΑΣ 13
Μπακογιάννης κατά Δούκα για τη Γκράβα: «Εμφανίζεται στις κάμερες στα εύκολα και εξαφανίζεται στα δύσκολα»
Σκληρή ανακοίνωση της μείζονος αντιπολίτευσης για την ασφάλεια των μαθητών, τις καθυστερήσεις στους ελέγχους και την αναστολή λειτουργίας του σχολικού συγκροτήματος
Χάρης Δούκας και Κώστας Μπακογιάννης
Η Κίμπερλι Γκιλφόιλ στο στόχαστρο της WSJ: Πίεζε δωρητή να της καταθέσει 100.000 δολάρια στον λογαριασμό της – Η στήριξη Ρούμπιο και τα ερωτήματα
Η Χριστίνα Κοραή, μιλώντας στο Live News, σχολίασε το νέο δημοσίευμα – Η απουσία προσωπικής απάντησης της πρέσβειρας και η αντίδραση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ
Κίμπερλι Γκιλφόιλ
Στο στόχαστρο της ΕΛΑΣ το ΠΑΣΟΚ μετά την καταγγελία Παπαδοπούλου: «Με αποκάλεσε σκουπίδι» – Ζητά τη διαγραφή Κωνσταντόπουλου
Το στέλεχος της Χαριλάου Τρικούπη παραδέχεται τους υψηλούς τόνους της αντιπαράθεσης και υποστηρίζει ότι ζήτησε συγγνώμη - «Αναγνωρίζω το λάθος μου», «Εργαλειοποιεί το περιστατικό»
Δημήτρης Κωνσταντόπουλος και Άννα Παπαδοπούλου
Ανδρουλάκης κατά Μητσοτάκη: «Κάνει τη στεγαστική κρίση μπίζνα για τους μεγαλοεργολάβους» – «Θα πληρώσετε την αλαζονεία σας στις εκλογές»
Σφοδρή επίθεση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση - Οι τροπολογίες για μείωση ΦΠΑ στα μικρά νησιά και ενίσχυση των αλιέων
Νίκος Ανδρουλάκης, ΠΑΣΟΚ
9
Νέα επίθεση Σαμαρά μέσω Τσιούτσια: «Ιδεολογική μετάλλαξη» στη ΝΔ – «Ο κόσμος πιέζει για πολιτικές πρωτοβουλίες»
Αιχμές κατά Μητσοτάκη για την οικονομία, την Κάσο και την «παρακμή» της χώρας - «Αντί να αποπεμφθεί ο Γεραπετρίτης, διαγράφηκε ο Σαμαράς» - Ανοιχτό το ενδεχόμενο νέου κόμματος
Αντώνης Σαμαράς
16