Πολιτική

Μήνυμα σε Κασσελάκη: «Οι Τάφοι των Βενιζέλων δεν είναι χώρος για κομματικές εκδηλώσεις»

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Την αντίθεσή τους στην πραγματοποίηση της κομματικής εκδήλωσης που έχει διοργανώσει γι’ απόψε ο υποψήφιος Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης στους Τάφους των Βενιζέλων εκφράζουν με κοινή ανακοίνωση που εξέδωσαν ο Δήμος Χανίων και το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών και Μελετών «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος».

«Οι Τάφοι των Βενιζέλων δεν είναι χώρος για κομματικές εκδηλώσεις», αναφέρουν μεταξύ άλλων στην κοινή τους ανακοίνωση και απευθυνόμενοι στον υποψήφιο για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανο Κασσελάκη.

Στην κοινή ανακοίνωση αναφέρεται:

«Ο χώρος των Τάφων των Βενιζέλων στον Προφήτη Ηλία στο Ακρωτήρι είναι ένας τόπος ιστορικής μνήμης με ισχυρούς συμβολισμούς, συνδέεται με κορυφαίες στιγμές της κρητικής ιστορίας, με τους αιματοβαμμένους αγώνες των Κρητικών για την ελευθερία και την ένωση με την Ελλάδα, επελέγη από τον ίδιο τον Ελευθέριο Βενιζέλο για τελευταία κατοικία του, ενώ σε αυτό το σημείο αναπαύεται και ο γιος του, Σοφοκλής.

Παρόμοια εκδήλωση κομματικού χαρακτήρα δεν έχει πραγματοποιηθεί ποτέ στο παρελθόν στο σημείο αυτό. Ως έκφραση σεβασμού στην ιστορική μνήμη του κορυφαίου Έλληνα ηγέτη, το καθιερωμένο είναι η κατάθεση στεφάνου από πολιτικούς.

Η παρέμβαση αυτή δεν έχει επ’ ουδενί χαρακτήρα προσωπικής αιχμής εναντίον ενός υποψηφίου προέδρου σε μία εσωκομματική διαδικασία. Αποτελεί έκφραση ισχυρών επιφυλάξεων και της αγωνίας μας για ένα ξεχωριστό σημείο αναφοράς, εθνικής σημασίας, που προφανώς και πρέπει να υπερβαίνει στενά κομματικά όρια και προσωπικές στρατηγικές. Ιδιαίτερα σήμερα, σε μια εποχή που αναζητούνται πρότυπα και τα οράματα και οι παρακαταθήκες του Βενιζέλου εξακολουθούν να εμπνέουν». 

Η εκδήλωση έχει προγραμματιστεί για τις 19.30.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Μήνυμα Γεραπετρίτη στην Τουρκία μετά τη συνάντηση με Γκουτέρες: Οι θαλάσσιες ζώνες δεν είναι πεδίο πλειστηριασμού
«Υπάρχουν κανόνες οι οποίοι διέπουν τις σχέσεις μεταξύ όμορων θαλασσίων χωρών και αυτοί οι κανόνες θα πρέπει να γίνονται σεβαστοί», πρόσθεσε ο υπουργός Εξωτερικών
Γιώργος Γεραπετρίτης, ΟΗΕ, ΥΠΕΞ 7
ΕΛ.Α.Σ.: Πολιτικές ευθύνες της κυβέρνησης για το σόου Κασιδιάρη και τη στάση της αστυνομίας
Η ΕΛ.ΑΣ. αποδίδει στην κυβέρνηση και στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ακέραια πολιτική ευθύνη για τις συνθήκες που επέτρεψαν την πραγματοποίηση της εκδήλωσης Κασιδιάρη την ημέρα της εθνικής επετείου
ΦΩΤΟ NEWSIT.GR 15