Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Μήνυμα Τσίπρα στην Τουρκία: Θα υπερασπιστούμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα, σ’ αυτό είμαστε ενωμένοι

Μήνυμα Τσίπρα στην Τουρκία: Θα υπερασπιστούμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα, σ’ αυτό είμαστε ενωμένοι

Από την ακριτική Σύμη όπου περιόδευσε χθες (08.06.2022) ο Αλέξης Τσίπρας, έστειλε προς την Τουρκία μήνυμα αποφασιστικότητας αλλά και ταυτόχρονα μήνυμα για την ανάγκη ειρήνης και συνεργασίας ανάμεσα στους δύο λαούς.

«Η κλιμάκωση της ρητορικής της έντασης και της αμφισβήτησης των διεθνών συνθηκών είναι αδιέξοδη και ανώφελη. Σε κάθε περίπτωση, ο ελληνικός λαός και η Ελλάδα θα υπερασπιστούν την κυριαρχία και τα κυριαρχικά τους δικαιώματα. Και σε αυτό είναι όλοι οι Έλληνες ενωμένοι» υπογράμμισε ο Αλέξης Τσίπρας αναφερόμενος στην Τουρκία.

Παράλληλα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ απευθύνθηκε και στις δημοκρατικές πολιτικές δυνάμεις της Τουρκίας, λέγοντας ότι «οι δύο λαοί δεν έχουν τίποτα να χωρίσουν και η όποια διαφορά, η μία και σημαντική διαφορά μας στο Αιγαίο, αυτή που αφορά στην υφαλοκρηπίδα και την ΑΟΖ, πρέπει να λυθεί στη βάση του διεθνούς δικαίου στο δικαστήριο της Χάγης με διάλογο».

«Τους ενθαρρύνω λοιπόν να αντισταθούν, να αντισταθούμε όλοι μαζί σε αυτό το κλίμα της έντασης. Και να δώσουμε τη δυνατότητα μέσα από ποικιλόμορφες δράσεις, απέναντι στην κλιμάκωση των παραβιάσεων και της αμφισβήτησης του διεθνούς δικαίου, να υπάρξουν δράσεις φιλίας, ειρήνης και σταθερότητας.

Ο εθνικισμός θέτει σε διακινδύνευση όχι μόνο την ειρήνη αλλά και την κοινωνική συνοχή και τη Δημοκρατία σε κάθε χώρα» τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας.

Οι κάτοικοι της Σύμης επεφύλαξαν πάντως θερμή υποδοχή στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, έβγαλαν φωτογραφίες μαζί του και ζήτησαν την συμπαράστασή του στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Η ακρίβεια, οι λογαριασμοί της ΔΕΗ και η εκτόξευση της τιμής των καυσίμων απασχολούν τους κατοίκους του νησιού οι οποίοι μεταξύ άλλων είπαν στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ότι:

«Κόσμος, τουρισμός υπάρχει. Λεφτά δεν έχει ο κόσμος. Δείχνουμε ότι είμαστε καλά αλλά οικονομικά πατώσαμε» ανέφερε ιδιοκτήτρια καταστήματος τουριστικών ειδών υπογραμμίζοντας ότι ο μεγάλος βραχνάς είναι η ΔΕΗ. «Μας ήρθε 8.500 ευρώ ΔΕΗ με ρήτρα αναπροσαρμογής 2.800 όταν μέχρι τώρα πληρώναμε 3 χιλιάδες. Και στο κρεοπωλείο ήρθε 4μηνο 12 χιλιάδες όταν πλήρωναν μέχρι 4 χιλιάδες. Όλα τρεις φορές πάνω» τόνισε.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις